DVD kopiëren

  • Home
  • DVD’s kopieëren met Smartripper en DVD2one

DVD’s kopieëren met Smartripper en DVD2one

De hier besproken handleiding mag enkel gebruikt worden om kopieën te maken van origineele dvd’s in uw bezit. Voor andere doeleinden zijn deze programma’s bij de wet verboden.

Eigenlijk zou het toch gemakkelijk moeten zijn: er bestaan video – DVD’s, er bestaan DVD – schijfjes en er bestaan brandprogramma’s. Het maken van een back-upkopie zou daarom geen probleem mogen opleveren.

Wat heb je nodig.

SmartRipper 2.41

DVD2one 1.1.3 om je film op 1 DVD te branden.

DVDFab als je de film op 2 DVD’s wil branden zonder kwaliteids verschil .

Nero Burning Rom of een gelijkwaardig programma om DVD’s te schrijven

Voorwoord
De hier besproken handleiding mag enkel gebruikt worden om kopieën te maken van origineele dvd’s in uw bezit. Voor andere doeleinden zijn deze programma’s bij de wet verboden.
Eigenlijk zou het toch gemakkelijk moeten zijn: er bestaan video – DVD’s, er bestaan DVD – schijfjes en er bestaan brandprogramma’s. Het maken van een back-upkopie zou daarom geen probleem mogen opleveren.

Maar dat doet het wel! Want kopieerbeveiligingen maken het onmogelijk om op eenvoudige wijze een back-up te maken. En als je de beveiliging eenmaal overwonnen hebt, betekent dat nog niet dat het materiaal van de DVD op een schijfje past. Video -DVD’s hebben namelijk meestal twee lagen en bevatten dubbel zoveel gegevens als een gewoon schijfje.

Daarbij komt nog dat een DVD een ingewikkelde structuur heeft. De video -gegevens moeten als video-objecten-VOB’s) beschikbaar zijn en elementen van de interface, zoals menu’s en hoofdstukmarkers, als IFO’S. Bovendien kan ook niet elk brandprogramma schijfjes branden die compatibel zijn met DVD – spelers.

Maak je echter geen zorgen, want deze handleiding lost elk van deze problemen voor je op. Hij begint met het verslaan van de kopieerbeveiliging, beschrijft hoe je video bestanden verkleint, legt het samenstellen van DVD – bestanden-authoring) uit en overwint de compatibiliteitsproblemen bij het branden.

Allereerst moet je de videobestanden van je DVD naar de harde schijf kopiëren. Daar kan je de bestanden dan gemakkelijk verder bewerken.

De meeste hebben een capaciteit van ongeveer 8,7 GB, terwijl de gangbare schijfjes 4,7 GB groot zijn. Maar de producenten rekenen niet erg precies. Zij komen op 4,7 GB, omdat ze 1.000 bytes als basis voor de berekening gebruiken, terwijl ze in feite 1.024 zouden moeten gebruiken. Bij een correcte berekening bevat een schijfje maar 4,37 GB. Precies de helft van een film – DVD met twee lagen. Het probleem van het kopiëren ligt dus aan de grootte van de films. Als het je echt tegen zit, ontkom je niet aan langdurig omrekenen met encoders. Controleer daarom van tevoren de grootte van de originele DVD in de verkenner. Daaruit blijkt welke procedure je moet volgen:

De totale DVD – inhoud is kleiner dan 4,37 GB:
Je hebt geluk! Je kunt de DVD 1:1: naar een schijfje kopiëren. Lees de handleiding die meteen hieronder volgt en ga daarna naar het gedeelte over branden.

De filmbestanden beslagen meer dan 4,37 GB
Dan moet je rippen, zoals op deze site beschreven wordt. Daarna probeer je om afzonderlijke geluidssporen weg te laten. Als je dan minder dan 4,27 GB overhoudt, kun je aan de authoring beginnen en vervolgens gaan branden. Als je nog steeds te veel gegevens hebt, dan moet je de video omrekenen.

DVD kleiner dan 4,37 GB
Voor het kopiëren heb je SmartRipper nodig. Unzip de Smartripper naar een aparte map, stop een DVD in de speler en start de tool.

1. Video – DVD inlezen
SmartRipper probeert eerst de DVD in te lezen. Als hij daarbij niet de melding >>readable<< achter elke bestand laat zien, moet je het programma weer afsluiten, een softwarematige DVD – speler zoals WinDVD opstarten en de hoofdfilm een paar seconden laten lopen. Daarna probeer je het opnieuw met de rip-tool. In de regel geef je met Target de map aan waarin de videogegevens moeten komen staan.

1. correcte inlezing : Als de SmartRipper na het opstarten aangeeft dat alle bestanden >>readable<< zijn, dan heeft hij de DVD probleemloos geaccepteerd.

2. Instellingen bepalen


Klik linksonder>>Rip-Method << op >>Backup<<. Het programma laat dan alle bestanden van de DVD zien die het wil kopiëren. Open de instellingen met >>Settings<<. Er verschijnt een venster waarin het tabblad >>Files/Backup<< vooraan staat. Activeer de volgende opties:

2. Back-up opties: Gebruik de instellingen die in dit venster staan. Er is bijna niets meer nodig om een rechtstreekse veiligheidskopie van je DVD te maken.

>>Key-check<<: Hier moet je “every vob-file” kiezen.

>>VOB file acces<<: De optie “auto” zorgt voor de meeste DVD’s voor een probleemloos verloop.

>>Options<<: Om geen last te hebben van de regiocode, selecteer je “Region free-patch “Video-ts”)”. Ook de “Unlock drive” moet gekozen worden. Met “DeMacrovision” verwijder je de analoge kopieerbeveiliging. Dat heeft alleen nut als je de film later op een vhs-cassette wilt opnemen.

3.Smartripper aan het werk: De voortgang van het rip-proces zie je in dit venster.
Het laat zien welke instellingen er gemaakt zijn, welke bestanden er gekopieerd worden en hoeveel er al af is.

3.Rippen starten

Zodra je alles geselecteerd hebt, klik je op de startknop. De ripper begint en laat in een venster zien hoever het rip-proces gevorderd is.

Als het programma klaar is meldt hij dat met “Rip complete”. Daarna kun je SmartRipper afsluiten. Het enige wat je nu nog moet doen is de geripte bestanden op een DVD – schijfje branden.

DVD groter dan 4.37 GB
In dat geval maak je een back-up op je harde schijf van de DVD-film, dit doe je eveneens met SmartRipper.

Open SmartRipper; daarna selecteer je Back-up. In de regel geef je met Target de map aan waarin de videogegevens moeten komen. Als er geen plaats genoeg is op uw HDD, verkleurt het vakje free diskspace in rood. Klik daarna op start, en de back-up kan beginnen.

Let er wel op dat voor deze procedure je minstens 13 GB schijfruimte nodig hebt. Bij het einde van de back-up zie je het volgende scherm:

Klik op OK en sluit SmartRipper af.

Nu heb je 2 mogelijkheden, ofwel ga je de film op 1 dvd zetten en ga je gewoon verder, of je zet de film terug op 2 dvd’s met DVDFab-wat de kwaliteit ten goede komt)

Comprimeren van de DVD
Hiervoor gebruiken we DVD2ONE waarvan je hier een trail versie vind op de site.

Klik op DVD2ONE.exe om het programma op te starten.

Gewoon op Start Program klikken.

Hier kan je de taal kiezen, en vervolgens klik je op volgende.

Bij dit scherm selecteer je eerst de bron waar je DVD back-up staat, het vorige programma heeft en map aangemaakt met video_ts. Voor uw bestemming maak je een map aan met enkel video_ts. Bij Copymode kan je het volgende selecteren, “Movie only” of “Full disk”, “Full disk” kan enkel met een geregistreerde versie. Aan u de keuze. Na uw keuze gaan we verder met volgende.

Dit scherm ziet u enkel als u “Movie only” gekozen hebt, hij selecteert automatisch de hoofdfilm, zo niet is die te herkennen aan de grootste tijd. Klik hier gewoon op volgende .

In dit scherm kan je de audio tracks selecteren vervolgens klikt u op start.

Bij “Full disk” zie je dit scherm, waarin je de audio en de ondertitels kan selecteren, als je met muziek DVD’s bezig bent kan u ook de hoek selecteren, vervolgens klik je op Start.

Bij dit scherm is het enkel nog een half uurtje koffie drinken en wachten op het volgende scherm.

Zo het comprimeren is met succes beëindigd.het volgende mag je overslaan.

Ga naar einde

Het splitsen met DVDFab
Kies bij hoofdfuncties “Complete DVD kopiëren”

Selecteer hier de bron, de map waar je de DVD met CladDVD .NET geript hebt. DVDFab maakt nu automatisch een submap aan. Klik op Verder.

Als het goed is selecteert hij nu de werkelijke film. Druk op Verwerken om de DVD te splitsen.

Als de splitsing voltooid is kan je dit nu branden met je favoriete dvdbrand software. Bijvoorbeeld de laatste versie van

Branden met Nero Burning Rom.

Kies daar voor Burn DVD-Video en sleep de VOB, IFO en BUP bestanden naar de VIDEO_TS folder.

Alleen nog even testen of alles goed op je harde schijf staat en dan kan je schijf opruimen, dit wil zeggen de map met de geripte bestanden verwijderen.


Geen commentaar.

Plaats een reactie

InformatieVolg Duken.nl

  • RSS
  • Duken.nl Twitter
  • Duken.nl Facebook
  • Duken.nl Google+
  • Duken.nl Youtube