Spring naar bijdragen

  • Apps op je Android zetten

     Delen


    Apps op je Android zetten

    Hieronder een tutorial die ik een tijd geleden eens gemaakt heb. Dit gaat over gedownloade apps op je Android zetten en installeren.

    Apps op je Android installeren

    Let op! Deze handleiding is geschreven op basis van een Samsung Galaxy S en Galaxy S3.
    Deze werkwijze werkte ook prima op een Galaxy Apollo en een Galaxy Gio. De nieuwere toestellen zullen een soortgelijke werking hebben.

    • Allereerst moet je ervoor zorgen dat je volledig toegang krijgt tot al je bestanden op je Android telefoon of tablet en/of de aanwezige externe SD kaart. Op de Galaxy S kon dit op 2 manieren:

    1. Via Applicaties/Toepassingen kies je voor Mijn Bestanden

    2. Mocht het niet lukken via bovenstaande manier, omdat je bijv. de optie Mijn Bestanden niet hebt op je telefoon dan moet je even een File Manager uit de Google Play Store downloaden en installeren. Ik heb voor onze telefoons de app Astro File Manager gebruikt.

    Als het goed is moet je nu via een van bovenstaande methodes toegang hebben tot al je mappen en bestanden op je Android telefoon en/of SD kaart.

    • Sluit de telefoon of tablet aan de de pc. Mocht je PC de telefoon of tablet niet herkennen dan kan je van de Samsung site de nieuwste versie van het programmaatje Samsung Kies downloaden en installeren: Daarna even de PC herstarten.

    • Ga nu via je Windows verkenner of via Samsung Kies naar de betreffende map waarin je het installatie bestand (.apk bestand) wilt plaatsen. Je kan natuurlijk ook even een nieuwe map aanmaken hiervoor. Zo houd je het overzichtelijk. Sleep nu het betreffende .apk bestandje vanaf je PC naar de deze map.

    • Koppel je telefoon weer los van de PC. Ga nu op je telefoon of tablet via Applicaties/Toepassingen => Mijn Bestanden naar de map waarin je zojuist het .apk bestandje hebt gezet of navigeer naar deze map via de Astro File Manager, en klik op de betreffende app die je wilt installeren

    • De app wordt nu geïnstalleerd. Na de installatie vind je de app terug bij je andere apps en toepassingen

    Nog even een paar aandachtspunten:

    Sommige telefoons, zeker de iets oudere, hebben maar een gering intern geheugen/opslag. Dat betekent dat je niet zo heel veel ruimte hebt om apps te installeren. Als je te weinig geheugen/opslag hebt zal je eerst en aantal andere apps moet verwijderen van je telefoon. Ook kan je proberen om bepaalde apps te verplaatsen van het interne geheugen naar de externe SD kaart. Dit doe je door bij de instellingen van je telefoon te kiezen voor Toepassingen => Toepassingen beheren. Selecteer de toepassingen 1 voor 1 en kijk wat de opties voor de betreffende toepassing zijn, bijvoorbeeld Verwijderen of Verplaatsen naar SD-kaart.

    Tevens is het belangrijk om te weten dat de meeste apps met grote regelmaat geupdate worden met als gevolg dat een eerdere versie niet meer (correct) werkt. Is er een update beschikbaar dan zal je hiervan een melding krijgen op je telefoon. Echter kan je de update niet downloaden omdat je dan de melding krijgt dat je deze app niet hebt aangeschaft en daardoor niet kan updaten. Mocht een app na het uitkomen van een update niet meer werken dan rest er niks anders dan de betreffende app te verwijderen en weer de meest recente (gekraakte) versie te downloaden en te installeren.

    Succes!


    bewerkt door Draakie


    reneetje1969
    • Gebruiksgemak: Gemiddeld Taal: Engels OS: Linux / overig
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Piraatje

    Geplaatst 18 uur geleden

    Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

    De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...