Springen naar inhoud

Sitemap | Spotnet | PCextreme, de voordelige host

De Grootste Download Community van de Benelux!

Welkom op het Duken.nl forum, zoals bij andere forums dient u zich eerst te registeren voordat u berichten kan plaatsen.
Maak je geen zorgen dit is heel eenvoudig en gratis. Hierna maakt u deel uit van de grootste download community van de Benelux! Na het inloggen kunt u berichten plaatsen, vragen stellen, bestanden downloaden, gebruikmaken van de Chat, zijn er geen advertenties meer zichtbaar en nog veel meer! Account aanmaken of Inloggen.

* * * * * 1 stemmen

[Handleiding] Minecraft server opzetten met Bukkit.


  • U dient in te loggen om te antwoorden
Er zijn 104 reacties in dit onderwerp

#1   Rikkert.

Rikkert.

    Dat weet ik (nog) niet

  • Full members
  • 2965 berichten
    • Tijd online: 97d 20u 36m 47s
  • Download met:Grabit/uTorrent
  • Browser:Google Chrome

Geplaatst op 22 september 2011 - 18:35

Hallo,
Aangezien er door wat vrienden en mensen hier op het forum vraag is om een Minecraft server op te zetten voor Minecraft is hier een tutorial how to.
Je kunt hem gebruiken voor legale en illegale minecraft servers.

Wat is bukkit:
Bukkit is eigenlijk gewoon een aangepaste Minecraftserver. Het enigste wat eigenlijk anders is is dat je makkelijker plugins kunt installeren.

Wat heb je nodig:
PC
Minecraft (kijk op TPB of spotplanet voor een illegale of koop hem ;))
Even wat tijd en geduld
Craftbukkit

1.
Download eerst Bukkit (staat hierboven) en plaats hem ergens waar je het altijd kunt terug vinden. Verander dan de naam naar: Craftbukkit.jar

2.
Dubbelklik erop en wacht even een minuutje totdat alle dingen zijn geladen.
Ga dan naar taakbeheer en bij processen javaw.exe beëindigen. Dit zorgt ervoor dat de server eindigt.

3.
Open dan server.properties met kladblok. Je krijgt dan dit:
level-name=world
Hier zet je neer hoe je wereld moet heten
allow-nether=true
True dan kun je met portal naar Hell/Nether
view-distance=10
Hoe ver kun je kijken
spawn-monsters=true
Monsters spawnen?
online-mode=true
Dit op false zetten zodat illegale Minecraft er ook op kan!
difficulty=1
Moeilijk heid? 0=makkelijker 3=Hard
gamemode=0
Survival=0,Creative=1
spawn-animals=true
Dieren spawnen zoals varkens
max-players=20
Hoeveel players maximaal in je server?
server-ip=
Server ip kun je vrij laten
pvp=true
Kunnen spelers elkaar aanvallen?
level-seed=
Kun je je wereld voor laten bouwen kijk op google/youtube voor leuke seeds
server-port=25565
Standaard tenzij je een andere poort openzet! (kom ik zo nog op)
allow-flight=false
Bij false word je gekikt als je vliegt! True niet. Dus true als je flymod hebt!
white-list=false
Alleen spelers in white-list kunnen inloggen (true) false is iedereen kan inloggen!
motd=A Minecraft Server
Dit komt er te staan onder je server naam! Alleen bij 1.8 of hoger

Dik gedrukte betekent wat het voorstelt ;)
Om te kijken hoeveel spelers in je MC server kunnen even invullen!

4. Port forwarden.
http://portforward.com/
Kies je router en klik erop. Zoek Minecraft Server op en klik het aan.
Volg de pagine.

5. Inloggen.
Jij zelf kunt gewoon Localhost gebruiken om in te loggen.
Je vrienden moeten je IP weten.
Deze kun je hier vinden.

Als je nu wilt spelen op je server dan eerst even craftbukkit.jar aanklikken en dan even wachten dan kun je erop!

EXTRA'S
Hier heb ik ook wat extra's zoals maps of plugins.
Eerst server stoppen voordat je dit gaat doen!

1.Maps
Als je geen zin hebt om zelf een stad te bouwen kun je hier kijken voor een leuke map.
Deze plaats je in de map waar craftbukkit.jar ook staat.
Dan open je server.properties met kladblok en zoek: je level-name=
Wat achter de = staat haal je weg en verander je met de naam van je nieuwe map. De naam van die nieuwe map is ook de naam van de map die je daar hebt geplaatst!

2. Plugins
Download je hier deze doe je in de map plugins. Soms staat er nog een .txt bestand bij. Hier staan nog wat dingen die je kunt veranderen. Dit KAN er bij zitten hoeft niet!




Ik hoop dat jullie er veel plezier mee hebben. Ik heb hem ook met bukkit draaien en werkt perfect!

Succes met opzetten van server!

Als er iets niet lukt vraag het gerust!

It's nice to be important, but it is more important to be nice!( •_•)
If you live without music, you have no life!   ( •_•)>⌐■-■
En nee ik ben niet ontslagen! Ik heb ontslag genomen. (⌐■_■)


#X   Piraatje

Piraatje

    Duken Addict

  • Moderators
  • 1337 berichten
    • Tijd online: 23u 14m 21s
  • Download met:Spotnet

Geplaatst op Vandaag, 13:27

Misschien een beetje offtopic maar ik denk dat je hier wel wat aan hebt. Ik heb dit Digitale Film / TV programma gevonden en ben eindelijk voorzien van alle series en films. Geen gepruts met installeren en instellen, geen maandelijkse kosten en binnen 10 minuten draaiend!

Het is echt het proberen waard. Je kan zelfs live voetbal kijken of nieuwe Top series bekijken! In eerste instantie was ik was sceptisch maar alles werkt zoals aangeven en meer dan 2.500 zenders, series en films.
Onze piraat welke van Spotnet fijn vind werken. :D

#2   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 22 september 2011 - 18:47

ten eerste: echt bedankt dat je hier even een topic voor maakt :) maar nu heb ik direct in het begin al weer een probleem... ik wil de naam veranderen maar dan staat er: kan de bewerking niet voltooien omdat het bestand in Java™ Platform SE Binary is geopend. wat nu?

#3   Rikkert.

Rikkert.

    Dat weet ik (nog) niet

  • Full members
  • 2965 berichten
    • Tijd online: 97d 20u 36m 47s
  • Download met:Grabit/uTorrent
  • Browser:Google Chrome

Geplaatst op 22 september 2011 - 18:57

Taakbeheer starten en javaw.exe beëindigen bij processen ;)

Send from my Asus Eee Pad using Tapatalk.

It's nice to be important, but it is more important to be nice!( •_•)
If you live without music, you have no life!   ( •_•)>⌐■-■
En nee ik ben niet ontslagen! Ik heb ontslag genomen. (⌐■_■)


#4   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:03

volgens mij mogen die minecraft servers mij niet echt want mijn router staat er niet tussen bij portforward :( wat nu?

#5   Rikkert.

Rikkert.

    Dat weet ik (nog) niet

  • Full members
  • 2965 berichten
    • Tijd online: 97d 20u 36m 47s
  • Download met:Grabit/uTorrent
  • Browser:Google Chrome

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:27

Welke router heb je dan?

It's nice to be important, but it is more important to be nice!( •_•)
If you live without music, you have no life!   ( •_•)>⌐■-■
En nee ik ben niet ontslagen! Ik heb ontslag genomen. (⌐■_■)


#6   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:31

Wij kunnen de router niet in de lijst vinden omdat, wij niet weten welke router wij hebben. Onze vraag is dus hoe je kan zien welke router wij hebben. Dan kunnen wij verder, hopelijk kan je ons daar mee helpen ;P

#7   Zombymario

Zombymario

    De zombie van het forum!

  • Moderators
  • 4425 berichten
    • Tijd online: 8d 2u 23m 18s
  • Download met:Alt.Binz 0.39.4
  • Browser:Google Chrome
  • Provider:Ziggo (30/3)

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:32

Heb je de doos van je router? Meestal staat het op de router zelf welk merk het is + type  ;)


"DOUBEL TEH POWERZ MEENS DOUBAL TEH INTIRNETZ" Master Chief - Arby 'n' Chief.
"VOTE OR DIE, YOU CAN'T RUN AWAY FROM A .38, GO AHEAD AND TRY...."  Puff Daddy - South Park.
"THEY DON'T FEAR ME YET" Yuriko Omega - Red Alert 3.

R.I.P. † 30-01-2010: news.ipv6.eweka.nl
R.I.P. † 01-03-2011: FTD

Geplaatste afbeelding
^Zelf gemaakt^


#8   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:35

In de doos kan ik niet vinden welke router we hebben. Is er niet een manier door via de computer het te zien?

#9   Marciej123

Marciej123

    Duken Legend

  • Full members
  • 3869 berichten
    • Tijd online: 25d 9u 23m 17s
  • Awards:De ultieme Dukenaar van 2012!
  • Download met:GrabIt
  • Browser:Google Chrome
  • Provider:UPC

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:38

Nice job!

@^ heb je een foto van je router?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Geplaatste afbeelding


#10   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:39

Ik weet wel dat wij een KPN experia box hebben. Iemand verder nog tips?

#11   Marciej123

Marciej123

    Duken Legend

  • Full members
  • 3869 berichten
    • Tijd online: 25d 9u 23m 17s
  • Awards:De ultieme Dukenaar van 2012!
  • Download met:GrabIt
  • Browser:Google Chrome
  • Provider:UPC

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:41

Is je internet ook een Speedtouch[hiereencode] ? Dan heb je wss een Thomson 780.

Geplaatste afbeelding


#12   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:43

Onze KPN experia box is onze alles, bellen, internet en de router. Dus die thomsen of speedtouch is niet aangesloten.

Post samenvoeging: september 22, 2011, 20:01:28

moet nu helaas gaan zet ondertussen gerust antwoorden neer dan ben ik morgen wel terug :D

#13   Rikkert.

Rikkert.

    Dat weet ik (nog) niet

  • Full members
  • 2965 berichten
    • Tijd online: 97d 20u 36m 47s
  • Download met:Grabit/uTorrent
  • Browser:Google Chrome

Geplaatst op 22 september 2011 - 20:03

Ik zou niet weten hoe je erachter komt welke router je hebt :P
Staat het er niet op ofzo?

It's nice to be important, but it is more important to be nice!( •_•)
If you live without music, you have no life!   ( •_•)>⌐■-■
En nee ik ben niet ontslagen! Ik heb ontslag genomen. (⌐■_■)


#14   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 23 september 2011 - 17:26

nee het is zo'n wit ding en er staan allemaal dingen op zoals de naam: kpn experia box en er staat internet, ethernet, tv op... of is dit de modem en niet de router? want er staat ook nog een ander ding daar maar ik weet niet wat dat is :/

Post samenvoeging: september 24, 2011, 19:03:45

weet iemand hier alsjeblieft iets op? we willen echt heel graag zo'n server :)

#15   'Robin

'Robin

    Duken V.I.P

  • Full members
  • 885 berichten
    • Tijd online: 2d 19u 7m 49s
  • Download met:µtorrent
  • Browser:Google Chrome

Geplaatst op 24 september 2011 - 19:50

eventueel niemand anders in huis die het weet?

Nuttige post?

Klik op de Like button! Geplaatste afbeelding


#16   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 24 september 2011 - 20:00

ja heb mijn vader en moeder al gevraagd maar die zeggen dat het dat ''KPN ding'' is...

#17   C.K7

C.K7

    Duken Pro

  • Full members
  • 382 berichten
    • Tijd online: 9d 3u 13m 25s

Geplaatst op 24 september 2011 - 20:22

Je kan ook hamachi gebruiken, Ik vind dat namelijk veel makkelijker dan het Port forwarden gedoe.
Alleen iedereen die wilt joinen moet ook hamachi hebben.(alleen moet je hamachi IP bij server-ip invullen)
En een server maken kan ook met de officiële minecraft server ( alleen je moet de online-mode ook op false zetten)
LVL: Asian hehe

#18   Rikkert.

Rikkert.

    Dat weet ik (nog) niet

  • Full members
  • 2965 berichten
    • Tijd online: 97d 20u 36m 47s
  • Download met:Grabit/uTorrent
  • Browser:Google Chrome

Geplaatst op 24 september 2011 - 21:19

Ik vind himachu juist een gedoe omdat iedereen dat progje moet hebben...
Met bukkit installeer je makkelijker plugins.

Send from my Asus Eee Pad using Tapatalk.

It's nice to be important, but it is more important to be nice!( •_•)
If you live without music, you have no life!   ( •_•)>⌐■-■
En nee ik ben niet ontslagen! Ik heb ontslag genomen. (⌐■_■)


#19   C.K7

C.K7

    Duken Pro

  • Full members
  • 382 berichten
    • Tijd online: 9d 3u 13m 25s

Geplaatst op 24 september 2011 - 21:59

Ieder zijn eigen mening maar omdat iedereen hamachi (een totaal geen zwaar programma) moet hebben vind jij een gedoe, vind het best wel raar...
Want dat Port forwarden is niet bij iedereen hetzelfde(routers) en het Port forwarden lukt bij sommige misschien nog geeneens en hamachi werkt wel op de meeste computers en is heel makkelijk in te stellen.

LVL: Asian hehe

#20   roykev3

roykev3

    Duken Pro

  • Full members
  • 246 berichten
    • Tijd online: 2u 21m 55s

Geplaatst op 24 september 2011 - 22:40

hey ik heb de port nu eindelijk geopend maar nu als ik op die jar klik gebeurt er niks :/




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers