Spring naar bijdragen

CHEZ NOUS – Torrent / Download / NZB


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  246
  • Waardering:   30
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  27-03-12
  • Status:  Offline
  • Actief:  

[table][th]

CHEZ NOUS

[/th][/table][table][th]Algemene informatie:[/th][th][/th][th]Extra informatie:[/th][th][/th]

[/table]

d9e03__chez+nous+affiche.jpg

Tim Oliehoek

met: Alex Klaasen (Bertie), John Leddy (Adje), Thomas Acda (Gijs), Isa Hoes (Hetty), Tina de Bruin (Babette), Frederik Brom (Peter Jan), Achmed Akkabi (Rachid), Jack Wouterse (De Beer), Peter Faber (Helmer), Tobias Nierop (Ramon van Beeren), Frans van Deursen (Onno); Berry van de Steeg (kakdame), Valentijn van Zomeren (Valentijn), Pelle Andringa (Pelle), Mehmed Genco (slager)

Scenario: Frank Houtappels. Chez Nous is een feel good comedy en de naam van een gezellig ‘café chantant’ in het hartje van Amsterdam. De eigenaar Adje heeft grote financiële problemen en zes stamgasten, zes normale vrienden, bedenken een abnormaal plan om Chez Nous te redden. Ze beramen een kraak en stelen een kostbaar collier uit een zwaarbewaakt museum. Een spannend en ontroerend spektakel met een eigenzinnig randje.

Producenten: Burny Bos, Ruud van der Heyde. Muziek: Fons Merkies. Camera: Rolf Dekens. Montage: Bas Icke. Casting: Janusz Gosschalk, Marc van Bree. Production design: Wilbert Van Dorp, Barbara Westra. Art direction: Ravit Bechor. Make up: Cindi Van Looveren. Stunts: Jan de Boer.

Vanaf de allereerste scenarioversie zat Anita Meyer al in het verhaal zonder dat zij ervoor benaderd was. Anita moest Anita spelen.

Opgenomen tijdens de Gay Pride 2012 in Amsterdam. Er waren 5 opname-units geïnstalleerd.

Voor de rol van Bertie wilden de makers eigenlijk een onbekend gezicht, maar iemand die kon zingen, acteren, dansen en overtuigen als man en vrouw die bleek niet makkelijk te vinden. Alex Klaasen werd gevraagd voor auditie.

Er is veel geschoven met het moment waarop Adje doodging, dan weer eerder in het verhaal, dan weer later. In de vroegste versie ging hij niet dood, maar was hij alleen maar ziek.

(Bron: Dagkrant 2 oktober 2013 van het Nederlands Film Festival)

Persreacties:

Erik Jonk in ‘Metro’ van 3 oktober 2013: “CHEZ NOUS heeft de potentie van een grote publieksfilm en kan wel eens de GOOISCHE VROUWEN van 2013 worden. Hoewel er tig verhaallijnen zijn en de film zowel feelgood, ontroering (ontluikende homoliefde, band tussen vader en zoon), spetterende actie als live-muziek heeft, stoort die overdaad nergens. Prachtig geacteerd met alleskunner Alex Klaasen als uitschieter.”

Mark Moorman in ‘Het Parool’ van 2 oktober 2013: “(…) Chez nous is een romantische gay-komedie met een heist (overval)-twist. Houtappels schetst in de persmap de wat moeizame totstandkoming van het project, dat zijn oorsprong vond in de Spaanse documentaire Yo Soi Asi, portret van een café chantant en de bontgekleurde klantenkring in Barcelona. Chez nous vertoont opvallende gelijkenis met de structuur van De marathon. Ditmaal wordt niet een garage, maar een gaycafé met sluiting bedreigd. De uitbater heeft een slopende ziekte, er wordt een krankzinnig plan uitgebroed om de tent open te houden en de apotheose

wordt tijdens een volksfeest opgenomen, waarbij de acteurs als figuranten in de menigte opgaan. In De marathon was dat de marathon van Rotterdam, in Chez nous is dat een juwelenkraak tijdens de botenparade van de Gay Pride. In de kleine scènes, het gedoe met de stamgasten, zit het wel goed met Chez nous, dankzij acteurs als Thomas Acda en Alex Klaasen – hoewel regisseur Oliehoek hier een palet hanteert dat meer televisie dan cinema lijkt. Maar die kraak, en al het gedoe eromheen, werkt als dramatisch middel maar heel matig; dan was het lopen van een marathon door een stel ongetrainde garagisten een sterkere

vondst. Maar wie weet wat het publiek wil?”

André Nientied op NU.nl: “(…) Chez Nous qua opzet sterk denken aan De Marathon, de feelgoodmovie van vorig jaar herfst, waarin ook al een stel vrienden een onmogelijk plan opvatten om hun stek – in dit geval een garage – te redden: de marathon lopen. Zo innemend als De Marathon is Chez Nous helaas niet, daarvoor zit het script te schematisch in elkaar en is de kluchtigheidsfactor net iets te hoog. Wat Chez Nous wel als extra biedt zijn actiescènes die knipogen naar Mission: Impossible en Ocean’s Twelve, waarin er immers ook een kraak in Amsterdam werd beraamd. De humor is soms wat plat – Thomas Acda in een leren pakje, Peter Faber in een jurk – maar Alex Klaasen steelt weer eens de show als de drag queen die ervan droomt Anita Meijer als moeder te hebben.”

Annet de Jong in ‘de Telegraaf’ van 2 oktober 2013: “Een roze feel good misdaadkomedie, zo zou je Chez Nous van regisseur Tim Oliehoek kunnen beschrijven. Frank Houtappels tekende voor het scenario, dus dat zit geramd. (…) aan de ingewikkelde vader-zoonrelatie wordt onvoldoende recht gedaan, maar goed voor te veel drama was geen tijd. De tweede helft is er echt een om vrolijk van te worden, met als hoogtepunt de Canal Parade. Oliehoek filmde de sleutelscènes tijdens het massale evenement en slaagde daar goed in. Thomas Acda en Isa Hoes vormen een mooi filmkoppel, Achmed Akkabi ontroert en in de grote finale schittert Anita Meijer. Een film om vrolijk van te worden.”

Kijkwijzer: 6 jaar (geweld, grof taalgebruik).

Site: www.facebook.com/cheznousdefilm

IMDb

Première: 3 oktober 2013 (79 bioscoopzalen)

K-102 minuten

[table][th]Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en Tips zijn toegestaan. Zie onze huisregels.[/th][th][/th]

[/table]
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 30
  • 246
  • Reacties 0
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...