Spring naar bijdragen

FEUTEN: HET FEESTJE – Torrent / Download / NZB


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  246
  • Waardering:   30
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  27-03-12
  • Status:  Offline
  • Actief:  

[table][th]

FEUTEN: HET FEESTJE

[/th][/table][table][th]Algemene informatie:[/th][th][/th][th]Extra informatie:[/th][th][/th]

[/table]<p>

5b664__feutenhetfeestje+affiche.jpg

Lourens Blok

met: Tim Murck (Olivier de Ruyter), Manuel Broekman (Bram Wagtmans), Hanna Verboom (Marie Claire de Ruyter), Daniel Cornelissen (Elias), Ruben Brinkman (Noordzij), Anna Speller (Nina de Wit), Evita Rozenberg (Lieve), Jurjen van Loon (Beeksma) Teun Kuilboer (politieagent), Marcel Musters (politieagent), Tom Jansen, Judith Noyons, Thijs Steenkamp (Hartog), Jochum van der Woude, Willem Voogd; stem: Jan Paul Grootentraast (reporter)

Scenario: Willem Bosch. In Feuten: Het feestje begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans heimwee naar het studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit. Ook naar het feest komen eerstejaarsstudenten en beste vrienden Elias en Lieve. Lieve is het ideale corpsmeisje, Elias is alleen maar op het feest omdat hij verliefd is op Lieve. Dit zijn de ingrediënten voor een avond die totaal uit de hand gaat lopen. De politie probeert een eind te maken aan het feest terwijl de losgeslagen Bram er met de veel jongere Lieve vandoor gaat. Elias voelt zich verraden en botst op een agent die net het feest wil afkappen. Elias wordt naar de grond geslagen waardoor de sfeer op het feest omslaat. Zijn gehavende gezicht verschijnt op Twitter waardoor het feestje in de sociale media al snel bekend wordt als iets dat je niet moet missen! Terwijl de politie en de ME zich voor de deur verzamelen om het feest te ontruimen, verschansen de studenten zich in de sociëteit en wachten ze op wat gaat komen.

Distributeur: Independent Films. Song: Slapeloze Nachten / The Opposites.

Regisseur Lourens Blok maakte drie seizoen van de corpsballenserie Feuten. De kijkcijfers van de serie waren in het eerste en tweede seizoen gemiddeld tussen 200.000 en 300.000 kijkers. Het derde seizoen was dat lager. Blok in Metro van 15 oktober 2013: “Het is jammer dat de cijfers van het derde seizoen een beetje zijn ingekakt. Het onderwerp is toch een beetje randstedelijk, waardoor sommigen afhaken. Maar veel kijkers kijken online, zo’n 150.000 en zo halen we toch 400.000 kijkers. Bovendien hebben we een vaste fanbase. Als daar al 100.000 van naar de film gaan, ben je al een heel eind onderweg. (…) De kans is vrij klein dat de serie weer wordt opgepakt, maar mocht er toch een nieuw seizoen komen, dan ga ik dat niet leiden. Als regisseur moet je toch weten wat er onder studenten spelt om het kunnen vertalen naar een film of serie. Ik merk dat ik ouder word en minder grip krijg op het studentenjargon. Ik moet met nieuwe thema’s aan de slag.”

De film staat qua verhaal los van de serie, dus de film is ook geschikt voor wie de serie niet kent. Om te voorkomen dat de filmversie niet drie aan elkaar geplakte afleveringen zou worden, besloten Blok en scenarioschrijver Willem Bosch dat het verhaal minder plotgericht moest worden. Het is vooral karaktergedreven.

De film begint met een citaat uit Animal House, de 35 jaar oude voorloper van Project X.

De film Feuten: Het feestje kwam een week eerder uit dan gepland. Ruim vijfduizend fans tekenden in vier dagen tijd een online petitie om de première naar voren te halen. Raynor van de Water is actief lid van de Feuten-fanclub H.S.C. Mercurius, vernoemd naar de studentenvereniging die centraal staat in de serie. Hij startte zijn actie op vervroegdefeutenfilm.nl als ludieke grap.

Persreacties:

Pim van den Berg op Nieuwerwets.tv op 10 oktober 2013: “Feuten Het Feestje is een van de grappigste films die Nederland heeft voortgebracht. Temidden van al het drankgebruik en seks met amper meerderjarigen ligt een mooie film met een hart van goud. (…) Het acteerwerk van de gehele cast is kostelijk, maar Murck steelt uiteindelijk de show met zijn hilarische rol als Olivier de Ruyter, een onverbeterlijke negendejaars bij wie oeverloos feesten nog meer in het bloed zit dan de alcohol.De acteurs hebben een hoop te danken aan het slimme script van Willem Bosch en de vaardige regie van Lourens Blok, die ook al samenwerkten bij de serie Van God Los. Bosch heeft erg grappige, schertsende en geloofwaardige dialogen geschreven voor sympathieke personages, en voor een film die hoofdzakelijk draait om een zeer uitbundig feest is werkelijk alles uit de kast getrokken. De provocatieve corpsballen kennen een slechte reputatie, maar het is onmogelijk om niet mee te lachen wanneer ze argeloos met bier smijten, of wetsdienaars met nazi’s vergelijken (met als hoogtepunt Olivier die nonchalant het Horst Wessel-lied zingt in het gezicht van een stijve ME’er) voordat ze ermee op de vuist gaan. Desalniettemin hebben de ballen een groot hart voor hun feuten, knorren en sjaars. Elias wordt hartverwarmend onder de hoede genomen door Noordzij en Beeksma, nadat hij de eerste een dikke homo noemt en daarna wordt gehoekt door een agent. De onhandige ‘relatie’ tussen Elias en Lieve lijkt de rode draad van de film te zijn, maar na tirades van een verbitterde Praeses en een boze huismoeder, ontpopt de moraal van Feuten Het Feestje zich tot een boodschap over volwassen worden. Op een gegeven moment is het feesten voorbij. De oude garde verlaat het hof en laat de nieuwe zijn gang gaan in de herpestempel van H.S.C. Mercurius. Dit alles wordt vaardig verteld met de regie van Blok en de kleurrijke fotografie van Jacco van Ree. Al vanaf het stijvolle openingsshot van rijen blauwe collegebanken is duidelijk dat hoewel het een komedie betreft, er serieus werk van de film is gemaakt. Feuten Het Feestje oogt goed en klinkt goed. Grappen worden op treffende wijze getimed en geaccentueerd door de regie. De duur van tachtig minuten is een verademing in een tijd dat zelfs komedies de tweeuursgrens voortdurend passeren. Het getuigt eerder van het natuurlijke verloop van de film, dan een gebrek aan materiaal.Laat je niet afschrikken door een film over dronken, baldadige corpsballen. Feuten Het Feestje is hilarisch, zelfs hartverwarmend, mooi geschoten en verrassend veel leuker dan veel andere Nederlandse komedies die dit jaar uitgekomen zijn. Het enige wat ontbreekt is de daadwerkelijke geur van bier, zweet en pis. Het is voor de film niet nodig om de televisieserie te zien; Feuten het Feestje is een aanrader voor iedereen.”

Merike Woning in ‘Sp!ts’ van woensdag 15 oktober 2013: “De tv-kijker heeft nog niet eens de laatste aflevering van Feuten de serie achter de kiezen (die staat voor aanstaande maandag gepland) of de film dient zich alweer aan. Maar het mag gezegd: het is prima op tijd. Staan de corpsballen in de serie nog met één been in het studentenleven, in Feuten het Feestje zijn ze allemaal aan de bak. Alhoewel, allemaal? Olivier natuurlijk niet. Dat is dé eeuwige student. (…) Scenarioschrijver Willem Bosch heeft het verstandig aangepakt. Feuten is alom bekend om zijn studentenverhalen, maar het zou wel erg gekunsteld zijn overgekomen als het script daarin was blijven hangen. Gelukkig heeft hij wel gezorgd voor twee groentjes die alles voor het eerst mee maken. Het verhaal blijft overigens oppervlakkig, maar zoals een eerstejaars al in de film roept: „Oppervlakkig? Mooi toch!” En zo is het.”

André Nientied op NU.nl op 16 oktober 2013: “Filmversie van de bekende serie is vooral leuk voor de Feuten-fans. Feestje loopt gigantisch uit de hand: Project X Mercurius! (…) een Feuten-film, zij het eentje van bescheiden lengte (80 minuten). Een dubbele aflevering voor de fans, of een speelfilm die ook te volgen is voor nieuwe ‘feuten’? Beide, zo blijkt: de film vertelt een losstaand verhaal rond een aantal nieuwe personages, al valt er natuurlijk meer te lachen wanneer je de oude Mercuriusleden kent van de serie. Ironisch genoeg zitten de corpsleden die toen de grootste bek hadden nu het meest onder de plak bij hun vrouwen, die ze leerden kennen tijdens hun wilde verenigingsleven.(…) Feuten, het Feestje biedt precies wat de titel belooft: een enorm feest, niet meer, maar ook niet minder. De film is echter geen kritiekloze verheerlijking van het studentenverenigingsleven: de eeuwige student die in het verleden is blijven hangen is al net zo’n kneus als de voormalige brallers die nu onder de plak zitten bij hun vrouw. Vooral de Feuten-fans zullen de film kunnen waarderen.”

Kijkwijzer: 12 jaar (seks,grof taalgebruik, discriminatie, alcohol- en drugsgebruik)

IMDb

Première: 17 oktober 2013 (77 bioscoopzalen)

K-80 minuten

[table][th]Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en Tips zijn toegestaan. Zie onze huisregels.[/th][th][/th]

[/table]
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 30
  • 246
  • Reacties 5
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic


  • Bijdragen:  1.573
  • Waardering:   118
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  17-04-09
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  40

Serie heb ik helaas niet kunnen volgen. Heb het te laat meegekregen. Dus ben opzoek naar seizoen 1 om te starten.

De film spreekt mij ook erg aan. Die wil ik ook eigenlijk wel snel zien :-D

Verstuurd vanaf mijn HTC One X met Tapatalk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 118
  • 1,6k

  • Bijdragen:  5.261
  • Waardering:   503
  • Prestatiepunten:  466
  • Dagen gewonnen:  10
  • Lid sinds:  24-10-09
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  27

Heb de serie wel eens gekeken, en is echt leuk!

Film wil ik ook graag gaan kijken :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 503
  • 5,3k
  • 10
  • 2 maanden later...

  • Bijdragen:  2
  • Waardering:   0
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  30-03-13
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Film zou ik heel graag zien

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 2

  • Bijdragen:  2
  • Waardering:   0
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  30-03-13
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Film zou ik heel graag zien ������

De serie is namelijk ook goed.

bewerkt door beffel
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 2
  • 9 maanden later...

  • Bijdragen:  1
  • Waardering:   0
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  20-10-14
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 1

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


  • Recent nieuwsbericht

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Gast Avenue 17

    Gast Avenue 17

    Geplaatst

    The charming answer

    Drifter

    Geplaatst

    Hierbij nog 10 Toppers als aanvulling op bovenstaande Gratis Games Fall Guys: Ultimate Knockout Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Ook na de hype is Fall Guys een geweldige partygame. Met honderd man door een hindernisbaan vol draaiende hamers, sloopkogels en vliegende platformen stormen is natuurlijk een recept voor ultieme chaos. Dankzij de logge physics en merkwaardige besturing kun je eigenlijk ook niet boos worden als je vlak voor de finish van de baan wordt ge-yeet. Honkai: Star Rail Platforms: PlayStation 5, Android, iOS en pc Onze Kamal is nog steeds verslingerd aan de gratis, strategische rpg Honkai Star Rai. Voor deze game laten we dan ook hem aan het woord: “Als ik Honkai: Star Rail zou moeten samenvatten: het is een van de meest gedetailleerde rpg’s, die maar blijft verrassen. Als je Genshin Impact speelt, weet je al hoeveel passie miHoYo in zijn games stopt. Honkai: Star Rail is geen uitzondering. Ik ben sinds dag één een megafan en kan de game aan iedere fan van rpg-games aanraden.” Nou, duidelijk dus. Overwatch 2 Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Overwatch 2 stelde bij verschijning behoorlijk teleur. De singeplayercampagne ontbrak (en is inmiddels geannuleerd), de game was niet bijster veel veranderd ten opzichte van het eerste deel en personages vrijspelen kost veel speeltijd óf geld. Nu spelers elk nieuw personage direct kosteloos ontvangen, is Overwatch 2 een stuk beter om gratis te spelen. Bovendien is Blizzards hero-shooter na al die jaren gestroomlijnder en gevarieerder dan ooit. Marvel Snap Platforms: Pc Er zijn talloze mobiele games, maar Marvel Snap verdient absoluut een vermelding. Het heeft alles wat je wilt van een gratis cardgame: een eerlijk verdienmodel, simpele regels en een fantastische presentatie. Even een online potje spelen is eenvoudig, en het introduceert het grote publiek op een leuke manier aan minder bekende helden. Dota 2 Platforms: Pc Vaak wordt Dota 2 de ingewikkeldere tegenhanger van League of Legends genoemd, maar dat is voor de community zelf vloeken in de kerk. Alleen al omdat alle helden bij aanvang gratis beschikbaar zijn, in tegenstelling tot League. Bovendien is de gameplay nóg strategischer ingestoken, met een strenge doch bevredigende leercurve voor nieuwkomers. Spelunky Classic Platforms: Pc In Spelunky is elke stap voorwaarts een risico, terwijl je een weg graaft door de ondergrondse gangen. Spelunky HD en Spelunky 2 zijn wellicht betere opties, maar als je de bikkelharde roguelike-platformervaring van Derek Yu’s franchise in z’n meest pure vorm wil beleven, dan is het origineel nog altijd een goede optie. Counter-Strike 2 Platforms: Pc Hoewel niet iedereen tevreden is over de veranderingen in Counter-Strike 2 ten opzichte van Global Offensive, kun je eigenlijk niet om de game heen. Al jarenlang is het de gouden standaard voor competitieve shooters die draaien om pure reflexen en strategie. Daarbij is de balans nog steeds uitstekend, en hebben maps een welkome grafische make-over gekregen. Geef het nog even, en dan is Counter-Strike weer helemaal terug op het oude niveau. De Sims 4 Platforms: PlayStation 4, Xbox One en pc Je bent een fortuin kwijt als je alle Sims 4-uitbreidingen wilt aanschaffen, maar gelukkig is de basisgame gratis. Toegegeven: de meeste spelers willen waarschijnlijk van start met een of twee uitbreidingen, maar de game is ook prima op zichzelf te spelen. Final Fantasy 14 Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc Final Fantasy 14 betreft één van Square Enix’ grote comebackverhalen. Inmiddels is het een van de populairste mmo’s ter wereld en met elke uitbreiding steeds completer. Sommigen claimen zelfs dat de mmo de beste Final Fantasy-verhalen tot op heden bevat. De game is nu gratis te spelen tot en met level 70, waarbij spelers kunnen kiezen uit 16 verschillende jobs. Doki Doki Literature Club Platforms: Pc Je voelt je in de maling genomen wanneer Doki Doki literature Club van een datingsim verandert in een horrorgame. Hoe en wat is beter om zelf te ontdekken, maar het is goed om te weten dat er inmiddels een Plus-versie van de game met meer content is verschenen. Maar voor de meesten is het origineel een hele goeie gratis game.

    Drifter

    Geplaatst

    Beste @knabbel, er is door @Mafketel een reactie geplaatst met een linkje naar een overzicht van 10 Seedbox providers. Als je die link opent kan je zelf bij elke provider even checken of de mogelijkheid er is om met een Paysafecard te betalen. Het is natuurlijk heel fijn om een kant en klaar lijstje gepresenteerd te krijgen, maar je kan natuurlijk zelf ook iets doen.
  • Recente prestatie

    • Victoroql heeft zojuist een badge verdient
      Eén maand actief
  • Recente actieve topics

  • Populaire bijdragers

  • Willekeurige films

  • Willekeurige link

×
×
  • Nieuwe aanmaken...