Spring naar bijdragen

A LONG STORY – Torrent / Download / NZB


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  246
  • Waardering:   30
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  27-03-12
  • Status:  Offline
  • Actief:  

[table][th]

A LONG STORY

[/th][/table][table][th]Algemene informatie:[/th][th][/th][th]Extra informatie:[/th][th][/th]

[/table]

8e3e9__a+long+story+affiche.jpg

Jorien van Nes

met: Raymond Thiry (Ward), Victor Copariu (Mithali), Iona Flora (Alina), Alina Berzunteanu (Doina), Andi Vasluianu (Doru), Alessia Rusoiu (Anca), Jasmine Popazu (Sorina), Maartje Remmers (Lucy), Maxim Hartman (Remco), Jara Lucieer (Remco’s zus), Marc van Uchelen (intercedent)

Scenario: Lotje IJzermans. De teruggetrokken weduwnaar Ward huurt de Roemeense klusjesman Doru in om zijn huis te schilderen. Wanneer Doru plotseling vermist raakt, ontfermt Ward zich over diens negenjarige zoontje Mihai. In dit speelfilmdebuut van Jorien van Nes, reist Ward met de jongen naar Roemenië, op zoek naar Mihai’s moeder. Hun tocht naar de Zwarte Zee brengt zowel Mihai als Ward thuis. Producent: Stienette Bosklopper. Uitvoerend producent: Lisette Kelder. Camera: Daniël Bouquet. Production design: Elsje de Bruijn. Geluid: Tim van Peppen. Montage: Jasper Quispel. Muziek: Fons Merkies. Productiebedrijf: Circe Films. TV company: NTR. Distributeur: Cinema Delicatessen Gemaakt met steun van HBO, NTR. Voor de rol van Mihai zijn bijna 300 jongetjes uit Roemeense dorpen en buitenwijken bekeken. Pas een week voor het draaien werd hij gevonden. Zijn debuutfilm. Ioana Flora (1974) maakte in 2001 haar debuut in MARFA SI BANII van Cristi Puiu. Nederlands, Engels en Roemeens gesproken. Trefwoorden: haren blonderen, roken, fikkie stoken, Adidas, begrafenis, reizen, Roemenië, prostitutie, rouw.

Persreacties:

Guido Franken op Neerlands Filmdoek op 16 oktober 2013: “(…) Dat we niet te maken hebben met een commerciële productie, is aan alles te merken. A Long Story draait volledig om hoofdpersoon Ward en het Roemeense jongetje waar hij zich over ontfermt en is zowel visueel als auditief subtiel en in die zin minimalistisch. De handheld-camera zit de hoofdrolspelers dicht op de huid en stiltes, of non-verbale communicatie, zijn eerder regel dan uitzondering. Hoewel het scenario enkele zaken er af en toe wel te dik bovenop legt, weet Van Nes een meeslepende eigen stijl en sfeer te creëren, die ervoor zorgt dat A Long Story de volledige lengte blijft boeien. Dit is eveneens te danken aan de sterke cast – en dan met name aan hoofdrolspelers Raymond Thiry en Ioana Flora -, de sfeervolle soundtrack en het fraaie Roemeense stads- en plattelandsbeeld.”

Mike Peek in ‘Het Parool’ van woensdag 16 oktober 2013: “(…) Thiry niet meer zó goed sinds LANGER LICHT, bewijst opnieuw onze beste filmacteur te zijn. Één blik, één gebaar en je voelt wat hij bedoelt. Minder is zoveel meer. Het lijkt er aanvankelijk even op, maar A LONG STORY gaat niet over arbeidsmigratie. Gelukkig beperkt Joren van Nes zich tot de morraalloze kern van het verhaal: levens die elkaar even aanraken, elkaar even beïnvloeden. Ze laat ermee zien hoe mensen door verschillende stadia van hetzelfde verdriet gaan. En dat is genoeg.”

Kevin Toma in ‘de Volkskrant’ van 17 oktober 2013: “Het zou het begin van een mooie vriendschap kunnen zijn, de scène uit A Long Story waarin de pas naar het platteland verhuisde Ward een biertje drinkt met zijn Roemeense klusjesman Doru. Doru vertelt over zijn achtergebleven vrouw Alina en doet samen met zijn zoontje Mihai voor hoe ze dansen, daar in Roemenië. Of Ward ook een vrouw en kinderen heeft, wil Doru vervolgens weten. ‘Dat is een lang verhaal’, antwoordt Ward, zonder dat hij aanstalten maakt dat verhaal te vertellen. Iets voor de volgende scène waarin de twee samen verder praten, denk je dan. Die voor de hand liggende scène blijft in de Roemeens-Nederlandse coproductie A Long Story achterwege. (…) Ook in wat volgt ontwikkelt de plot zich niet zoals je zou verwachten. Scenariste Lotje IJzermans en regisseur Jorien van Nes kiezen vrijwel nooit de makkelijkste, meest voorspelbare weg in hun bijdrage aan het NTR-project De oversteek. Het zowel voor televisie als bioscoop bedoelde A Long Story is een mooie ode aan de losse eindjes, vol onafgemaakte of haperende gesprekken en scènes die (op een goede manier) nergens heengaan. Dus ook geen langzaam opwarmende cliché-kameraadschap tussen een nukkige ouwe vent en een schattig jongetje, maar een moeizame verhouding die moeizaam blijft. Mihai, treffend weerbarstig neergezet door ontdekking Victor Copariu, verliest nooit zijn vervelende stekels. Ward heeft op zijn beurt eigenlijk te veel aan zijn hoofd om echt ruimte voor Mihai te kunnen maken, zie dat lange verhaal van verlies en rouw dat hij maar niet wil vertellen, dat IJzermans en Van Nes beetje bij beetje, vooral met zinspelende details, uit de doeken doen. Raymond Thiry vertolkt Ward met een meesterlijk gevoel voor dosering, het onverwoordbare verdriet van zijn personage zo klein en teer uitspelend dat het des te aangrijpender wordt. Het maakt hem tot de perfecte held van dit mooi gefotografeerde, intieme drama, dat juist in de geconcentreerde omgeving van een bioscoopzaal volledig tot zijn recht kan komen.”

Kijkwijzer: vanaf 12 jaar (Drugs- en alcoholmisbruik).

IMDb

Première: 17 oktober 2013 (7 bioscoopzalen)

K-93 minuten

[table][th]Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en Tips zijn toegestaan. Zie onze huisregels.[/th][th][/th]

[/table]
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 30
  • 246
  • Reacties 0
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...