Spring naar bijdragen

HEMEL OP AARDE – Torrent / Download / NZB


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  246
  • Waardering:   30
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  27-03-12
  • Status:  Offline
  • Actief:  

[table][th]

HEMEL OP AARDE

[/th][/table][table][th]Algemene informatie:[/th][th][/th][th]Extra informatie:[/th][th][/th]

[/table]

8629b__hemel+op+aarde+affiche.jpg

Pieter Kuijpers

met: Bram van Schie (Bart), Ella-June Henrard (Moniek Verheije), Lies Visschedijk (Brams moeder), Jeroen van Koningsbrugge, Huub Stapel (pastoor), Michiel Sluysmans (agent Jaap)

Scenario: Edward Stelder. De 13-jarige, diepgelovige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek, die net bij hem in het dorp is komen wonen. Zijn ouders zijn er echter niet blij mee en vanaf hun eerste ontmoeting gaat er van alles mis in het gezin. Bart denkt dat dit komt doordat hij meer met Moniek bezig is dan met de normen en waarden van zijn opvoeding. Kiest hij voor zijn eerste echte liefde of kiest hij voor zijn vertrouwde leventje en wordt alles weer normaal. De keuze wordt nog moeilijker als Moniek ernstig ziek blijkt te zijn…

Producenten: Bastiaan Gieben, Pieter Kuijpers, Iris Otten, Edward Stelder, Sander van Meurs, Marion Welmers. Camera: Bert Pot. Montage: Alain Dessauvage. Production design: Alfred Schaaf. Kostuums: Ellen Liem, Sabine Snijders.

De eerste Limburgse bioscoopfilm ooit. De financiering was knap lastig, pas in december 2011 door steun van Eurimages (European Cinema Support Fund) kon de film gerealiseerd worden. De regisseur hield heel lang geheim dat de film volledig in dialect zou worden opgenomen met ondertiteling en al.

Scenarist Edward Stelder (Venlo, 1967) en regisseur Pieter Kuijpers liepen op 6 februari 2005 in Venlo mee met hun kinderen in de kinderoptocht van carnaval en daar kwam het idee van de film tot stand. Alle acteurs zijn Limburgers (Huub Stapel, Lies Visschedijk). Voor de rollen van kinderen zijn 500 castings gedaan. De muziek is van Rowwèn Heze. De enige die ontbreekt is Chantal Janzen, geboren in Tegelen, die wilde wel, maar kon tijdens de draaidagen niet, omdat ze in Wicked speelde. Jeroen van Koningsbrugge is een ‘buitenlander’. Dat is hij ook in het verhaal: de Brabander.

Voor Kerst 2013 ging de film in Limburg in première op 14 december 2013. Bij de landelijke première waren al 20.000 Limburgers gaan kijken en dat met 11 kopieën.

Persreacties:

Jos van der Burg in ‘Het Parool’ van woensdag 8 januari 2014: “(…) Met HEMEL OP AARDE keren regisseur Pieter Kuijpers (VAN GOD LOS) en scenarist Edward Stelder terug naar hun Limburgse katholieke verleden. Het resultaat is een mengeling van milde afrekening en nostalgische hommage aan het katholieke Limburg. De Limburgs gesproken, Nederlands ondertitelde, liefdevolle film roept uitstekend de dorpse ons-kent-onssfeer op, maar ook die van bedomptheid en hypocrisie. Jammer dat de makers het nogal eens zoeken in overdrijving. Visschedijk zet als Barts moeder (‘lust is zonde’) een karikarutaal personage neer, voor wie geloof een set dogmatische regels is, die bij niet-naleving tot hel en verdoemenis leiden.”

Preview 10-2013: “(…) Er wordt flink de tijd genomen voor een vrij klein verhaal, waar net iets te weinig in gebeurt om de volle speelduur te boeien. De overheersende ‘spruitjeslucht’ is dus ook het grootste bezwaar tegen de film, maar vooral de jonge acteurs Bram van Schie en Ella-June Henrard weten wel degelijk te ontroeren.”

Marco Weijers in ‘de Telegraaf’ van 8 januari 2014: ” (…) Debutant Bram van Schie is als Bart een ontdekking, zijn Vlaamse tegenspeelster Ella-June Henrard blijkt niet alleen mooi en uitdagend, maar kan ook emotioneel de diepte in. Datzelfde geldt voor Jeroen van Koningsbrugge – die Barts manisch-depressieve vader speelt – en voor Lies Visschedijk als zijn diepgelovige moeder. Mooie rol ook van Huub Stapel, die gestalte geeft aan mijnheer pastoor in deze soms wat weemoedige familiefilm. Begeleid door passende muziek van Rowwen Heze bevriest Hemel op aarde een moment in de tijd en houdt dat vers voor de eeuwigheid.”

Kijkwijzer: 12 jaar (angst, grof taalgebruik).

IMDb

Première: 14 december 2013/9 januari 2014

K-102 minuten

[table][th]Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en Tips zijn toegestaan. Zie onze huisregels.[/th][th][/th]

[/table]
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 30
  • 246
  • Reacties 0
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...