Spring naar bijdragen

Zurich (2015) - Download / Torrent / NZB


Aanbevolen reactie

  • Oud-beheerder

  • Bijdragen:  26.218
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.923
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

[table][th]

Zurich (2015)

[/th][/table][table][th]Algemene informatie:[/th][th][/th][th]Extra informatie:[/th][th][/th]

[td2]Taal:[/td2][td2]Nederlands[/td2][td2]Film link:[/td2][td2]Zie topic[/td2]

[td2]Regisseur:[/td2][td2]Zie onderstaand[/td2][td2]Release datum:[/td2][td2]Vanaf heden in de bioscoop[/td2][/table]

zurich-31f-thumb.jpg

Filminformatie

Verhaal In een wanhopige poging om het verleden te vergeten, zwerft Nina (Wende Snijders) langs de snelwegen van Europa. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur Matthias (Sascha Alexander Gersak) en reist met hem mee. Maar veel over wie zij is, laat Nina niet los. Langzaamaan wordt duidelijk dat Nina zich ophoudt in de truckerswereld omdat ze gedreven wordt door de pijn van het ultieme verraad dat haar is overkomen.

Cast Wende Snijders (Nina), Sascha Alexander Gersak (Matthias), Barry Atsma (Sven), Martijn Lakemeier, Tristan Göbel (Finn)

Ontstaan

Wende Snijders maakt in deze film haar speelfilmdebuut.

Opgenomen o.a. in Stadsschouwburg Almere (koorscène in de Kleine Zaal op 9 december 2013).

Regisseur Sacha Polak koos het nummer ‘The Silent Sea’ van de Groningse folkband Town of Saints voor een scene in de film, waarmee de band in de film te zien is. Town of Saints is de indie-folk formatie van de Nederlandse singer-songwriter Harmen Ridderbos en de Finse violiste Heta Salkolahti. Harmen over het nummer: "The Silent Sea vertelt van een desolate plek waar mensen niet praten over het verleden. Qua verhaal en ook qua sfeer past het ontzettend bij de film, waarin ook een desolate setting wordt neergezet. We zijn dan ook heel blij met hoe het lied in de film is terechtgekomen."

Kijkwijzer: 12 jaar (angst).

Pers Pauline Kleijer in 'de Volkskrant' van donderdag 19 februari 2015: "(...) Zurich bestaat uit twee delen, die in omgekeerde volgorde worden opgediend. In de eerste helft duikt de film halsoverkop in het meedogenloze rouwproces van de verwilderde Nina. Het tweede deel gaat terug in de tijd en laat haar, even, zien zoals ze was: gelukkig met haar dochter en haar vriend, een vrachtwagenchauffeur. Totdat hij een ongeluk krijgt. Behalve met het verlies moet Nina leven met de onthulling dat hij een dubbelleven leidde. Ook met andere middelen weten Polak en scenarioschrijfster Helena van der Meulen Nina's leed krachtig over te brengen. Met een simpel zinnetje als 'Ik ben haar niet'. Met beelden van Nina's dochter, die zittend aan de rand van het zwembad even haar voet op het hoofd van een zwemmend jongetje zet. Een woordeloze scène die glashelder laat zien dat het 5-jarige meisje haar eigen verdriet heeft. En dan is er nog Wende Snijders, de zangeres die zich zonder enige gêne in haar acteerdebuut stort. Alleen al haar rauwe vertolking maakt Zurich overrompelend. Soms werkt Snijders' overgave ook verstikkend: haar niet aflatende intensiteit kan iets te veel van het goede zijn. Maar meestal vindt ze precies de juiste dosering van kracht en kwetsbaarheid, aangevuld met een peilloos verlangen gewoon te verdwijnen, weg van alles en iedereen."

Fabian Melchers in 'de Telegraaf' van donderdag 19 februari 2015: (...) Er is een dierbare dood, dat wordt al vrij snel duidelijk. Maar het volledige antwoord op de vraag waarom ze zodanig van slag is, duurt de rest van de speelfilmlengte. Die opbouw is een van de grootste sterktes van Zurich. Vrijwel niets van het daadwerkelijke drama wordt letterlijk uitgesproken, maar uiteindelijk is het glashelder hoe het zit. Dat is de kunde van scenariste Helena van der Meulen, en ook zeker van Polak, maar laten we hier vooral ook niet hoofdrolspeelster Wende Snijders vergeten. Van een aangrijpend broos en hulpeloos gelaat tot knallende oer-emoties: de zangeres stort zich met volle overgave in dit acteerdebuut. Indrukwekkend."

Prijzen CICAE Art Cinema Award op de 65ste editie van het Internationaal Filmfestival in Berlijn in februari 2015. Deze award wordt door een jury van de Internationale Confederatie van Arthouse Bioscopen toegekend aan de Beste Film in het programma onderdeel FORUM.

Casting Rebecca van Unen, Tanja Schuh, Sara De Vries-Vinck

Filmuziek Rutger Reinders

Camera Frank van den Eeden

Montage Axel Skovdal Roelofs

ProdDesign Jorien Sont

Kostuums Sara Hakkenberg

Grime Françoise Mol

Distributeur Cinéart

Bioszalen 12 bij première

[table]

[th]Informatie over de download[/th]

[td2]Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en Tips zijn toegestaan. Zie onze huisregels.[/td2]

[/table]

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2,9k
  • 26,2k
  • 264

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...