Spring naar bijdragen

Apenstreken met aap noot mies - Download / Torrent / NZB


Aanbevolen reactie

  • Oud-beheerder

  • Bijdragen:  26.218
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.924
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

[table][th]

Apenstreken met aap noot mies

[/th][/table]

apenstreken-met-aap-noot-mies-989-thumb.jpg

[table][th]Algemene informatie:[/th][th][/th][th]Extra informatie:[/th][th][/th]

[td2]Taal:[/td2][td2]Nederlands[/td2][td2]Film link:[/td2][td2]Zie topic[/td2]

[td2]Regisseur:[/td2][td2]Zie onderstaand[/td2][td2]Release datum:[/td2][td2]Vanaf heden in de bioscoop[/td2][/table]

De negenjarige Wim droomt ervan om naar school te gaan. Maar hij woont in het weeshuis. Samen met de andere kinderen van het weeshuis wordt hij uitgebuit en moet hij dagelijks hard werken in de illegale bezemfabriek in de kelder van het weeshuis. De kinderen wachten met smart op de invoering van de Schoolwet die kinderen van zes tot twaalf jaar verplicht om naar school te gaan. Als Wim weet te ontsnappen zorgt Jet ervoor dat hij zich op hun boerderij kan verschuilen. Het is de start van een race tegen de klok vol spannende avonturen, kattenkwaad en nieuwe vriendschappen, waarbij Wim vooral ook uit handen moet zien te blijven van de directrice van het weeshuis.

Cast

Tygo Bussemakers (Wim), Mees Smits (Jet), Lars Henckens (Gijs), Kim-Lian van der Meij (Madeleine), Mike Weerts, Martine Sandifort (directrice weeshuis), Sanne Vogel (Madeleine), Guus Dam (oude Teun), Loek Peters (Tibor), Yvon Jaspers (juf Maria), Alwin Pulinckx (René), Arjan Ederveen (dokter Stronk), Wesley van Gaalen (stadsagent), Harrie van Rijthoven (veldwachter), Nick Vosselman (arbeider)

Ontstaan

Opgenomen in Dordrecht (Pelserbrug, Pottenkade, Onze Lieve Vrouwe-kerktoren, Hof, Hofstraat, Hofsteeg, Wijnbrug, Munt, Pottenkade, Voorstraat) en aan de Oostdijk 13, 1461 DR Zuidoostbeemster op vrijdag 22 augustus 2014.

De jonge hoofdrolspelers men uit Brabant en Limburg, want "de Randstedelijke accenten klinken net niet naturel genoeg voor een film die zich afspeelt op het platteland anno 1899", aldus Nijenhuis. Zijn familiefilm Apenstreken met aap, noot, mies is geïnspireerd op de tekeningen van Cornelis Jetses (1873-1955), bekend van zijn gedetailleerde illustraties in schoolboeken, schoolplaten, historische prenten en van het leesplankje waarmee generaties Nederlandse kinderen leerden lezen: aap noot mies wim zus jet teun vuur gijs lam kees bok weide does hok duif schapen.

De film mag dan teruggaan naar de tijd dat er nog geen leerplicht bestond, hij wordt opgenomen met de allermodernste technieken. In 3D. Stereograaf Matt Smith en de 3D rig technicus Gavin Overstall van het Engelse bedrijf Vision3, dat de 3D-techniek verzorgde van films als Gravity, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en World War Z, zijn gedurende de hele draaiperiode op de set aanwezig. Maar Nijenhuis waakt ervoor dat de logge apparatuur zijn kindercast niet in de weg zit; ze moeten alle ruimte hebben om hun ding te doen.

Een speciale voorpremière voor een grote groep Dordtse figuranten van de film Apenstreken in Cinema The Movies is verboden door de filmdistributeur. De bioscoop wilde op 8 juni 2015, twee dagen voor de landelijke première, de film al vertonen. De distributeur stak daar echter een stokje voor. De vertoning werd verplaatst naar 22 juni.

Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Facts APENSTREKEN is de eerste 3D-kinderfilm van Nederlandse bodem.

Pers Floortje Smit in 'de Volkskrant' van 11 juni 2015: "Grappig idee, om het beroemde aap-noot-mies-leesplankje te verfilmen. Maar simpelweg Wim, Jet en Aap bij elkaar brengen maakt natuurlijk nog geen verhaal. En daar gaat het voornamelijk mis bij Apenstreken, de eerste Nederlandse familiefilm in 3D, geregisseerd door Johan Nijenhuis. Apenstreken wil kinderen vooral onderdompelen in een gefantaseerd Nederlands verleden, waar de klompjes klepperden, het witte wasgoed wapperde in de wind en koeien zich laafden aan eindeloos groen gras. De (valse) nostalgie druipt ervan af en dat terwijl het toch ook de bedoeling is de grimmige praktijk van kinderarbeid aan te snijden. Een schmierende Martine Sandifort en poep-en-plas- viezigheid worden dan vergeefs ingezet om die scènes op te leuken."

Karin Wolfs op Cinema.nl op 10 juni 2015: "(...) Hoewel onderwerp en setting vergelijkbaar zijn, is Apenstreken bepaald geen Daens, al is wel geprobeerd de straten van de vuige grote stad wat viezer te maken, en al zijn her en der wat opzichtige rokertjes gebruikt om het blakende tv-realisme te verdoezelen. Ook streeft producent/regisseur Johan Nijenhuis een epische uitstraling na met kraanshots en een wat ouderwetse strijkerssoundtrack die Wims avontuur uptempo in een opgewekt en verwachtingsvol kader plaatst. In de zwart-witte wereld van Apenstreken staan de grote gemene mensen tegenover de besmeurde koppies van de arme kindertjes. Zo grauw en kil de stad, zo idyllisch en warm het platteland: een folkloristisch land van melk en honing, fruit, vis, vlees en eieren. Waar Yvon Jaspers voor de klas staat en ook nog een lammetje wordt geboren. Met een reeks voorbijkomende oude ambachten, oud-Hollandse spelletjes en kinderliedjes uit de oude doos is het een museum dat tot leven komt zoals dat tot voor kort op Koninginnedag traditie was. Te zien zijn een stoommachine, hondenwagen, weefgetouwen en karakteristieke plattelandsgebouwen, alsook een platbodem die langs Kinderdijk vaart bij ondergaande zon. Hollands glorie in de gloria. Met aan de andere kant van het spectrum nogal uit de toon vallende poep- en piesgrappen. Daardoorheen zijn dan weer enkele eigentijdse, sentimentele traanlosweekliedjes geweven, gezongen door Anneke van Giersbergen. Met teksten als 'steeds op zoek naar een nieuw begin had ik een lange weg te gaan' en 'is er ook nog liefde voor mij?' Uitschietend naar onverholen kitsch met een meermaals terugkerende close-up van Wim met een traan op zijn wang."

[table]

[th]Informatie over de download[/th]

[td2]Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en tips zijn toegestaan. Meer informatie in onze huisregels.[/td2]

[/table]

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2,9k
  • 26,2k
  • 264
  • Reacties 0
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


  • Recent nieuwsbericht

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Drifter

    Geplaatst

    "Belangrijke Tip" Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen van tweedehands Nintendo Switch-games. Er is een nieuw apparaat op de markt dat het kopiëren van Switch-games eenvoudiger maakt, en Nintendo kan je Switch mogelijk blokkeren als straf. ROM's en emulators zijn al geruime tijd een zorg voor Nintendo, en het bedrijf heeft actie ondernomen tegen piraterij.  Voorheen waren ROM's echter geen exacte replica's omdat ze geen digitaal echtheidscertificaat hadden. Met de komst van de MiG Switch Card en de mogelijkheid om met een Switch Dumper ROM's op een microSD-kaart te zetten, is het nu mogelijk om exacte kopieën van games te maken, inclusief het Nintendo-certificaat. Nintendo kan via internetverbindingen de unieke codes van games identificeren en als ze zien dat meerdere spelers hetzelfde unieke nummer gebruiken, kunnen ze actie ondernemen, zoals het blokkeren van de betreffende Switch. Het is belangrijk op te merken dat als je per ongeluk een gekloonde Nintendo Switch-game koopt of uitleent aan iemand die de game kopieert, je mogelijk het slachtoffer kunt worden van het blokkeren van je Switch door Nintendo. Hoewel dit een risico is dat vooral van toepassing is op mensen die kopiëren of illegale kopieën gebruiken, is het raadzaam om voorzichtig te zijn bij het kopen van tweedehands games, zelfs bij betrouwbare winkels.

    Drifter

    Geplaatst

    Je zou even kunnen kijken wat er gebeurt als je de Windows codec download die je kan vinden onder deze link.

    Mafketel

    Geplaatst

    Mss een andere versie van de anime/film te zoeken?  Vermoed dat de manier van encoding hier het probleem is.  Ik weet niet wat de volledige bestandsnaam is van de anine/film..   
  • Recente prestatie

    • mldekker heeft zojuist een badge verdient
      2 jaar actief
  • Recente actieve topics

  • Populaire bijdragers

  • Willekeurige films

  • Willekeurige link

×
×
  • Nieuwe aanmaken...