Spring naar bijdragen

  • Brein pakt alleen uploaders aan

     Delen


    Stichting BREIN heeft het voornemen uploaders van illegale content op grotere schaal te gaan aanpakken. De individuele downloader lijkt vooralsnog goed weg te komen. Brein bevestigde recent nog tegenover RTL Nieuws dat het te omslachtig is om allerlei zaken te beginnen tegen losse downloaders.

    De zaak van een BitTorrent-uploader die twaalf televisieafleveringen online beschikbaar maakte, en waarvoor BREIN een schikking trof van 4.800 euro, is pas het begin.

    Wie dus massaal series uploadt kan flink de sigaar zijn. In het bewuste geval ging het om twaalf afleveringen van diverse series. Onduidelijk is hoe BREIN aan de gegevens van de uploader is gekomen, omdat providers hieraan niet willen meewerken tenzij een gerechtelijk bevel wordt overhandigd.

    BREIN stelt een eigen softwaresysteem te hebben om uploaders te traceren en medewerking te krijgen van de meeste hosting providers. BREIN gaat zich desondanks niet richten op wie downloadt, zelfs als dat illegaal is. Hiervoor allerlei rechtszaken beginnen is te omslachtig en te tijdrovend. In buurland Duitsland lopen downloaders juist wel een groot risico op forse boetes.

     



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...