Spring naar bijdragen

  • Brein schikt met usenet-uploader van honderden afleveringen tv-series

     Delen


    Brein heeft een schikking van 7500 euro getroffen met een man die volgens de stichting meer dan 1500 afleveringen van tv-series op usenet zette en deze vervolgens vindbaar maakte via spotwebsites. De schikking werd getroffen na een ex-parte beschikking.

    Brein stelt in zijn ex-parte bevel van oktober dat de man wekelijks nieuwe afleveringen op usenet zette van onder andere de series Arrow, The Blacklist, The Flash, Suits en Person of Interest. Via overeenkomende message-id's wist Brein aan te tonen dat de uploader ook degene was die de bestanden via spots vindbaar maakte. Hoe de organisatie precies achter de identiteit kwam is niet bekend.

    Afbeeldingsresultaat voor boete Volgens de stichting zette de man de afleveringen binnen enkele dagen na de eerste uitzending op usenet en zijn de meeste bestanden daar nog steeds te vinden. Brein verzocht de rechter te bevelen dat de man binnen 24 uur zou staken met het inbreukmakend handelen, met een dwangsom van tweeduizend euro per dag bij het niet voldoen hieraan.

    De uploader is akkoord gegaan met de schikking die Brein heeft voorgesteld en moet daardoor 7500 euro betalen aan de stichting. Hierdoor komt het niet tot een rechtszaak. Bij een eerdere zaak tegen een usenet uploader betrof de schikking 15.000 euro. Toen ging het om het uploaden van 15.000 muziekbestanden. Bij de huidige schikking is rekening gehouden met de financiële positie van de persoon, aldus Brein.



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...