Spring naar bijdragen

  • Downloaden in 2017?

     Delen


    Afgelopen jaar (2016) is een heftig jaar geweest in de download wereld. Zo heeft Stichting Brein flink lopen schoffelen in de Nederlandse torrent scene waardoor er een aantal grote Nederlandse sites offline zijn gehaald. Brein heeft daarnaast flink wat Usenet en torrent uploaders achter de broek gezeten met zelfs boetes tot gevolg. :huilen: Hoe gaat 2017 er dan uitzien en is het downloaden nog wel makkelijk? 

    Weet je nog? In 2011 kwam Spotnet opduiken, de vriendelijke tool om te kunnen downloaden vanaf Usenet. Ik laat de oude mIRC, Kazaa, Napster, Limewire, DC++ en download tools als FTD even buiten beschouwing. :blink: Na 2011 hadden we een lange tijd rust met veel mogelijkheden tot zorgeloos downloaden. In 2014 begon Popcorn Time en in 2015 hebben we zelfs Spotnet 2.0 zien langskomen. Maar 2016? In 2016 hebben we vooral gezien dat het downloaden vanaf Usenet lastiger wordt. Ben je je favoriete serie aan het downloaden vanaf Usenet is hij niet meer beschikbaar... Door de DMCA / Notice and takedown verzoeken aan Usenet providers worden de series snel en geautomatiseerd verwijderd. Van Popcorn time horen we weinig meer en er zijn veel downloaders die opeens weten wat VPN verbinding is. :ph34r:

    Afbeeldingsresultaat voor download girl laptop Het downloaden van auteursrechtelijk materiaal, zoals films en muziek is in Nederland is sinds 2014 officieel verboden. In 2015 is er voor de downloader wereld weinig gemerkt van deze verandering. In 2016 zijn daaraan tegen wel degelijk boetes uitgedeeld, op dit moment waren de boetes alleen nog voor de "grote" heren welke de films en muziek uploaden op de torrent sites en Usenet servers. De downloaders hebben nog geen brieven op de deurmat gehad. Maar kunnen wij deze wel in 2017 verwachten? :help:

    In de afgelopen 14 jaar dat Duken.nl bestaat lijkt 2017 het meest spannende jaar te worden. Downloaden zal lastiger worden omdat films en series minder snel te vinden zijn. Wie gaat deze namelijk nog allemaal uploaden en tegen welk risico? En wat gaan de mediapartijen doen met de individuele downloaders? Wij hebben helaas nog geen glazen bol kunnen vinden op The Piratebay maar wat we zeker weten: Probeer het downloaden zonder VPN te vermijden, voorkomen is tenslotte beter dan genezen. 

    Downloaden zal gelukkig nog wel mogelijk zijn in 2017 maar hoe zien jullie 2017 in de wondere download wereld? 



    bewerkt door Draakie


    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...