Spring naar bijdragen

  • Franse torrent-downloaders naar de gevangenis

     Delen


    Brein dreigt in Nederland graag met boetes, maar in Frankrijk is men al een stap verder. Vier torrent-downloaders zijn daar veroordeeld tot een celstraf van een maand. Ook moeten ze een schadevergoeding van honderdduizenden euro's ophoesten.

    Daarover schrijft Torrentfreak. De Franse auteursrechtenorganisatie ALPA spoorde de illegale downloaders op aan de hand van hun IP-adres. Dit nadat de beheerder van de torrentsite in kwestie (OMGTorrent) al was gearresteerd. De 28-jarige man kreeg een gevangenisstraf opgelegd van een jaar, en moet een boete van 5 miljoen euro betalen.

    'Levens worden verwoest'

    De beheerder reageerde villein op de uitspraak van de rechter: "Jullie verwoesten de levens van mensen die hun vaste lasten misschien niet eens kunnen betalen. En waarom? Omdat ze gewoon even een filmpje wilden bekijken, maar niet in staat waren om een cd of Blu-Ray te kopen, of om naar de bioscoop te gaan," schrijft hij in een statement online.

    De arrestaties lijken in elk geval weinig effect te hebben gehad. De site bestaat namelijk nog steeds en biedt als vanouds duizenden torrents aan. Wie er nu precies achter zit, is niet bekend.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...