Spring naar bijdragen

  • Uploaden 12 afleveringen: schikking van 4800 euro

     Delen


    Een Nederlandse uploader van twaalf afleveringen van een tv-serie heeft met piraterijbestrijder Brein geschikt voor 4800 euro.

    Een Nederlander die 12 afleveringen van een tv-serie via Bittorrent verspreidde heeft met Stichting Brein geschikt voor 4800 euro. De uploader is volgens Brein opgespoord met behulp van speciale software die de stichting sinds maart gebruikt om ip-adressen te verzamelen van personen die auteursrechtelijk beschermd materiaal uploaden.

    Het bedrag komt volgens Brein overeen met in Duitsland gangbare bedragen. "In dit geval kwam dat op 400 euro per aflevering." In Duitsland werken providers mee aan het aanpakken van uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Nederlandse providers doen dat meestal zonder tussenkomst van de rechter niet.

    Stichting Brein startte onlangs een nieuw offensief tegen illegale uploaders van tv-series en films. Hoe Brein in dit geval precies aan de identiteit van de uploader kwam, is niet bekend. De stichting heeft eerder dit jaar toestemming gekregen van privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens om met een geautomatiseerd systeem de ip-adressen van Nederlandse uploaders te verzamelen. Brein richt zich alleen op illegale uploaders, niet op mensen die alleen downloaden. Maar bij Bittorrent zijn de meeste downloaders ook tegelijk uploaders. 

    Daarom dus een VPN.

     



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...