Spring naar bijdragen

  • Veilig downloaden van torrents?

     Delen


    De favoriete downloadsite Kickass Torrents is offline gehaald. Dat betekent dat veel downloaders op zoek gaan naar alternatieven, maar downloaden van onbekende torrentsites is alsof je door een mijnenveld moet navigeren. Downloaden mag natuurlijk niet, maar áls je het doet, doe het dan veilig. Hier zijn 5 tips om torrents binnen te halen zonder je systeem in gevaar te brengen en toch anoniem te blijven.

    1. Te mooi om waar te zijn? Dat is het waarschijnlijk ook :sorry:

    Op internet gelden dezelfde regels als in het echte leven: Als iets té mooi is om waar te kunnen zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Als je daarom een torrent tegen komt van een film die net in de bioscoop draait, die een kraakheldere dvd-rip met glashelder geluid en optionele subtitels in alle talen, dan kun je er donder op zeggen dat het nep is. In het beste geval krijg je alsnog een slechte cam-rip waarvan hooguit de belofte niet is waargemaakt, maar het is ook goed mogelijk dat er een virus in het bestand zit verstopt.

    Dit gebeurt voornamelijk bij populaire films of muziek, waarvan phishers en andere kwaadwillenden weten dat er er veel vraag naar is. Denk bijvoorbeeld aan echte blockbusters die in de bioscoop draaien, of het nieuwste seizoen van een populaire serie als Game Of Thrones.

    2. Download van geverifieerde gebruikers :vrouwduivel:

    Bij veel populaire torrentsites worden uploaders gecontroleerd. Ze krijgen dan een vinkje wanneer ze geverifieerd zijn, zoals je bij The Pirate Bay ziet.

    thepiratebay_geverifieerde-gebruiker.jpg

    Van geverifieerde uploaders hebben gebruikers óf de website zelf aangegeven dat de torrents betrouwbaar zijn. De kans is daardoor groter dat wat zij uploaden geen virussen of malware bevat, al is het geen garantie en kun je het nooit met 100% zekerheid zeggen. Het is in ieder geval aan te raden vooral van geverifieerde uploaders te downloaden.

    Bij The Pirate Bay herken je deze uploaders aan het groene doodshoofdje dat bij een torrent staat, of een roze als de uploader 'trusted' (vertrouwd) is. Het kan trouwens ook zijn dat The Pirate Bay of een andere site er niet aan is toegekomen een gebruiker te verifiëren. Weet je het niet zeker, wacht dan gewoon even een paar dagen - als je dat wil.

    3. Gebruik een VPN :ph34r:

    Een VPN is de beste manier om jezelf anoniem te houden op internet. Een VPN is een 'Virtual Private Network', en zet een versleutelde verbinding op via een andere server als waar je normaal op zit. Dat betekent dat je internetverkeer niet af te lezen is door andere partijen, zoals je provider. Dat maakt het een stuk lastiger voor organisaties als Brein om je op te sporen.

    Overigens is een VPN nooit helemaal veilig - het is met arrestatiebevelen en diepgravend onderzoek in sommige gevallen nog best mogelijk om informatie over je te verzamelen. Dat is echter zoveel werk dat dat heus niet gebeurt als je gewoon eens een film downloadt.

    VPN's kosten altijd geld, en hoewel er gratis diensten beschikbaar zijn hebben die meestal wel beperkingen. Die zitten bijvoorbeeld in de snelheid of in hoeveel je maximaal kunt downloaden.

    4. Gebruik een goed torrentprogramma :db:

    Het juiste torrentprogramma is belangrijker dan je denkt

    Het is niet alleen belangrijk naar de goede website te gaan en de juiste torrent te vinden, maar ook de goede software te gebruiken om te downloaden. Vroeger waren uTorrent en Bittorrent de absolute koningen om dat te doen, maar er zijn inmiddels meer dan genoeg prima alternatieven - zeker omdat die eerste twee vol lelijke adware zitten en je ongevraagde toolbars proberen aan te smeren.

    Een prima alternatief is qTorrent, een lichtgewicht programma zonder advertenties maar toch veel opties. Het programma is open source en wordt gemaakt door vrijwilligers die leven van donaties.

    5. Let op phishing :help:

    Phishing-sites schieten als paddenstoelen uit de grond

    Kickass Torrents heeft altijd al last gehad van websites die het uiterlijk precies kopieerden, maar die copycats schieten nu helemaal als paddenstoelen uit de grond. Zulke sites nemen het uiterlijk over van Kickass Torrents of The Pirate Bay, maar leiden je in werkelijkheid naar advertentiesites vol malware. Kijk daarom goed naar de URL van de site die je bezoekt, zeker als je er via Google terecht komt. Kijk ook goed naar de link waar een downloadknop naar leidt, door erover heen te gaan met je muis zonder te klikken. Blijft de link binnen hetzelfde domein? Of gaat die naar een vage advertentiewebsite die je mogelijk kan besmetten met malware?

    6. Controleer de bestanden in de torrent :gek:

    Voor je een torrent downloadt, kun je in torrent-programma's zien welke bestanden er allemaal in de torrent zitten. Kijk daar goed naar. Zitten alle bestanden in een .zip-bestand? Of zit er een .exe-file in de torrent terwijl je een film downloadt? Laat deze torrent dan zitten, je weet immers niet wat je precies binnen haalt.

    Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde bestanden in de torrent niet te downloaden. Download je een film of een cd, kies dan alleen voor de .avi- of .mp3-bestanden en laat al het artwork en README's voor wat ze zijn.

    Heb jij nog andere tips? Meld ze in de reacties! :)

     



    bewerkt door Duken


    Duken
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    In Windows 8 en Windows 10 zit Windows defender. Een basis virusscanner welke uit tests onvoldoende naar voren komt als het gaat om antivirussoftware .

    Mijn voorkeur gaat naar de gratis virusscanner avira http://www.avira.com/nl/download-start-new/product/avira-free-antivirus deze kan je downloaden in installeren.

    Er zitten geen kosten aan verbonden en is dus helemaal gratis. de virusscanner zal de bestanden welke je download automatisch scannen voor malware en virussen. 

    Dan voel je je toch weer een stuk veiliger. :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Bij het downloaden van software heb je 9 van de 10 keer te maken met een bijgesloten patch, crack of keygenerator om de software werkend te krijgen. Veel virusscanners zien deze 'activatie tools' aan voor een trojan of virus. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn maar het blijft dus wel oppassen bij het downloaden van software. Probeer dan ook zoveel mogelijk te downloaden van een betrouwbare bron. Overigens werk ik al jaren met Eset NOD32 antivirus. Deze is niet zo gevoelig als de meeste andere antivirus programma's. Niks is zo irritant als je een pakketje software downloadt en je virusscanner direct de crack verwijdert. Vertrouw je het niet, upload dan de .exe of de patch. crack of keygen naar Virustotal. Daar kan je online het bestand door tientallen virusscanners laten controleren.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Moderators
    2 minuten geleden zei Gast LR001:

    Kickass is weg  dat is wel zonde en erger kan ook niet, alternatieven zijn nog wel hier en daar ( als je handig bent ! ) te vinden maar ...... zijn ze ook moeilijk etc..

    Een van alternatieven zijn ook ET/DEM/ en bijv. BT.am etc..etc... ....( dat vraag ik me ook hoe lang nog :wacko: ) ..

    Ja, erg jammer. De streaming functies werken niet op de alternatieve sites. Maar één van de betere vind ik: http://dxtorrentx.com/

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Het gebruik van een VPN is bijna een must te noemen, zeker voor nederlandse torrents de laatste maanden!

    Zelf fan van IPVanish met zero logs en anoniem torrents downloaden als speerpunten 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...