Sign in to follow this  
Followers 0
Marlyvk

Programma voor .mobi files - ereader pc freeware

10 posts in this topic

Weet iemand met welk freeware programma ik files met .mobi extentie op mijn pc kan openen en lezen? Ik heb al allerlei standaard programma's op mijn pc geprobeerd, maar inhoud is dan niet leesbaar. Ook mijn zoektocht op internet leverde niet veel op. Heb wel een aantal alternatieven gevonden, maar ben beetje terughoudend met de installatie gezien het smi files zijn.

Alvast bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Misschien een beetje offtopic maar ik denk dat je hier wel wat aan hebt. Ik heb dit Digitale Film / TV programma gevonden en ben eindelijk voorzien van alle series en films. Geen gepruts met installeren en instellen, geen maandelijkse kosten en binnen 10 minuten draaiend!

Het is echt het proberen waard. Je kan zelfs live voetbal kijken of nieuwe tv series bekijken! In eerste instantie was ik was sceptisch maar alles werkt zoals aangeven en meer dan 2.500 zenders, series en films.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mobipocket eBook file staan voor mobi files. Maar hoe groot is het bestand waar het om gaat en waar heb je hem voor nodig? Heb je ook nog een link waar je hem vandaan had geplukt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Over welk bestand heb je het dan? De .mobi (eBook) of de .msi (installatie eBookreader die .mobi files kan openen)?

EDIT:

Ik heb, voordat ik hier dit topic opende, de tips op de volgende pagina opgevolgd: http://pcsupport.abo.../f/mobifile.htm

Helaas heb ik geen eBookreader of mobiele telefoon met een dergelijke applicatie, dus ben ik op zoek naar een manier om de .mobi file op de pc te kunnen openen. Zoals op betreffende website geadviseerd werd heb ik eerst met mijn huidige programma's geprobeerd het bestand te openen. Dat gaf geen goed resultaat, dus ben ik nu op zoek naar een freeware programma, volgens de website zou dat Mobipocket, Calibre en Stanza zijn. Alleen betreffen dit programma's, die ik vanaf hun eigen website (resp. http://www.mobipocke...tailsReader.asp , http://calibre-ebook.com/ en http://stanza-desktop.nl.softonic.com/) zou willen downloaden, msi files. Dat vertrouw ik dus niet zo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhm, nee ik heb géén eBookreader en wil daarom op mijn pc lezen ;-)

In ieder geval bedankt voor de gegeven tip, ga ik mee verder!

EDIT: het is iig een .exe bestand en geen msi. Alleen kan ik nergens vinden welke bestandsformaten de Barnes and Noble eReader (NOOK Reading app) ondersteunt. Iemand een idee of NOOK overweg kan met .mobi files?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nu een pagina gevonden, misschien wel handig voor andere mensen die op zoek zijn naar een programma om eBooks te lezen, waarvoor elk programma dat er bestaat staat beschreven welke bestandsformaten het ondersteunt: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_formats

Voor tot dusver blijkt Mobipocket de enige te zijn die de .mobi files kan lezen. Alleen programma kan vanaf de originele website van Mobipocket als msi file worden gedownload. Weet iemand of msi wel veilige bestanden zijn?

Ik zit te overwegen om de mobi te converteren naar epub. Dat schijnt ook een mogelijke oplossing te zijn, dan kan ik het tenminste met mijn huidige epub programma lezen. Alleen heb ik ergens gelezen dat de kwaliteit dan achteruit kan gaan. We zullen zien, maar weer verder zoeken, naar een converter deze keer.

Duken likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor het melden! Daar hebben andere bezoekers ook iets aan, veel plezier ermee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een .msi-bestand is trouwens even betrouwbaar als een .exe-bestand.

Sent from my Samsung Galaxy Gio using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0