Spring naar bijdragen

  • Waarom torrents uploaden steeds risicovoller wordt

     Delen


    Auteursrechtenorganisatie Stichting Brein kreeg gisteren een nieuwe sleutel in handen. Oppassen geblazen voor de downloaders die regelmatig een torrent online slingeren met illegale content.

    De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een verzoek van Stichting Brein vandaag rechtmatig verklaard. Een belangrijk verzoek die gevolgen kunnen hebben voor torrentgebruikers. Stichting Brein heeft namelijk via de autoriteit nu toestemming gekregen om IP-adressen en gebruikersnamen te verzamelen van uploaders. Dit betekent dat Brein op de achtergrond een flink dossier kan opbouwen zodat men een vervelende boete, claim of rechtszaak tegemoet kan zien.

    De verzamelde data kunnen als bewijsstukken fungeren in een mogelijke rechtszaak. Brein probeert uploaders van illegale content al langer op te sporen. Recent werden twee Nederlandse uploaders voor het gerecht gesleept nadat ze ontmaskerd waren. Nu Brein ook IP-adresen en gebruikersnamen mag verzamelen zal dit een stukje makkelijker voor ze worden.

    Nederlandse uploaders die veel llegale content op het web slingeren lopen nu meer risico dan ooit. Met een IP-adres heeft Brein nog geen vaste dader in handen. Hiervoor zijn gegevens van internetproviders nodig. Echter zijn deze niet zo happig op het verstrekken van privê informatie van klanten aan instanties zoals Brein. Toch lijkt de auteursrechtenorganisatie steeds een stapje dichterbij haar doel te komen.



    bewerkt door Duken


    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...