Spring naar bijdragen

  • Brein vraagt gegevens van twee ebook uploaders usenet op

     Delen


    Stichting Brein heeft een rechterlijke procedure aangespannen tegen usenetproviders Eweka en Usenetter. De providers hebben de accounts van twee uploaders gesloten, maar weigeren naw-gegevens af te staan, omdat de klantrelatie niet meer bestaat.

    Het gaat bij de twee gebruikers om personen die meer dan tweeduizend boeken hebben geüpload, zo laat Brein weten in een persbericht. Zij reageerden niet op mails van de stichting. Vervolgens hebben de twee providers de accounts afgesloten, maar weigeren ze om identificerende gegevens te verstrekken. De advocaten van de providers stellen zich volgens Brein op het standpunt dat het bewaren van de persoonsgegevens niet meer nodig is nadat een gebruiker geen klant meer is.

    Het alsnog bewaren en daarna verstrekken van deze gegevens zou volgens de advocaten in strijd zijn met de e-privacyrichtlijn. Brein zet daartegenover dat het niet gaat om een algemene bewaarplicht van gegevens, maar om een specifiek geval. Bovendien zouden de uploaders ten tijde van het verzoek om gegevens nog klant zijn geweest bij de providers.

    Na de weigering van de providers zouden de uploaders hun activiteiten hebben voortgezet via andere providers, waaronder een buitenlandse. Benjamin Niemeijer, een van de advocaten van de providers, wilde tegenover Tweakers nog geen commentaar geven over de zaak zolang er nog geen uitspraak is. Deze wordt op 22 juni verwacht.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    22 juni is erg snel voor zo een uitspraak, naar mijn idee duurt het heel lang voordat er over dit soort kwesties een uitspraak is. 

    Ik ben benieuwd, het zou mij niks verbazen als brein het voor elkaar krijgt om de naw gegevens te ontvangen via uitspraak van de rechter. :ph34r:

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...