Spring naar bijdragen

  • Downloaden, kan dat nog wel?

     Delen


    Duken.nl bestaat al een lange tijd, 13 jaar om precies te zijn. We bestonden nog voordat de meest bekende torrentsite “The Pirate Bay” bestond en hebben dus best wat ervaringen en kennis opgedaan in de download wereld al mogen we dat zelf zeggen. 2016 gaat volgens ons nog een spannend jaar worden voor de downloaders in Nederland, tenminste dat denken wij.

    2014 en 2015 waren mooie jaren in de wereld van het downloaden, door de komst van het bekende Popcorn time applicatie werd het bekijken van films zo simpel gemaakt via het “torrent stream” protocol dat het hele downloaden steeds meer kwam te vervallen. Waarvoor zou je tenslotte de films downloaden als je hem direct kan kijken? Maar Popcorn time heeft een lastig laatst jaar achter de rug en onze verwachting is dat het eind 2016 gestopt is. Media partijen halen de sites al offline halen waardoor het gebruik van Popcorn time veel lastiger gaat worden.

    Popcorn timeDownloaden van auteursrechtelijk materiaal, zoals films en muziek is in Nederland is sinds 2014 officieel verboden. In 2015 is dit nog “oogluikend” toegestaan en eind 2015 kwamen al diversen mediapartijen in het nieuws dat ze de huis-tuin-en-keuken downloader willen voorzien van boetes. Ditzelfde gebeurt momenteel al bij onze buren in Duitsland. De huis-tuin-en-keuken downloader krijgt in Duitsland een brief op de mat met een boete wegens het illegaal downloaden van een film van een paar honden euro. In Nederland is het nog niet zo ver maar wij denken dat begin 2017 het jaar wordt waarbij de eerste Nederlander zo een brief op de deurmat kan verwachten nadat een Mediapartij de adres gegevens heeft mogen achterhalen bij een provider. Wij hopen natuurlijk van niet, maar de verwachting is anders…

    Als de Nederlanders een boete op de mat kunnen verwachten zal een programma als Popcorn time steeds meer verdwijnen. Dit omdat Popcorn time het vrijwel niet mogelijk maakt om anoniem te downloaden. Jouw "ip-adres" is tenslotte te zien voor andere downloaders. Dit zal een grote rede zijn om of a. Popcorn Time te verlaten of b. gebruik te maken van een VPN verbinding zodat je persoonlijke "ip-adres" niet zichtbaar is.

    Afbeeldingsresultaat voor ssl Het downloaden via Nieuwsgroepen i.c.m. SSL verbindingen zal nog populairder worden. Nieuwsgroepen i.c.m. SSL geeft enige veiligheid omdat men niet kan zien wat je download. De pakketjes tussen jou computer en die van een nieuwsserver zijn beschermd. De Mediapartijen zullen zich in onze ogen ook nog niet hier op richten maar eerder op het torrent verkeer van onder andere Popcorn Time en Bittorrent programma’s omdat daar jouw "ip-adres" zonder moeite in uit te lezen is.

    Een tip van ons, probeer het downloaden zonder VPN via torrentverkeer en Popcorn time te vermijden, voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

    Wat denken jullie?



    bewerkt door Draakie


    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...