Spring naar bijdragen

War Dogs (2016) - Download / Torrent / NZB


Aanbevolen reactie

  • Moderators

  • Bijdragen:  2.641
  • Waardering:   605
  • Prestatiepunten:  2.557
  • Dagen gewonnen:  38
  • Lid sinds:  22-08-16
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  42
  • Was actief op:  Windows

War DogsJAAR, LAND 2016 Verenigde Staten
GENRE Komedie Drama
SPEELDUUR 114 minuten
REGISSEUR Todd Phillips
ACTEURS Miles Teller, Jonah Hill
RELEASEDATUM (NEDERLAND)
Bioscoop: 18 augustus 2016
Blu-ray: 21 december 2016

Synopsis

Gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt War Dogs twee bevriende twintigers, (Hill en Teller) die in Miami wonen tijdens de eerste oorlog in Irak. Ze proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Ze beginnen klein, maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van. Het duo krijgt het wel heel heet onder de voeten, wanneer ze op het punt staan een 300 miljoen dollar deal te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen. Een deal die ze in contact brengt met een paar zeer verdachte partijen, niet de meest onbelangrijke hiervan is de Amerikaanse overheid.

Recensie

Aan de basis van War Dogs ligt het waargebeurde verhaal van David Packouz (Miles Teller) en Efraim Diveroli (Jonah Hill). De bizarre belevenissen van dit duo worden door regisseur Todd Phillips met de nodige humor en in een stevig tempo gebracht. En zoals vaker in de films van Phillips ontbreekt ook ditmaal de roadtrip niet.

War Dogs

Tijdens de oorlog in Irak is de vraag naar wapens vanuit het Amerikaanse leger enorm. Waar deze miljoenencontracten door de overheid eerst werden toegeschoven aan bevriende bedrijven, wordt het biedingsproces na ophef hierover opengesteld voor iedereen. Op jacht naar hun met dollars gevulde American Dream maken de twintigers Diveroli en Packouz hier handig gebruik van. Ze beginnen met het kruimelwerk en verdienen al snel grote sommen geld. Maar zoals zo vaak wint ook nu de hebzucht het van het verstand. 

Humor

Onder regie van Todd Phillips is het verhaal van deze atypische wapenhandelaren overgezet naar het witte doek. Het palmares van Phillips bestaat voor het leeuwendeel uit komedies waaronder Due Date de kaskraker The Hangover. Die humor is ook terug te zien in War Dogs en dat geeft het verhaal een goede dosis luchtigheid.

Al Pacino ontmoet Leonardo DiCaprio

In War Dogs overtuigt Jonah Hill als de achterbakse en manipulatieve Efraim Diveroli die in Tony Montana, de door Al Pacino meesterlijk gespeelde gangster uit de klassieker Scarface, zijn grote voorbeeld ziet. Zijn tegenspeler Miles Teller is in de rol van David Packouz zijn partner in crime en absolute tegenpool. Packouz wordt door Teller neergezet als een ietwat sullige naïeveling die onbedoeld betrokken raakt bij de illegale praktijken van zijn jeugdvriend. Zo onschuldig zal Packouz vermoedelijk niet zijn geweest, maar dat valt Teller niet aan te rekenen. Met Hill en Teller heeft de film twee acteurs in de gelederen die in Hollywood hard aan de weg timmeren. Hill ontving voor zijn rollen in The Wolf of Wall Street en Moneyball een Oscarnominatie en Teller schitterde twee jaar geleden in het muzikale drama Whiplash. Bijrollen zijn er voor Ana de Armas en Bradley Cooper.

Vermakelijk

Links en rechts worden er door Phillips en consorten wat bochten afgesneden, vermoedelijk om de film binnen de twee uur af te ronden, en dat is jammer. Wat extra tijd om het verhaal te vertellen en de personages uit te diepen zou de film ten goede zijn gekomen. De keuze van de filmmakers om het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van één van de hoofdrolspelers pakt goed uit. Dit zorgt ervoor dat het verhaal persoonlijker en geloofwaardiger overkomt. Een beproefd trucje dat ook in The Wolf of Wall Street van de plank werd gehaald. War Dogs doet overigens op wel meer momenten denken aan de met prijzen overladen film van Martin Scorsese, al bereikt Phillips met zijn film niet de grote hoogte van Scorsese. Hoewel die vergelijking bedoeld is als compliment, doet het tegelijkertijd de gedachte opdoemen dat er met dit bijzondere verhaal misschien wel meer in had gezeten. Al met al is War Dogs echter een behoorlijke film geworden die geen moment verveelt.

bron: http://www.filmvandaag.nl/recensies/357-war-dogs

Informatie over de download

Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en tips zijn toegestaan. Meer informatie in onze huisregels.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 605
  • 2,6k
  • 38
  • 3 weken later...
  • Reacties 1
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...