Spring naar bijdragen

  • Exclusieve content zorgt voor meer illegaal kijken

     Delen


    Het verkrijgen van exclusieve content is voor de aanbieders Ziggo en KPN belangrijk. Maar door een deel van de Nederlanders van deze content uit te sluiten, wordt "illegaal" kijken in de hand gewerkt.

    Het komend jaar ontstaat de voor Nederland gekke situatie dat alleen Ziggo-klanten naar films en series van het Amerikaanse productiehuis Home Box Office (HBO) kunnen kijken. Tot en met 31 december kunnen alle Nederlanders met een abonnement op HBO via de eigen aanbieders nog naar films en series van HBO kijken. HBO Nederland – een joint venture van het Amerikaans moederbedrijf en Liberty Global – stopt echter op 1 januari. De uitzendrechten van films en series van HBO komen voor Nederland in handen van Liberty Global. Die gaat deze via de eigen aanbieder Ziggo in de vorm van exclusieve content exploiteren.
     
    Illegaal kijken

    Is men geen abonnee bij Ziggo kan men vanaf 2017 niet naar series als Game of Thrones kijken. Of men moet de huidige aanbieder verlaten en naar Ziggo overstappen. Zelfs als men dit overweegt dan kan dat in delen van Nederland niet omdat Ziggo daar geen diensten via het aanwezige kabelnetwerk levert. De enige manier om toch de favoriete HBO-serie te kunnen blijven volgen, is het downloaden en illegaal kijken. En dat juist in een periode dat Stichting BREIN de jacht op illegaal uploaden van videocontent en het illegaal kijken heeft opgevoerd. Ook Ziggo zelf is actiever geworden bij de aanpak van illegaal kijken. Zo eiste het kabelbedrijf onlangs een schadevergoeding van 1,6 miljoen euro van een inwoner van Apeldoorn die ervan wordt verdacht illegaal kijken in de vorm van cardsharing te faciliteren.
     
    KPN gaat ook exclusief

    Het besluit om films en series van HBO tot exclusieve Ziggocontent te maken, zorgt voor veel onbegrip bij onder meer klanten van telecombedrijf KPN. Maar ook KPN mengt zich in de strijd om het exclusieve content. Sterker nog. het telecombedrijf was de eerste in Nederland die exclusieve content aan klanten ging aanbieden. Zo kunnen alleen KPN-klanten naar bepaalde Nederlandse series kijken waarvan de productie door KPN betaald is. Het gaat op dit moment om meerdere series. Eind januari wordt de dramaserie Brussel – een prestigeproject van KPN en geproduceerd door EndemolShine – aan het aanbod van exclusieve content toegevoegd. Later in 2017 volgen nog meer series zoals De mannentester en Fenix. Dit naast andere vormen van exclusieve content bestaande uit muziek, sport, entertainment en infotainment die exclusief via het online platform KPN Presenteert alleen voor klanten van het telecombedrijf beschikbaar zijn.



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...