Spring naar bijdragen

  • Brein rolde vorig jaar 231 downloadsites op

     Delen


    Brein heeft vorig jaar 231 sites of diensten offline gehaald die illegale downloads aanboden of mogelijk maakten. Dat meldt de auteursrechtenstichting in zijn jaaroverzicht over 2016. Onder die sites zaten onder meer illegale 34 torrentsites en 63 streamingsites.

    Brein pakte in 2016 ook 26 grote uploaders van illegaal materiaal aan door ze voor de rechter te slepen. Die uploaders krijgen van Brein de mogelijkheid om te schikken en een schadevergoeding te betalen. Daarnaast moesten de uploaders al hun materiaal offline halen en onthoudingsverklaring met boete voor de toekomst.

    Daarnaast heeft Brein in 2.559.525 zoekresultaten naar illegale bestanden van Google laten verwijderen in 2016. Sinds een aantal jaar biedt Google de mogelijkheid om verwijzingen uit zijn zoekresultaten te laten schrappen. Stichting Brein heeft dat al ruim 15 miljoen keer gedaan en doet het daarmee naar eigen zeggen relatief goed vergeleken met collega’s uit andere landen.

    'Providers moeten klanten waarschuwen'

    Brein zou voor dit jaar graag zien dat internetproviders een waarschuwing naar klanten sturen zodra die illegaal materiaal downloaden. Daarbij zou de identiteit van de accounthouder niet te hoeven worden afgegeven, zegt Brein. Nederlandse providers weigeren dat echter. Dit jaar wordt ook de uitspraak verwacht in een zaak rond het blokkeren van torrentsites.

    Een Europese rechter oordeelde eerder dat providers verplicht kunnen worden de toegang tot The Pirate Bay te blokkeren. Een Nederlandse rechter vond dat ook, in hoger beroep werd dat teruggedraaid en later dit jaar wordt de kwestie opnieuw behandeld. De uitspraak kan gevolgen hebben voor het blokkeren van andere torrentsites dan The Pirate Bay alleen.


    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...