Downloaden met Nieuwsgroepen

  • Home
  • FTD met NZBuddy – NZB zoeken

FTD met NZBuddy – NZB zoeken

FTD is gestopt per één maart 2011. Dit na aanleiding van de rechtzaak tegen Stichting Brein.

Gebruik de vervanger Spotnet . FTD kan niet meer worden gebruikt.

Welkom bij de handleiding van FTD, een programma om te bekijken wat er te vinden is binnen nieuwsgroepen.

•    Wat is FTD?
•    Voor en na-delen van het programma
•    Installatie in woord en beeld
•    Configuratie van FTD en NZBuddy
•    Werken met FTD en NZBuddy

Wat is FTD?

FTD is een programma om in de gaten te houden wat er door onze medelanders in welke groep binnen de nieuwsgroepen wordt gepost. Daarnaast kun je via FTD gemakkelijk communiceren met andere gebruikers. Met FTD kunt u dus vinden wat er allemaal word geplaatst binnen de nieuwsgroepen. Het downloaden van deze bestanden kan hier niet mee

In deze handleiding maken wij gebruik van het programma FTD i.c.m. NZBuddy. De toevoeging van NZBuddy binnen FTD zorgt er voor dat je NZB bestanden kan maken van de gevonden posts. De NZB bestanden kunt u openen met diversen programma’s zodat het downloaden kan starten.

Voor het downloaden vanuit nieuwsgroepen dient uw provider dit te ondersteunen of moet u gebruik maken van een betaalde nieuwsserver. In dit topic van ons forum kunt u de adressen vinden van de nieuwsserver van u provider ( indien uw provider een nieuwsserver ondersteund), betaalservers zoals Newsconnection.nl en gratis nieuwsservers.

Voor en na-delen van het programma

FTD kent een aantal voordelen en nadelen

Voordelen
•    Makkelijke gebruikers interface
•    Nederlandstalig programma
•    Nederlandse Community
•    Betrouwbare bestanden gevonden door medegebruikers
•    Meest gebruikte programma voor het zoeken binnen nieuwsgroepen.

</>Nadelen
•    Registeren is verplicht voor gebruik van FTD
•    Downloaden via FTD niet mogelijk</>

Installatie in woord en beeld

Stap 1 – Download het programma

Download het programma FTD

Kies voor de optie opslaan om de installatie van FTD en NZBuddy te downloaden.

Kies een locatie waar je het installatie programma wilt opslaan en druk op “opslaan

Het bestand wordt gedownload. Klik nadat het bestand binnen is op de knop “sluiten”.

Stap 2 – Installatie van FTD

Ga na de locatie waar je het installatie bestand van FTD+NZBuddy hebt opgeslagen. Open het bestand zodat FTD+NZBuddy kan beginnen met de installatie.

Nadat u het installatie bestand heeft geopend komt Windows met een beveiligings melding. Klik op “uitvoeren” om met de installatie te beginnen.

De installatie zal direct lopen en waarneer deze klaar is zelf weer afsluiten. De installatie is redelijk snel omdat het een klein programma is.

Nadat de installatie is voltooid zijn er twee iconen geplaatst op u Bureaublad. FTDv3 en NZBuddy.

Configuratie van FTD en NZBuddy

Voordat we FTD starten moeten we één maal NZBuddy starten. Dit doen we door het icoon NZBuddy op u bureaublad te openen. Bij het openen zal de melding opkomen dat het instellingen-scherm eenmalig zal openen. Bij het starten zal ook u internet browser opkomen om te bekijken of u de laatste versie gebruikt van NZBuddy, dit scherm kan u sluiten. Druk op OK.

Standaard zijn de instellingen van NZBuddy prima. U hoeft deze dus niet te wijzigen. Sluit het programma van NZBuddy weer door op te knop te drukken “opslaan en sluiten”.

Start FTDV3 via het icoon op uw bureaublad. FTD zal om uw account informatie vragen. Omdat u deze nog niet heeft kunt u drukken op de knop “Nieuw account”. (Aanmaken van accounts bij FTD zijn 100% gratis)

Voer een gewenste gebruikersnaam in en een gewenst wachtwoord. Voor ook een geldig e-mailadres in zodat u uw wachtwoord kunt achterhalen als dit ooit nodig blijkt. Ik raad aan om u email adres te verbergen voor FTD leden, vink hiervoor de optie uit. Druk hierna op “aanmaken

FTD zal aangeven dat uw account juist is aangemaakt. Druk op OK om door te gaan.

Uw gebruikersnaam zal zelf aanvullen bij account informatie. Voer nog het door u gekozen wachtwoord in en vink “onthoud mijn wachtwoord” aan zodat er in het vervolg bij het starten van FTD geen wachtwoord ingevoerd hoeft te worden. Druk op Opslaan zodat FTD voor de eerste keer wordt gestart.

Werken met FTD en NZBuddy

FTD zal bij de eerste keer starten een leeg venster geven. Druk op Updaten om alle laatste geplaatst posts door gebruikers op te halen en te laten zien.

De eerste keer updaten van het programma kan enige tijd duren omdat alle geplaatste informatie wordt gedownload.

Nadat alle pakketjes van FTD zijn gedownload zal FTD alle posts die door gebruikers zijn geplaatst laten zien.

FTD is een overzichtelijk pakket wat eigenlijk zelf duidelijk aangeeft waar alles voor staat. Toch geef ik nog een kleine uitleg van colommen binnen FTD.

GEEL: Alle categorieën binnen FTD. Druk op een Categorie om alleen deze inhoud weer te geven.
ROZE: De datum van de geplaatste Post
GROEN: Het type bestand waar de Post om draait.
BLAUW: De populariteit van de Post.
ROOD: De naam van de Post.

De standaard instellingen van FTD zijn goed. We hoeven deze dus niet te wijzigen in het optie menu. We gaan direct verder met openen van een post en het downloaden van het NZB bestand.

In mijn voorbeeld ben ik opzoek naar een leuke DVD. Klik binnen het overzicht op DVD om alle geplaatste DVD’s weer te geven. In deze groep vind ik diversen geplaatste films in DVD formaat. Bijvoorbeeld Harry Potter and the Half-Blood Prince. Om deze post te openen kan je hier op dubbelklikken.

Na het openen van de Post komt de informatie op die behoord bij deze post. Zo kan je uitlezen bij de “Spotinformatie” dat het formaat een DVD is en dat deze beschikt over een Engelse en Nederlandse ondertiteling. Om van de films een NZB bestand te maken druk je op de knop “NZB” (rechtsboven in FTD)

De website van binsearch.info zal worden geopend. Door de NZB knop zal binsearch zelf de benodigde info invoeren. Binnen binsearch komen de gevonden bestanden op die nodig zijn om deze te downloaden via nieuwsgroepen.

Zoals binsearch aangeeft is er een bestand gevonden van 5.07 GB. Dit het het bestand wat nodig is om de film juist te downloaden. Vink deze aan en druk op “Create NZB

Windows wilt het NZB bestand opslaan. Druk op opslaan en kies een gewenste locatie op u PC om het NZB bestand op te slaan.

Het NZB bestand is opgeslagen op de door u gekozen locatie. Het NZB bestand kunt u openen met download programma’s die vanuit nieuwsgroepen kunnen downloaden zoals Alt.binz, SABnzbd of Grabit.

Tot zo ver de handleiding gebruiken maken van FTD i.c.m. NZBuddy. Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft over de handleiding kunt u deze kwijt op het forum . Hier behandelen wij alle problemen die u kunt tegen komen met gebruik van de programma’s.


Geen commentaar.

Plaats een reactie

InformatieVolg Duken.nl

  • RSS
  • Duken.nl Twitter
  • Duken.nl Facebook
  • Duken.nl Google+
  • Duken.nl Youtube