Films

  • Home
  • KANKERLIJERS – Torrent / Download / NZB

KANKERLIJERS – Torrent / Download / NZB

Gevonden KANKERLIJERS

Lodewijk Crijns

met: Massimo Pesik (Nick), Jasha Rudge (Iwan), Gijs Blom (Olivier), Vera van der Horst (Gina), Sem de Vlieger (Daphne), Ramon Verkooijen (Pepijn), Negativ=Maurits Delchot (Alfredo), Juul Vrijdag (zuster Ruth), Hans Hoes (oncoloog Galwaard), Nicolette van Dam (zuster Esmee), Marcel Hensema (oncoloog Marco), Peter van Heeringen (vader Gina), Judith Bovenberg (moeder Gina), Peter van Bokhorst (vader Olivier), Susan Beijer (moeder Olivier), Annabel van Lieshout (Rianne), Kai van Strien (Bas), Karine Roldaan (moeder Bas), Kees Boot (fysiotherapeut), Yerrie Rellum (security man), Christel de Laat (psychiatrisch verpleegkundige), Martijn Donders (laborant), Leo Hogenboom (senior kinderarts), Catharina Haverkamp (Verkoeverwacht), Jay Lattig  (jongen in lingerie), Jennifer Jago (onbekende verpleegkundige), Cockie Wehrmeijer (anesthesist), Lincy Molenaar (vrouw in videoclip), Sander Huisman (verpleegkundige met rolstoel), Jasper Pfeifer (co-assistent Peter), Thomas Heemskerk  (prothesebouwer), Diggy Dex=Koen Jansen (Diggy Dex)

Scenario: Lodewijk Crijns, Albert Espinosa. Nick (Massimo Pesik), Iwan (Jasha Rudge) en Olivier (Gijs Blom) zijn drie vrienden die net als hun leeftijdsgenoten graag lol maken en kattenkwaad uithalen. Er is echter één verschil: alle drie hebben ze kanker en liggen ze op de afdeling kinderoncologie van een ziekenhuis. Ondanks hun situatie vermaken de jongens zich uitstekend met elkaar, zeker als de prachtige Gina op de afdeling wordt opgenomen…Kankerlijers is een ontroerende en indrukwekkende jongerenfilm over vechten voor het leven en onvoorwaardelijke vriendschap.

Productie: Burny Bos. Camera: Joost van Herwijnen. Montage: Herman P. Koerts. Art direction: Rosa van Gils. Muziek: Bart van de Lisdonk, Diggy Dex. Production design: Rosa van Gils. Kostuums: Manon Blom, Fleur Enderberg. Distributie: Entertainment One Benelux. De muziek wordt verzorgd door rapper Diggy Dex.

Nederlandse remake van het Spaanse Planta 4a (2003) van Antonio Mercero. Dit op een autobiografisch scenario gebaseerde Spaanse origineel won de Cinekid Award 2004.

Persreacties:
Leo Bankersen in ‘de Filmkrant’ van februari 2014: “(…) Crijns volgt Planta 4a tamelijk getrouw, ook al verloopt de behandeling van jonge kankerpatiënten in Nederland anders. De belangrijkste verandering betreft een leeftijdgenoot die op de afdeling wordt opgenomen, aanvankelijk weinig van de jongens wil weten maar later toch vriendschap sluit. Bij Crijns is dat geen jongen maar een meisje. En dan nog wel een beachvolleybalspeelster die op het strand strakke broekjes draagt, zo’n meisje waarover de jongens in Planta 4a alleen maar konden fantaseren. Die verandering maakt de dynamiek in theorie spannender. In de praktijk is het vooral een signaal dat Crijns nadrukkelijker dan Mercero op de tienerdoelgroep mikt. Zullen ze gaan zoenen? Veel meer levert het in dramatisch opzicht niet op. Zeker niet in vergelijking met de vriendschap die Olivier sluit met een meisje op de afdeling psychiatrie dat hij toevallig ontmoet. De nadrukkelijk aangezette puberale bravoure van de drie jongens (Massimo Pesik, Jasha Rudge en Gijs Blom spelen met aanstekelijke energie) is amusant genoeg, al valt de film daar wel vaak en gemakkelijk op terug. Toch zijn er ook mooie, bijna verstilde momenten, die de angst en vrees, tragiek en hoop achter al die stoerdoenerij aanstippen. Tegelijkertijd bewijst Kankerlijers dat je met een geamputeerd been niet zielig hoeft te zijn. Dat is in ieder geval verfrissend.”

Kijkwijzer: 12 jaar (grof taalgebruik, discriminatie, drugs).
IMDb
Trailer
Première: 12 februari 2014
K-93 minuten

Torrent – Download / NZB – NL Subs

Zoekt u de torrent of de NZB van de filmDe nzb kunt u vinden via spotnet.

Het duken.nl forum is voor iedereen beschikbaar.

De onderstaande film is ook een aanrader

Let wel: De directe download link is bij ons niet te vinden. Zie onze huisregels


Geen commentaar.

Plaats een reactie

InformatieVolg Duken.nl

  • RSS
  • Duken.nl Twitter
  • Duken.nl Facebook
  • Duken.nl Google+
  • Duken.nl Youtube