Downloaden met Nieuwsgroepen

 • Home
 • Spotnet links handleiding

Spotnet links handleiding

Spotnet-links-07

Welkom bij de handleiding om de “links” in Spotnet te downloaden. De usenet providers krijgen steeds meer “notice and takedown requests”. En helaas merken wij dat allemaal, kon je vroeger je favoriete tv-serie zonder problemen binnenhalen via Usenet, tegenwoordig is dat vaak wat lastiger en is het bestand zelfs niet meer beschikbaar.

Wat komt er aan bod deze handleiding?

• Introductie
• Spotnet en Sabnzbd+
• NZB bestanden toevoegen in Spotnet

Introductie

Na de gewonnen rechtszaak van Brein tegen de Nederlandse usenetprovider News-Service, zijn het aantal notice-and-takedown-requests toegenomen en veel usenetproviders proberen daar uit angst ook netjes aan te voldoen. Het is nu zaak om een usenetprovider te vinden die net als Xs4all geen bestanden op usenet verwijderd. Eweka, een grote Usenet provider waar veel gebruikers lid van waren doen wel heel erg hun best doen te voldoen aan de notice-and-takedown-requests waardoor je steeds minder kan downloaden.

Er zijn verschillende groepjes actief met het verspreiden van de nieuwste films en tv-series en één daarvan is al druk bezig het probleem met niet gevonden bestanden te verhelpen.
Sinds een tijdje post QoQ (Quality over Quality) films en tv-series op Spotnet met een speciale (derefer) links. Met deze links kun je via de nzb-bestanden alsnog downloaden. In eerste instantie werd NZB Magic gebruikt maar daar is men nu vanaf gestapt.

Via de onderstaande handleiding kan je jou favoriete download alsnog zonder problemen binnenhalen, ook kan je via deze handleiding zien of je het NZB bestand los dient te download of deze gewoon kan downloaden via de bekende “Spotnet” download pijl.

Spotnet en Sabnzbd+

Spotnet is in principe niet je download tool. Hoewel veel gebruikers dit wel verwachten is Spotnet eigenlijk alleen het programma welke de Spots toont welke je kan downloaden. Achter Spotnet draait de download tool “Sabnzbd+”. Sabnzbd+is automatisch mee geïnstalleerd bij de installatie van Spotnet. Sabnzbd+ verwerkt al je downloads. De “Downloads” Tab in Spotnet toont dus alle downloads welke actief zijn in Sabnzbd+ welke op de achtergrond van je PC draait als Spotnet actief is. (Bij het sluiten van Spotnet, sluit Sabnzbd+ ook automatisch)

Start Spotnet. Indien je niet bekend met met Spotnet of de applicatie nog niet heeft geïnstalleerd kunt je deze handleiding volgen. Open een bestand welke je graag wilt downloaden. In dit voorbeeld downloaden wij “The Hobbit: An Unexpected Journey” . Ik zoek de film op in Spotnet.

Na het open van de film zie ik de volgende informatie in Spotnet. Uit deze informatie kunnen we al opmaken dat de “ouderwetse” download (Blauwe pijl) niet goed gaat werken. De film is namelijk maar 7 kb wat natuurlijk niet mogelijk is. Ook is er een “derefer” link bij de download geplaatst. Om deze film juist te kunnen downloaden klikken we op de link welke in de Spot is genoemd.

Na het openen van de link start uw webbrowser in Spotnet. Deze wilt een NZB bestand downloaden. Binnen dit NZB bestand staat weergegeven wat er gedownload moet worden, waar deze bestanden staan.

Sla het NZB bestand via Opslaan.

Hernoem het NZB bestand, dit maakt het eenvoudiger om je download bestand te herkennen. In dit geval noem ik hem Hobbit-film.

NZB bestanden toevoegen in Spotnet

Er zijn twee mogelijkheiden om het NZB bestand in Sabnzbd+ te laden zodat je download op een juiste manier binnen komt. Dit kan door 1. het NZB bestand met de hand in te laden in Sabnzbd+ of 2. NZB bestanden in Windows te koppelen met de applicatie Sabnzbd+. We nemen beide voorbeelden door, het is aan jou de keuze welke manier jij prettig vind.

Optie één: Om het bestand met de hand in te laden dienen we de Sabnzbd+ applicatie te benaderen. De applicatie is via je Webbrower te openen. Open de link http://localhost:8090/ . Hierna is Sabnzbd+ zichtbaar.

Zoals je ziet zijn alle downloads zichtbaar vanuit Spotnet. Zowel de geschiedenis als de wachtrij is te vinden evenals vele andere instellingen (welke we niet gaan doornemen)

 

Druk op de “Wissel NZB toevoegen” knop om de NZB file in te laden.

 

Druk op de “Bladeren…” selecteer het NZB bestand welke u heeft gedownload en druk op “Toevoegen” zodat Sabnzbd+ het bestand inlaad.


 

De download zal automatisch starten en is nu ook zichtbaar in sabnzbd+

 

De download is ook zichtbaar in Spotnet onder de Downloads Tab.

Optie twee: NZB bestanden in Windows te koppelen met de applicatie Sabnzbd+. Dubbelklik op het NZB bestand. Windows herkent het bestand niet en vraagt je om een applicatie te selecteren waarmee NZB bestanden geassocieerd kunnen worden. Kies op “Een programma in een lijst met geinstalleerde programma’s selecteren” en OK.

Druk op de bladeren knop.

Ga naar het pad waar Spotnet geinstalleerd is. Open daar de folder C:\Program Files\Spotnet en kies de applicatie SABnzbd..

Het NZB bestand word automatisch geladen en gedownload in Sabnzbd+, in Spotnet is onder de download Tab jouw download ook zichtbaar.

De NZB file heeft nu ook een zichtbare koppeling met sabnzbd. Elke NZB file die je nu opent wordt direct geplaatst in sabnzbd+

Tot zo ver de handleidingo om vanuit “links” in Spotnet te downloaden. Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft over de handleiding kunt u deze kwijt op het forum. Op ons forum behandelen wij alle problemen die u kunt tegen komen met gebruik van de Spotnet.

Indien u problemen houd met het maken van een connectie naar de nieuwsgroeen kunt u ook gebruik maken van de Usenet applicatie waar een nieuwsgroepen abonnement bij inbegrepen zit.


7 Reacties op Spotnet links handleiding

 1. Nanda zegt:

  Heel heel hartelijk bedankt dat je hiervoor de tijd hebt genomen, perfect voor een niet-computer-nerd zoals ik 🙂

 2. ramon zegt:

  wouw

 3. Ed van Zetten zegt:

  Bedankt ga het uitproberen

 4. Ary zegt:

  Lang aan het zoeken geweest wat er aan de hand was, bedankt voor deze geweldige oplossing.

 5. Ari zegt:

  ga meteen aan de slag!

 6. Elkan zegt:

  Als je sabnzbd werkend heb kan je met spotmob ook nzb’s vanaf je android mobiel toevoegen.

 7. Willem zegt:

  Wat een geweldige handleiding! Bedankt, eindelijk kunnen we weer verder met downloaden 🙂

Plaats een reactie

InformatieVolg Duken.nl

 • RSS
 • Duken.nl Twitter
 • Duken.nl Facebook
 • Duken.nl Google+
 • Duken.nl Youtube