Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:About This Club

Een club speciaal gemaakt voor Duken.nl met alle informatie over homebrew, firmware en nog veel meer voor de Nintendo Switch. Voor het installeren van je homebrew, is de handleiding opgedeeld in 3 verschillende secties (#1, #2 & #3) voor verdere programma's of nuttige NRO's (Apps) zie het speciale "Homebrew forum"
 1. What's new in this club
 2. Tip: Nintendo Switch geheugen uitbreiden doe je zo Stel, je hebt net een Nintendo Switch of een Switch OLED gekocht, maar wilt vrij veel games uit de eShop kopen. Dan heb je genoeg geheugen nodig om alles goed op te kunnen slaan. Jouw gekochte spelcomputer heeft waarschijnlijk niet voldoende ruimte. Daarvoor is een simpele oplossing. De meesten zullen dit weten, maar er zijn altijd mensen die niet weten dat het geheugen van de Nintendo Switch heel eenvoudig uitgebreid kan worden. Hoe? Simpel, door een geheugenkaartje te kopen dat in een apart vakje in de Switch gestopt kan worden. Rechts bovenop de Switch zit een hele kleine ruimte waar een even klein geheugenkaartje in gestopt kan worden. Zodra je een Switch koopt heeft deze een ingebouwd opslagsysteem, maar dit valt dus nog verder uit te breiden. Hoeveel gigabyte je aan geheugen extra wilt hebben, hangt af van je wensen. Hoe groot zijn de games die je speelt en hoeveel extra games wil je kopen en downloaden? De grootte van de geheugenkaart bepaalt de prijs. Des te meer geheugen je extra wilt kopen, des te meer het kost. Dit is dus hetzelfde als bijvoorbeeld een telefoon. Eén merk dat zeer bekend is als het gaat om geheugen en goede kwaliteit levert is Western Digital. Voor diverse apparaten zijn er (externe) harde schijven op de markt gebracht. Recent is er een Fortnite geheugenkaart op de markt gebracht, de SanFDisk microSDXC-kaart. Deze zijn er in twee uitvoeringen: 128 GB (33,99 euro) 256 GB (58,99 euro) Als je een gemiddelde gamer bent heb je meer dan genoeg aan 128 GB. Speel je elke dag en koop je veel digitale games, kan het geen kwaad om voor de 256 GB-versie te gaan. Er zijn zelfs grotere versies, maar die zijn dan niet van Western Digital. Dat het een Fortnite geheugenkaartje is zegt niet zoveel, behalve dat er een code extra is voor een bonus item. Meer leuk voor de Fortnite-spelers, maar geen reden om specifiek voor dit geheugenkaartje te kiezen. Wat wel een goede reden is, is de kwaliteit en de snelheid. Er zijn veel meer micro SD’s op de markt, maar niet alles is ook fijn voor de Switch. Sommige laden niet snel of geven errors. Dit kaartje zit als gegoten en de prijs valt reuze mee. Een tip dus voor als je je Switch-geheugen veilig wil uitbreiden!
 3. Tip voor de Switch: Kirby’s Dream Buffet Heb jij zin in een smikkeltoernooi? En kun je vijftien euro missen? Dan is Kirby’s Dream Buffet op de Switch wellicht wat voor jou. Kirby’s Dream Buffet is een eShop titel met de roze bol in de hoofdrol. Dat het tijd is voor een wat kleiner avontuur is logisch, want Kirby speelde eerder dit jaar nog de hoofdrol in Kirby and the Forgotten land. Eigenlijk is Dream Buffet maar een heel klein spelletje, maar dat maakt het niet minder leuk om er toch wat over te vertellen. Wat is het? Kirby’s Dream Buffet is min of meer een party game. In een klein toernooi moet je als Kirby door levels rollen en zoveel mogelijk eten. Het heet dan ook niet voor niets een smikkeltoernooi. Je start met nog een paar andere Kirby’s waarbij je in een vrolijk level, dat vol ligt met zoet voedsel, een weg naar de finish moet halen. Dit doe je al rollend, terwijl je objecten moet ontwijken en diverse aardbeien op moet eten. Hoe meer aardbeien je eet, hoe beter. Gelukkig kan je online niet misselijk worden, dus dat scheelt een hoop. Waarom je zoveel mogelijk van die rode vruchten moet eten is simpel: dan word je groter én word je sneller. En die snelheid heb je nodig om de race te winnen en als eerste bij de finish te komen, waar aardbeientaarten wachten. Na dit potje volgt een minigame waarbij je zoveel mogelijk vallende aardbeien op moet eten om te winnen. Daarna volgt weer een race en tot slot moet je je medespelers van de tafel vegen en hun aardbeien opeten. Wie aan het einde wint, is de zwaarste Kirby van het toernooi. Jawel, dat is weer eens een omgekeerde volgorde, die flink ver weg staat van de werkelijkheid. De game is eigenlijk heel eenvoudig qua opzet, maar wel ontzettend mooi gemaakt. Het is een feest om je in allerlei levels vol eten te wanen en veel te mogen eten. Ook is het goed om te zien dat het geen snoep is dat gegeten wordt, maar fruit. Het leuke is bovendien dat je tijdens racen en gevechten krachtsnacks kunt tegenkomen waarmee je andere spelers kunt dwarsbomen. Het zijn trucjes om net even te kunnen winnen en waarmee het party gedeelte goed zichtbaar wordt. Welke opties zijn er? In totaal ondersteunt de game tot en met vier spelers. Al kun je ook een wedstrijd alleen spelen, tegen de computer. Verder kun je offline met vrienden spelen, online en ook lokaal met zijn tweeën strijden. Mocht je een Switch op kantoor hebben staan, is dit typisch zo’n party game die je snel even opstart in de pauze. Leuk voor tussendoor, maar niet om uren achter elkaar te spelen.
 4. Nintendo gaat Twilight Princess HD en Wind Waker HD naar Switch brengen’ Nintendo is van plan om bij een Nintendo Direct-webcast te onthullen dat The Legend of Zelda: Twilight Princess HD en The Wind Waker HD naar de Nintendo Switch komen. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde journalist Jeff Grubb. Grubb en zijn collega Mike Minotti van Gamesbeat doen die uitspraak op de podcast Jeff Last of the Nintendogs. Ze zeggen daarbij dat ze er ‘heel erg zeker van zijn’ dat de games aangekondigd worden. Waar ze hun informatie vandaan halen, geven ze niet prijs. Jeff Grubb is vaak betrouwbaar met zijn informatie. Wanneer in september de Nintendo Direct-webcast plaats zou vinden, hebben de twee niet genoemd. Oorspronkelijk kwam The Wind Waker in 2002 uit voor de GameCube en Twilight Princess voor de GameCube en Wii in 2006. Het zou niet de eerste re-release zijn van de games; na hun initiële introductie kwamen Wind Waker HD en Twilight Princess HD uit voor de Wii U. Dat zouden ook de versies zijn die naar de Switch komen, hoewel een grafische upgrade ook niet uit te sluiten is. Een andere mogelijkheid die het duo bespreekt, is dat de Metroid Prime-remaster onthuld wordt. Grubb spreekt daar al langer van in geruchten, maar een officiële aankondiging is er nog niet geweest. De game moet volgens hem nog dit jaar uitkomen. Verder zou Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp een releasedatum kunnen krijgen; die game werd op de lange baan geschoven vanwege 'actuele gebeurtenissen'. Waarschijnlijk verwees Nintendo naar de oorlog in Oekraïne.
 5. Don’t worry about it, dit zal binnen enkele momenten gekraakt zijn. Dit zijn van die momenten dat bedrijven weer geld zien, en iets nieuws willen ontwikkelen. Maar voor zowel homebrew als emulator zal het geen problemen opgaan leveren. Zo gauw als de eerste versie online te vinden is van de beveiliging, zullen de meeste pirate groups al de eerste oplossing gevonden hebben. In het verleden hebben ze dit met de DS, 3DS en Wii ook geprobeerd, en is ze niet gelukt.
 6. Dit gaat dus alleen op voor de emulatiesoftware? Of krijgen users met een softmod (Atmosphere) ook "last" van deze beveiliging? Denuvo, deze "beveilging" zit toch ook op PC games? Hoe houdt deze beveiliging het tegenwoordig vol op PC games? Ik weet nog dat eerder vaak met enkele dagen na een nieuwe game inclusief de Denuvo beveiliging deze vrijwel binnen een week omzeilt werd. Ook door het toevoegen van deze beveiliging op PC games werd de speelbaarheid een stuk minder vanwege de stevige achtergrond recources welke Denuvo gebruikt. Benieuwd hoe lang het duurt dat deze beveiliging weer omzeilt gaat worden. Het zal i.i.g. een sport zijn voor een aantal om dit voor elkaar te krijgen.
 7. Denuvo belooft Nintendo Switch Emulator Piraterij te doden met nieuwe bescherming Antipiraterijbedrijf Denuvo heeft een nieuw product aangekondigd dat moet voorkomen dat illegale kopieën van Nintendo Switch-games worden gespeeld op pc-gebaseerde emulators. Denuvo zegt dat 'Nintendo Switch Emulator Protection' geen invloed zal hebben op de spelervaring en ervoor zal zorgen dat iedereen die een game wil spelen een legitiem exemplaar moet kopen. De meeste videogamers zullen bekend zijn met het concept van een end-of-level of end-of-game 'boss'. Ze nemen vele vormen aan, maar hebben de neiging om zich te presenteren als een geëscaleerde uitdaging die is ontworpen om te voorkomen dat gamers verder komen. Antipiraterijbedrijf Denuvo omarmt het 'baas'-concept en laat het op zijn kop vallen. Iedereen die een door Denuvo beschermde videogame wil spelen zonder ervoor te betalen, moet de bescherming van Denuvo helemaal aan het begin verslaan, voordat het spel zelfs maar begint. Het ergste nog, slechts een handvol mensen in de hele wereld is opgewassen tegen de Denuvo-baasuitdaging, dus totdat ze als overwinnaar uit de strijd komen, mag niemand het spel spelen, tenzij ze bereid zijn ervoor te betalen. Dit maakt Denuvo zeer impopulair in kringen van videogamepiraterij, maar erg populair bij zijn klanten, van wie sommigen een nieuw product hebben om te overwegen. Nintendo Switch Emulator Bescherming Op voorwaarde dat er geen duidelijk hergebruik van auteursrechtelijk beschermde code of misbruik van handelsmerken is, is emulatiesoftware meestal immuun voor juridische aanvallen. Emulators die gaminghardware nabootsen, zijn meestal legaal om te ontwikkelen, legaal om te distribueren, legaal om te bezitten en zelfs legaal om te gebruiken. In werkelijkheid verdoezelen de meeste emulatorgamers dat laatste stukje graag. In de tijd die de minderheid nodig heeft om "HOMEBREW" te roepen, heeft de rest enkele honderden MAME ROM's gedownload, een paar Nintendo Switch-games en speelt ze op een pc. Nintendo maakt zich zorgen over alle piraterij, maar emulatorpiraterij is speciaal omdat gamers geen games hoeven te kopen en ze hoeven ook geen console te kopen. Denuvo heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuw product heeft om hier een einde aan te maken. Het heet Nintendo Switch Emulator Protection en Denuvo wil dat game-ontwikkelaars het meteen gaan gebruiken. Emulatie Goed / Piraterij Slecht Reinhard Blaukovitsch is de oprichter en managing director van Denuvo, een bedrijf dat eigendom is van cybersecuritygigant Irdeto. In een aankondiging op Irdeto's blog vandaag erkent Blaukovitsch dat pc-emulators oude games weer tot leven kunnen brengen met een golf van nostalgie, maar waarschuwt voor de piraterijrisico's. De bewering dat honderden gratis emulators Switch-games kunnen spelen klinkt een beetje enthousiast, maar dat is niet echt belangrijk. Yuzu en Ryujinx zijn het populairst en omvatten samen Windows-, Linux- en macOS-gebruikers. Alle drie kunnen worden gebruikt met volledig legale software, maar Denuvo zou willen dat ze minder nuttig zijn voor piraten die vooruitgaan. Games hebben bescherming nodig tegen emulatie "Je Nintendo Switch-games hebben een beschermende oplossing nodig. Het emuleren van games kan in sommige gevallen onschadelijk zijn, maar uiteindelijk is het nog steeds een belangrijk middel van piraterij", luidt de boodschap van Denuvo aan Nintendo-ontwikkelaars. "Onze gloednieuwe Denuvo Nintendo Switch Protection helpt emulatie vanaf het begin te voorkomen en voorkomt dat piraten je game via de pc te pakken krijgen." Denuvo zegt dat zijn oplossing "naadloos en automatisch" integreert en werkt door verschillen te detecteren in de manier waarop een spel zich gedraagt in vergelijking met waarvoor het is ontworpen. "Op deze manier kan onze software zien dat er met je spel is geknoeid - en wordt het onspeelbaar." Denuvo zegt dat zijn oplossing zal voorkomen dat Switch-games worden gepirateerd en helpt om inkomsten voor ontwikkelaars veilig te stellen. Wat gamers betreft, ze zullen "gewoon moeten betalen" als ze mee willen doen aan de actie. De Switch-hacking / piraterijscene zal dat waarschijnlijk als een uitdaging zien. Bron: TorrentFreak
 8. Update 06-08-2022 Update van de link voor de signature patches, andere link was offline gehaald vanwege DCMA.
 9. Hoe je door een simpel trucje Netflix op je Nintendo Switch kunt kijken Met apps zoals CrunchyRoll, zou je denken dat de Nintendo Switch ook een ondersteuning heeft voor Netflix. Toch is er nog steeds geen Netflix-app beschikbaar in de eShop. Of die er ooit nog gaat komen is nog maar de vraag. Gelukkig is er een andere manier om te streamen op een Nintendo Switch. Niet via een app, maar op de webversie van de streamingdienst. Hoe je dat precies voor elkaar krijgt, leggen wij je haarfijn uit. Zo stel je Netflix in op een Nintendo Switch Voordat je kunt Netflixen, moet je eerst toegang te krijgen tot de geheime browser van jouw Nintendo Switch. De spelletjescomputer biedt namelijk een prima optie om te internetten, maar hij is een tikkeltje lastig te vinden. Voer dit simpele stappenplan uit en het komt helemaal goed! 1. Navigeer naar de instellingen van je Nintendo Switch. 2. Selecteer de categorie ‘internet’ aan de linkerkant van het scherm. Hier vind je de internetinstellingen. 3. Ga naar ‘internetinstellingen’. Op je Nintendo Switch verschijnen nu alle beschikbare Wifi-netwerken. 4. Zoek naar jouw Wifi-netwerk en druk op A. 5. Klik op ‘instellingen wijzigen’. 6. Druk op DNS-instellingen en schakel over van ‘automatisch toewijzen’ naar ‘handmatig toewijzen’. DNS-instellingen. 7. Selecteer ‘primaire DNS’ en voer ‘045.055.142.122’ in. Vergeet dit niet te bevestigen! 8. Na het bevestigen selecteer je nogmaals het Wifi-netwerk waarmee je jouw Nintendo Switch wilt verbinden. 9. Er verschijnt nu een pop-up met de tekst ‘registratie is vereist om dit netwerk te gebruiken’. Klik op ‘volgende’. 10. De SwitchBru DNS-pagina verschijnt nu. Via deze pagina kun je navigeren naar Google. Ga verder naar Google. 11. Zoek naar Netflix op Google. 12. Je kunt nu inloggen en beginnen met streamen op je Nintendo Switch. Veel plezier met streamen! Nu kun je op elk moment van de dag genieten van de beste films en series op je Nintendo Switch. Als je klaar bent met streamen, zorg er dan wel voor dat je de DNS-instellingen weer terugschakelt naar ‘automatisch toewijzen’. Bovendien is het belangrijk dat je rekening houdt met eventuele risico’s. Dit is namelijk niet een officiële manier om Netflix op je Switch te krijgen, waardoor je niet optimaal beveiligd wordt. Je loopt dus het risico dat persoonlijke gegevens worden opgeslagen en doorgespeeld.
 10. Nintendo gaat los met enorme Nintendo Switch eShop sale Als je je collectie van Nintendo Switch games goedkoop wil aanvullen, dan moet je deze week de Nintendo Switch eShop bezoeken. Vanaf donderdag zal er namelijk een enorme sale live gaan. Nintendo is geen vreemde als het gaat om mooie uitverkopen. De Japanse uitgever komt namelijk geregeld met een sale voor de Nintendo Switch eShop, waarbij je kan profiteren van veel korting op games. Bijna elke week is er wel een goede aanbieding te vinden. Deze week gaat Nintendo alleen helemaal los met een enorme sale. Vanaf donderdag 9 juni 15:00 gaat de zogeheten Super Sale van start in de Nintendo Switch eShop en zal eindigen op zondag 19 juni om één minuut voor middernacht. Tijdens de Super Sale zullen er aanbiedingen zijn om meer dan 1500 games en kan de korting oplopen tot maar liefst 67 procent. Je kan dus tijdens de uitverkoop profiteren van mooie deals in de eShop. Welke games komen er in de sale? Nintendo heeft nog geen volledige lijst gedeeld met welke ruim 1500 games in de aanbieding zullen zijn, maar wel de uitgever laat wel weten dat er een aantal pareltjes met korting verkocht zullen worden. Games die in de sale zullen verschijnen zijn namelijk onder andere New Pokémon Snap, The Legend of Zelda: Link's Awakening, Monster Hunter Rise, Dark Souls Remastered, Luigi's Mansion 3 en Xenoblade Chronicles Definitive Edition. Wil je nu al profiteren van korting op Nintendo Switch games, dan kan je deze titels nu in de aanbieding scoren!
 11. Wat tof! Erg leuk om mee te spelen en te weten hoe die parameters in elkaar steken. dank je wel!
 12. !LET OP; GEBRUIK OP EIGEN RISICO! !VERDER ZOU IK NIET DE SNELHEDEN NAAR BENEDEN BRENGEN OM TE VOORKOMEN DAT JE NINTENDO SWITCH OVERVERHIT RAAKT! Met deze handleiding / setting kun je de snelheid van je fan aanpassen voor je nintendo switch. Enkele voordelen hiervan zijn; Je nintendo switch wordt minder warm bij een overclock. Hogere temperatuur betekend ook vaak dat de levensduur van je elektrische componenten minder lang mee gaan. (dit komt vaak voor bij homebrew applicaties) Dingen die niet getest zijn, en we dus nog onderzoeken zijn; Levensduur van je batterij! Werkt verder op atmosphere maar is niet getest op ReiNX en SX OS. Ik geef je verder het benodigde bestand, kopieer dit naar de map atmosphere/config op de SD-kaart. Vergeet uiteraard de bestandsextentie niet te veranderen van .txt naar .ini (Anders werkt deze setup niet!) In deze config is het snelheidsniveau met één stap in elke sectie aangepast en verhoogd (behalve eerste setting er is namelijk geen ventilator nodig op kamertemperatuur) Wijzig indien nodig en veel plezier ermee! Default settings; [tc] tskin_rate_table_console = str!"[[-1000000, 40000, 0, 0], [36000, 43000, 51, 51], [43000, 53000, 51, 153], [53000, 58000, 153, 255], [58000, 1000000, 255, 255]]" tskin_rate_table_handheld = str!"[[-1000000, 40000, 0, 0], [36000, 43000, 51, 51], [43000, 48000, 51, 102], [48000, 53000, 102, 153], [53000, 1000000, 153, 153], [48000, 1000000, 153, 153]]" Aanpassing voor "dockmode only" van de nintendo switch (Mocht je hem alleen in dockmode gebruiken) [tc] tskin_rate_table_console = str!"[[-1000000, 40000, 0, 0], [36000, 43000, 51, 102], [43000, 53000, 102, 153], [53000, 58000, 153, 255], [58000, 1000000, 255, 255]] Dus mocht je hem alleen in dockmode gebruiken, dan is mijn advies om de 2 lijnen die in "system_settings" staan te vervangen met bovenstaande lijn. Overigens heb je met deze ventilatorsnelheden een switch die minder luidruchtig is, maar toch koeler te blijft. Kleine uitleg wat alles betekend: -1000000, 40000 dit is de temperatuur = 40C 255 is de snelheid, 0-255 system_settings.txt
 13. Firmware 14.4.1 is alweer een tijdje uit, maar ondertussen is de homebrew community aan het vergroten. Atmosphere 1.3.2 voor 14.4.1 is te vinden op "Link" Signature patches zijn ook geüpdatet voor voor 14.4.1 en te vinden op "Link" Firmware, homebrew en signature patches zijn getest doormij, en de rest van SwitchPirates. In deze versie zijn een aantal bugs die in versie 1.3.1 tevoorschijn kwamen inmiddels weer verholpen. De grootste bug fix is toch wel de; "Er is een "memory leak" verholpen in het bestandssysteem; Dit kon een crash veroorzaken bij het starten van games, of bij het verwijderen/opnieuw downloaden van games.
 14. @femke29 Een switch kan in principe altijd op het internet, alleen hiervoor moet je continu switchen tussen je homebrew (CFW) en je stock firmware. Als je dit doet, moet je ook rekening houden dat je niet zomaar je stock firmware automatisch upgrade. Want mocht je er toch voor kiezen om je switch om te bouwen, zal er namelijk niet gelijk een CFW versie beschikbaar zijn voor de stock firmware. En het grote nadeel is natuurlijk ook, mocht je per ongeluk toch online zijn met je CFW (zonder incognito of een andere die je serial afschermt) dan heb je dus ook een ban te pakken. Maar goed, dit heeft dan verder geen invloed op het spelen van single player games of games die je via je CFW geïnstalleerd hebt. Verder kun je ook niet online met pirate games, dit is alleen mogelijk met een LAN setup zoals beschreven staat in één van de handleidingen van dit forum. Mocht je verder nog vragen hebben, dan hoor ik deze graag. Met vriendelijke groet, SwitchFreak
 15. Ik ben me aan t oriënteren op de aanschaf van een tweedehands unpatched Switch (evt laten ombouwen kan ook). Er wordt hier veel Fortnite gespeeld dus online kunnen spelen is wel handig. Ik kom alleen niet uit het volgende: sommigen kunnen wel op internet (geen risico op ban) en sommigen niet. Waar ligt dit aan? Concreet: wanneer kan een unpatched Switch wel op internet? Wat is daarvoor nodig? Hoe kan ik hier zelf voor zorgen als ik t laat ombouwen en waar moet op letten als ik een omgebouwde Switch tweedehands koop? Alvast bedankt voor het meedenken
 16. Wat goed! De switch die staat hier weer uren per dag aan met de kids. Ze zitten weer helemaal in de Animal Crossing en Minecraft dungeons.
 17. Beste Duken Leden, vanaf deze week zal de homebrew club in een nieuw jasje gestoken worden. En zal ik hier en daar dingen gaan aanpassen; - Nieuwe handleidingen - Nieuw overzicht met uitgebrachte NRO’s En uiteraard nog veel meer nieuws, binnenkort op duken.nl Groetjes, SwitchFreak
 18. Firmware 14.4.1 is nu te downloaden voor de nintendo switch homebrew community, en daarbij is Atmosphere NX ook geüpdatet voor deze firmware. Firmware 14.4.1 is te vinden op "Link" Atmosphere 1.3.1 voor 14.4.1 is te vinden op "Link" Signature patches zijn ook geüpdatet voor voor 14.4.1 en te vinden op "Link" Firmware, homebrew en signature patches zijn getest doormij, en de rest van SwitchPirates. Vanaf heden zal de homebrew club weer geüpdatet worden, dit stond tot op heden even op een laag pitje. Maar we zullen weer het nieuws brengen, en jullie op de hoogte houden met al het nieuws!
 19. Na vijf jaar kan je op de Nintendo Switch eindelijk mappen maken voor je games. De mappen gaan groups heten. De nieuwe feature is in update 14.0.0 toegevoegd aan de Nintendo Switch samen met verbeteringen voor het volume van Bluetooth audio. Gebruikers kunnen 100 groups maken met maximaal 200 games per groep. Als je een groep wilt maken, moet je eerst helemaal naar rechts scrollen, naar het kopje alle software. Als je daar bent druk je de L knop in om games in groups te zien. De eerste keer dat je dit doet krijg je een pop-up waarmee je de eerste groep kan maken. Vanaf dat moment zie je alle groups staan. Je kan een groep hernoemen, games sorteren in de group en de group van plek veranderen. Jammer genoeg zie je de groups pas als je in alle software bent, ze kunnen dus niet op je homepagina staan. Het volume van de Bluetooth audio kan na de update aangepast worden met de Switch knoppen of met het Bluetooth-apparaat zelf. Het volume op de console moet nu het juiste volume afbeelden, zelfs als het geluid op het Bluetooth-apparaat is aangepast. Het maximale volume voor sommige apparaten is ook verhoogt.
 20. Nintendo Switch Online-app krijgt grote opfrisbeurt Vrienden toevoegen was nog nooit zo makkelijk De Nintendo Switch Online-app, de officiële mobiele app die bij de abonnementsdienst hoort, heeft een grote opknapbeurt gekregen. De 2.0-update heeft de app voorzien van een compleet nieuw ontwerp en het een stuk makkelijker gemaakt om vrienden toe te voegen. Voorheen moest je handmatig een 12-cijferige code intypen elke keer als je iemand aan je vriendenlijst wil toevoegen, nu kan dat met een enkele knop in de app. Dit maakt het hele proces een stuk meer gestroomlijnd, waardoor de app eindelijk de moeite waard is om te downloaden. Hiervoor was daar nog niet echt een reden toe. De app laat je ook jouw online-status aanpassen en die van je vrienden zien, zonder dat je de console erbij moet pakken. Volgens de omschrijving in de iOS app store, zijn er nog een aantal andere kleine veranderingen geïmplementeerd. De update volgt de lancering van Nintendo’s nieuwe missie- en beloningsysteem. Hiermee kun je punten verdienen door wekelijkse of maandelijkse uitdagingen te voltooien. Het is een makkelijke manier om wat punten in te halen om aan gratis extraatjes uit te geven.
 21. Nintendo Switch Online krijgt ‘Missions and Rewards’-functie Nintendo Switch Online-gebruikers krijgen er een extraatje bij. Er zijn nu namelijk ‘Missions and Rewards’ te vinden in het programma. Hiermee kun je platina My Nintendo-punten verdienen. Stukje bij beetje komen er steeds meer voordelen bij een Nintendo Switch Online-abonnement. Vanaf nu kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de ‘Missions and Rewards’-functie. Deze vind je onder het Switch Online-icoontje op het Home-scherm van je Switch. Missies die je kunt doen zijn dingen die je volgens Nintendo waarschijnlijk al doet als je een Switch-online abonnement hebt, zoals online gamen en klassieke games spelen. Met deze taken kun je platina My Nintendo-punten verdienen. Wat kun je met My Nintendo-punten? De platina punten zijn te besteden in de My Nintendo-store voor speciale goodies, maar je kunt zo ook gebruiken voor iets nieuws. Je kunt namelijk inwisselen voor speciale elementen van je profiel-icoon op de Switch. De elementen die je kunt krijgen zijn exclusief voor Online-leden en per maand anders. In maart staan ze in het teken van Animal Crossing: New Horizons en Super Mario Odyssey. Nintendo’s online-dienst is in de laatste maanden behoorlijk uitgebreid. Eerder kon je hem gebruiken om online te spelen en NES- en SNES-games te spelen, maar sinds kort is er een uitbreidingspakket. Tegen een hogere prijs kun je nu bijvoorbeeld ook Nintendo 64-games spelen en kun je gratis de DLC van Animal Crossing en Mario Kart spelen.
 22. Tip: Beste apps voor Nintendo Switch De Nintendo Switch is natuurlijk een spelcomputer. Maar consoles zijn tegenwoordig meer dan alleen computers waar je games op speelt; dat weet ook Nintendo. Welke apps voor Nintendo Switch zijn de moeite waard? Wij presenteren er een paar aan je. Je vindt de onderstaande apps allemaal in de Nintendo eShop terug. Staat er een app tussen die je tof vindt? Open de eShop op je Switch-spelcomputer en druk op de zoekbalk, vul de naam in en selecteer de app wanneer je tevoorschijn komt. Je vindt de apps in kwestie vervolgens op het thuisscherm. Even downloaden en daarna is 'ie te openen. YouTube YouTube is een app en dienst die volledig in het teken staat van online video’s. Je vindt hier van alles terug: video’s met betrekking tot games, make-up, lifestyle, hobby’s, nieuws, achtergronden en wetenschap, om maar wat voorbeelden te geven. De app is volledig gratis te downloaden. Je kunt de video’s gratis bekijken. Heb je een Google-account en heb je een abonnement op YouTube? Log dan in om de video’s geheel zonder onderbrekende advertenties te bekijken. Nintendo 64 (en meer) We nemen de applicatie voor het spelen van Nintendo 64-games nu even als voorbeeld, aangezien je ook apps kunt downloaden voor het spelen van games die oorspronkelijk uitkwamen op de SNES, Megadrive en NES. Je hebt hiervoor wel een abonnement nodig op Nintendo Switch Online, met een eventuele aanvulling. Daarover lees je alles op de website van Nintendo. Je kunt kiezen voor een persoonlijk abonnement, maar ook een abonnement voor een gezin (of groep vrienden). Pokémon Home Speel je nog altijd Pokémon-games op de Nintendo Switch? Dan kun je niet zonder Pokémon Home. Dit is een beheerapplicatie voor al je digitale beesten. Je kunt zelfs – met een beetje moeite – pokémon uit de Game Boy Advance-games Ruby, Sapphire en Emerald (en alle games erna) overzetten naar recente uitgebrachte titels. Let wel op, want ook hier is een abonnement aan verbonden. Zo betaal je per jaar 16 euro om toegang te krijgen tot je persoonlijke verzameling. Twitch Twitch is een online streamingdienst die geheel in het teken staat van livestreamen. Verschillende mensen laten zien wat ze thuis – of op kantoor of een redactie – allemaal uitsproken. Ook hier varieert het aanbod enorm. Zo kun je gamers volgen terwijl ze een complete game uitspelen, maar kom je ook mensen tegen die lekker willen kletsen, make-up tutorials geven of een podcast opnemen. De basis ligt echter bij het streamen van videogames. InkyPen Ben je meer into comics? Ook dat is geen probleem op de Nintendo Switch. InkyPen biedt toegang tot een groot aanbod van allerlei soorten stripboeken: van grote namen tot indies en webcomics, waaronder Hellboy (Dark Horse), Robotech (Titan), Transformers and Judge Dredd (IDW), Sarah's Scribbles (Andrews McMeel Universal) en nog veel meer. Met een abonnement op deze dienst, lees je net zoveel comics totdat je er bij neervalt.
 23. Er wordt op een hele grote hoeveelheid spellen korting gegeven zoals bijv. op onderstaande spellen, wat dan nog maar een klein deel is; Castlevania Anniversary Collection van 19,99 euro naar 4,99 euro Donkey Kong Country: Tropical Freeze van 59,99 naar 39,99 euro Hades van 24,99 naar 16,24 euro Luigi's Mansion 3 van 59,99 euro naar 39,99 euro Mario + Rabbids Kingdom Battle van 39,99 naar 9,99 euro Mario Kart 8 Deluxe van 59,99 naar 39,99 euro Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin van 59,99 naar 39,99 euro Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch van 59,99 naar 9,49 euro OCTOPATH TRAVELER van 59,99 naar 29,99 euro Splatoon 2 van 59,99 naar 39,99 euro The Legend of Zelda: Link's Awakening van 59,99 naar 39,99 euro Xenoblade Chronicles 2 van 59,99 naar 39,99 euro Kijk voor alle aanbiedingen nog even op de website onder deze link.
 24.  
×
×
 • Create New...