Spring naar bijdragen

Over deze club

Volg je een tv-serie en wil je hier graag iets over vertellen? Dan is 'De TV-Series Club' iets voor jou! Van het schrijven van een review, tot je mening geven over een bepaalde aflevering of seizoen. Het kan allemaal.

 1. Wat is nieuw in deze club?
 2. Als je daar een beetje op gesteld bent @Duken heb ik nog wel een tip voor je die waarschijnlijk voor jou een stuk aantrekkelijker is. The Ranch is een comedyserie met in de hoofdrol Ashton Kutcher en is nu halverwege seizoen 3 https://www.netflix.com/nl/title/80077977 en voor jou dus ook bij Netflix te zien.
 3. Ik zocht een algemeen topic over series. Die was er nog niet dus bij deze topic is bedoeld voor huis, tuin en keuken praat over series die je hebt gezien en waar je over wilt kletsen. er zijn topics gerelateerd over series, die gesprekken mogen daar. Dit houden we voor algemene kletskoek. gisteren begonnen aan de Netflix serie You Me Her. Aangeraden door een collega, afleveringen duren max 30 minuten en kijkt lekker snel weg. eerste twee afleveringen gezien, maar deze willen we wel verder proberen te kijken. Jammer dat de serie vanaf 12 jaar is. Dan blijft het waarschijnlijk allemaal erg braaf.
 4. Drifter

  Vikings

  Voor de liefhebbers die deze fantastische serie volgen is er goed nieuws, want deel 11 van seizoen 5 is uitgezonden op 28 November na een mid season break van 10 maanden.
 5. Drifter

  Marvel wel/niet uitgemolken

  Stan Lee, de bedenker van Marvel-superhelden is op maandag 12 November 2018 op 95 jarige leeftijd overleden. Stan Lee is de bedenker of mede-bedenker van nogal wat bekende superhelden, zoals Spider-Man, Iron Man, Daredevil en The Incredible Hulk. De striptekenaar heeft in totaal bijna zeshonderd superhelden personages verzonnen. Stan Lee kwam in 1939 in dienst van Timely Comics, wat later de naam Marvel kreeg. Samen met tekenaar en schrijver Jack Kirby werkte hij aan de Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men. Samen met een andere schrijver, Steve Ditko, creëerde hij Spider-Man en Doctor Strange, en met Bill Everett bedacht hij de superheld Daredevil. Veel van de door Stan Lee in de jaren '60 bedachte Marvel-striphelden zijn uiteindelijk verfilmd of te zien in tv-series zoals duidelijk blijkt uit de bovenstaande tabel.
 6. Drifter

  Ray Donovan

  Ray Donovan De serie is gestart in 2013 en seizoen 6 is begonnen in Oktober 2018. De seizoenen 1 t/m 5 bestaan uit 60 afleveringen (12 afleveringen per seizoen) met de volgende hoofdrolspelers: Liev Schreiber als Raymond Donovan, Paula Malcomson als Abby Donovan, Eddie Marsan als Terrence Donovan, Dash Mihok als Brendan Donovan, Pooch Hall als Daryll Donovan, Steven Bauer als Avi Rudin, Kerris Dorsey als Bridget Donovan, Devon Bagby als Conor Donovan, Jon Voight als Mickey Donovan. De serie draait om een Iers-katholieke familie uit Boston met criminele antecedenten, die in Hollywood is terechtgekomen. Ray Donovan is een fixer die alle problemen van de elite inwoners van L.A. als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. De enige problemen die Ray maar niet weet op te lossen, zijn de problemen veroorzaakt door zijn eigen familie. Vooral zijn vader is hem een doorn in het oog. Ray Donovan werkt bij een groot advocatenkantoor in Los Angeles. Hij knapt het vuile werk van rijke en beroemde mensen op zodat de media geen lucht krijgen van de schandalen. Heeft een van zijn cliënten bijvoorbeeld een onenightstand die de volgende ochtend dood in bed ligt door een overdosis. Ray lost het op. Maar zijn werk heeft ook een keerzijde, want terwijl Ray andermans problemen wegpoetst, is zijn eigen privéleven een zooitje. Zijn vrouw Abby is gefrustreerd omdat Ray te weinig tijd doorbrengt met zijn gezin en hun twee kinderen Bridget en Conor zijn opstandig en maken het er niet gezelliger op. In de familie speelt ook het nodige. Zijn broers Terry, Brendan en Daryll runnen een boksschool en hebben aan de lopende band gesodemieter. En dan is er nog zijn criminele vader Mickey (Jon Voight), die zo zijn eigen manieren heeft om problemen op te lossen (die hij hoofdzakelijk ook zelf veroorzaakt heeft) met wie hij een nogal problematische band heeft. Tel daar een jeugdtrauma door misbruik in de kerk bij op en het drama is compleet. Dit is een serie die valt in de categorie Misdaad Drama dat word gecombineerd met veel rauwe actie en een beetje de trekjes heeft van de serie The Sopranos. Absolute aanrader voor iedereen die wel van een serie houd met een misdadig karakter. Ik heb deze serie gevolgd vanaf seizoen 1 en ben nog geen moment verveeld geweest.
 7. Duken

  Vampier series

  Mooie lijst heb je gemaakt met een goed overzicht. Verbaasd me alleen hoeveel van die serie zijn gemaakt, blijkbaar behouden ze voldoende kijkers en vinden we vampieren (net als Zombies..) toch wel erg leuk allemaal.
 8. Drifter

  Vampier series

  Vampier series 25 Oktober was het zover, de première van Legacies. Legacies is een spin-off van The Originals, een bovennatuurlijk drama dat op zichzelf ook al een spin-off was van het razend populaire The Vampire Diaries. Al zolang er TV series worden uitgezonden is het onderwerp Vampier een graag gezien en gewild item, wat bijna een never ending story lijkt te worden. Producenten blijven in deze mystieke hoek hangen, omdat het de kijker kennelijk niet snel verveelt. Het vervelende is echter, dat je ook weer vrij snel vergeet welke serie je eigenlijk al hebt gezien, want een echt diepe impact laten ze niet achter. Om een indruk te geven welke series sinds jaar en dag al aan onze ogen voorbij trekken heb ik hieronder even een overzichtje neergezet in alfabetische volgorde; Angel US 1999-2004 Becoming Human UK 2011 Being Human UK 2008-2013 Being Human US/Canada 2011-2014 Blade: The Series US 2006 Blood Ties Canada 2007 Buffy the Vampire Slayer US 1997-2003 Cliffhangers/The Curse of Dracula US 1979 Dark Shadows US 1965-1971 Dark Shadows US 1991 Death Valley US 2011 Demons UK 2009 Dracula UK/US 2013-2014 Dracula: The Series US/Canada 1990-1991 From Dusk till Dawn: The Series US 2014 The Gates US 2010 Hemlock Grove US 2013-2015 I Heart Vampires US 2009-2010 Kindred the Embraced US 1996 Let the Right One In US 2017 The Lair US 2007-2009 The Little Vampire Canada 1985 Mad Mad House US 2004 Moonlight US 2007-2008 The Munsters US 1964-1966 The Munsters Today US 1988-1991 My Babysitter's a Vampire Canada 2011-2012 The Originals US 2013-2018 Penny Dreadful US/UK 2014-2016 Port Charles US 1997-2003 Preacher US 2016 Salem's Lot US 1979 Salem's Lot US 2004 The Strain US 2014-2017 True Blood US 2008-2014 Ultraviolet UK 1998 The Vampire Diaries US 2009-2017 Vampire High Canada 2001-2002 The Vampyr: A Soap Opera UK 1991-1992 Van Helsing US 2016 Young Dracula UK 2006-2008-2011-2014 En dan heb ik het lijstje maar even beperkt tot alleen de Engelstalige series. Gaan er bij het lezen van dit overzichtje weer bloedlampjes branden en herken je er nog een aantal?
 9. Drifter

  Elementary

  Elementary De serie is gestart in 2012 en seizoen 6 is geëindigd met aflevering 21 op 17 September 2018. De seizoenen 1 t/m 5 bestaan uit 120 afleveringen (24 afleveringen per seizoen) met de volgende hoofdrolspelers: Jonny Lee Miller als Holmes en Lucy Liu als Joan Watson Sherlock Holmes is een voormalig adviseur van Scotland Yard, die na een drugsverslaving en een periode in een afkickkliniek de benen heeft genomen naar de wijk Manhatten in New York, uit schaamte voor het gezichtsverlies. Hij verblijft daar op kosten van zijn vermogende vader, die voormalig chirurg Joan Watson (zij was een succesvolle chirurg totdat op een dag een patiënt stierf op haar operatietafel en ze haar vergunning verloor) heeft ingehuurd om op hem te letten en ervoor te zorgen dat hij drugsvrij blijft. Wanneer haar contract met de vader van Holmes afloopt, vraagt Holmes haar te blijven als zijn leerling-detective, wat ze dan ook doet. Holmes blijkt een hyperactief, impulsief en sociaal moeilijk bereikbare man, maar ook een onvermoeibaar deductief genie (Conclusies trekken door gebruik te maken van Logica). Zo is hij vastbesloten om zijn eigen afkickprogramma te volgen door zijn werk als politie-adviseur weer op te nemen, nu in New York City. Joan Watson ziet geen andere mogelijkheid dan Sherlock te begeleiden tijdens zijn werkopdrachten. Maar beiden beginnen naar elkaar toe te groeien. Sherlock kan de medische kennis van Watson goed gebruiken en door Sherlock ontdekt Watson dat ze talent heeft om een onderzoeker te spelen. Deze serie is een absolute aanrader voor iedereen die wel van een Detective serie houd met bovendien humoristische trekjes. Ik heb deze serie gevolgd vanaf seizoen 1 en ben nauwelijks een aflevering tegen gekomen die niet boeiend was. De rol van Watson (Lucy Liu) is zeer aantrekkelijk door de typische uitstraling van een overwegend nuchter karakter t.o.v. de bijna chaotische leefstijl van Holmes.
 10. Monkie

  The Americans

  Klinkt goed. Binnenkort het eerste seizoen eens bekijken.
 11. The Americans Deze serie bestaat uit 6 seizoenen met in totaal 75 afleveringen en is gestart in 2013 en de laatste aflevering van seizoen 6 was op 30 Mei 2018 met de volgende hoofdrolspelers: Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich, Maximiliano Hernández, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Susan Misner, Annet Mahendru, Alison Wright The Americans is een Amerikaanse spionage dramaserie die uitgezonden werd op de Amerikaanse zender FX. De serie speelt zich af in de jaren tachtig met de Koude Oorlog als achtergrond en volgt de levens van Mischa en Nadezhda, die als weeskinderen gerekruteerd en opgeleid worden door de KGB, om vervolgens na een aantal jaren als jonge volwassen undercover agenten van de KGB naar Amerika te worden uitgezonden onder de namen Elizabeth en Philip Jennings. Ze bevinden zich al bijna 20 jaar in de Verenigde Staten en doen zich voor als een geboren en getogen Amerikaans gezin, compleet met twee kinderen, die een reisbureautje runnen. De tienerkinderen Paige en Henry weten niets van het spionage werk van hun ouders, net zomin als de bevriende buurman Stan Beeman, die pikant genoeg bij de FBI werkt. Seks lijkt hun voornaamste wapen, want de Jennings gaan menige relatie aan om informatie te krijgen en aan 'de Centrale' in Moskou door te briefen. Tijdens de zes seizoenen van de serie worstelt het koppel niet alleen met de dreiging van de FBI en de duistere missies die moedertje Rusland opdraagt, maar ook met de nogal uitdagende opvoeding van hun Amerikaanse kinderen. De serie oogt wat kil en kleurloos, maar je wordt al heel snel geboeid door de verschillende manieren van uitvoeren van hun undercover operaties, waarbij het schminken en gebruiken van pruiken een bijna dagelijkse aangelegenheid is. Tevens draait Elizabeth (Keri Russell) haar handen niet om voor een dodelijke uitschakeling van een tegenstander, wat haar personage en sexy rol boeiender maakt dan die van Philip (Matthew Rhys). Het is natuurlijk logisch dat richting seizoen 6, de puber leeftijd van de kinderen een rol mee gaat spelen en daar gaat naar mijn idee de spanning van deze serie wegzakken, want nu gaat de dochter Paige (Holly Taylor) voor een groot deel ook in de spionage rol kruipen en wordt het al moeilijker om nog langer geboeid te blijven.
 12. ChefKe

  Mijn Serie Top 10

  Deze had je zekere gemist in de download café @Drifter Was de 18de Volgens mij heeft Videoland, HBO en Netflix ook films. Dus begrijp je opmerking verder niet. Topics kunnen ook van bovenstaande aangemaakt worden, dat is nu net het idee. De naam Filmblik is trouwens ook overdrachtelijk bedoelt als Film"blik" (kijken, hoe zie ik het of hoe zie ik naar) die film of serie.
 13. Monkie

  Mijn Serie Top 10

  Daar had ik nog niet eens bij stilgestaan, Drifter. Daar ben ik het ook wel mee eens. Ook ik denk bij de titel enkel aan films. Gewoon doorgaan zoals het nu gaat? Met 2 mooie aparte clubs?
 14. Drifter

  Mijn Serie Top 10

  @ChefKe Ik wil hier ook graag nog wel even op reageren door te zeggen dat dit 2 geheel verschillende onderdelen zijn en zeker in dit tijdperk van Netflix, Videoland, HBO en wat allemaal nog meer. De titel Filmblik kan ik niet refereren aan een omschrijving voor een TV-serie, maar wie ben ik? Bovendien vindt ik het nu een beetje kort door de bocht om te stellen dat je dat hoekje series nog moest maken in jouw Filmblik Club, terwijl de TV-serie Club op 19 Oktober al klaar was en er ook topics instonden. @Monkie Ik ben niet van mening dat samenvoegen een goed idee is, want de inhoud van de TV-serie Club zoals daar nu ook enkele goede voorbeeld topics staan, trekt waarschijnlijk leden met interesse juist voor deze specifieke inhoud.
 15. Monkie

  Mijn Serie Top 10

  Op die manier, dan snap ik dat het dubbel is inderdaad. Je moet het ook zeker niet zien dat ik je in de weg wil zitten. Ik had inderdaad aan je mouw kunnen trekken. Maar ik ging er dus vanuit dat 'Filmblik' enkel over films zou gaan. Dan lijkt samenwerken me inderdaad het beste.
 16. ChefKe

  Mijn Serie Top 10

  Voor het digitale tijdperk lagen series ook gewoon opgeslagen in een filmblik lijkt mij, het hoekje series moest gewoon nog aangemaakt worden. Als ik dus nu onder Filmblik het ook ga maken, is het dus dubbel. Je had gewoon ook ff aan mijn mouw kunnen trekken, maar dit terzijde. Recensies weet ik wel te vinden np, moet alleen ff wennen aan dit systeem, werkte altijd met phpBB en daar heb je als Moderator van een stukje forum meer rechten. Dit voorstel vind ik wel oke, samenwerken is altijd beter dan elkaar in de weg zitten
 17. Monkie

  Mijn Serie Top 10

  @ChefKe, Omdat je een club over films had geopend, leek het me ook leuk om een TV-series club te openen. Ik snap dus niet wat daar zo dubbel aan is? @Drifter Persoonlijk kies ik ook voor een stukje eigen mening in het Nederlands. Staat toch wat netter vind ik. Er zijn inderdaad genoeg serie omschrijvingen te vinden in het Nederlands (Wikipedia en MijnSerie.nl bijvoorbeeld). In het topic met de uitleg gaf ik 2 voorbeelden aan waar informatie over een serie is te vinden (IMDB en Rotten Tomatoes ). Vanzelfsprekend is het natuurlijk niet verplicht deze sites te gebruiken.
 18. Drifter

  Mijn Serie Top 10

  Hoi ChefKe. Er zijn op het internet ook serie omschrijvingen te vinden in het Nederlands hoor, maar nogmaals als jij jouw bijdrage op deze manier wil plaatsen is dat jouw recht en je hebt in de omschrijving van jouw Club (De Filmblik) de volgende regel staan; "Schrijf hier een recensie over de films die je gezien hebt" Dan lijkt me dat sowieso niet de plaats waar je een Serie Top 10 in plaatst.
 19. Duken

  Mijn Serie Top 10

  Je kunt een post bewerken nadat je hem hebt geplaatst. Maar tot 1 uur, helaas staat deze optie niet langer. In het verleden problemen gehad met leden die berichten gingen aanpassen na het plaatsen met bijvoorbeeld reclame en dergelijke. Maar ik begrijp wel dat het dubbel aanvoelt. Misschien is het handig dat we de clubs filmblik en De TV-Series Club samenvoegen? Kan kunnen jullie dit beide beheren. Laat maar weten @Monkie en @ChefKe
 20. ChefKe

  Mijn Serie Top 10

  IMDb in het Nederlands dat lukt niet meer. (sinds een jaar of 3 is deze geheel alleen in het engels) En een eigen mening heb ik wel maar het lullige is dat ik hier niet mijn eigen post kan bewerken nadat ik iets heb geplaatst. De reden dat ik mijn series Top 10 niet meer in De Filmblik plaats zou naar mijn gevoel dubbel zijn, en dat is nou mijn "Friese" ongezouten mening.
 21. Drifter

  Mijn Serie Top 10

  Lijkt me toch niet echt een lijstje voor in de Filmclub en beetje jammer dat er alleen linkjes achter zitten naar de IMDb (Engelstalige) omschrijvingen. Ik wil niet lullig doen, maar ik prefereer een omschrijving in het Nederlands en een stukje eigen mening nadat je zelf een serie hebt gekeken, maar dat is mijn eigen ongezouten Amsterdamse mening.
 22. Eigenlijk was dit voor mijn eigen Club bedoelt, maar bij deze: Mijn Serie Top 10 01 Game of Thrones 2011 02 Sons of Anarchy 2010 03 Breaking Bad 2008 04 Star Trek 1966 (Alles) 05 Criminal Minds 2005 06 The Shield 2002 07 Dexter 2006 08 Band of Brothers 2001 09 Doctor Who 1963 (Alles) 10 The Handmaid's Tale 2017
 23. Drifter

  Vikings

  Vikings Deze serie bestaat uit 5 seizoenen met in totaal 59 afleveringen en is gestart in 2013 en gestopt op 24 Januari 2018 met aflevering 10 voor een mid season break met de volgende hoofdrolspelers: Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Alyssa Sutherland, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig e.v.a. Vikings is een Iers-Canadese historische dramaserie, gebaseerd op de saga's van de Viking Ragnar Lodbrok. De reeks werd geschreven en gemaakt door Michael Hirst voor de Amerikaanse zender History. De opnames gebeurden grotendeels in Ierland. Vikings zoomt in op de plunder- en verkenningstochten van de Vikingen van Kattegat. De serie vertelt het verhaal van de boer Ragnar Lothbrok, volgens de legende een directe nazaat van Odin, die in het achtste-eeuwse Scandinavië steeds verder de sociale ladder beklimt. Deze klim begint wanneer Ragnar een manier vindt om op open zee naar het Westen te navigeren. Met behulp van zijn vriend Floki de botenmaker en zijn broer Rollo verzamelt hij schepen en een bemanning om op ontdekkingsreis te gaan. Op deze reizen ontdekken ze het Engelse koninkrijk Northumbria en later ook Wessex. De ontdekkingsreizen brengen Ragnar niet alleen rijkdom en faam, maar wakkeren ook zijn interesse in andere culturen aan. Met behulp van de monnik Athelstan, die vanuit Lindisfarne als slaaf mee naar Kattegat werd vervoerd, leert Ragnar de taal en gewoontes van de Angelsaksen. Maar Ragnars ambitie is nog lang niet gestild. Gallië is de volgende stop. De rode draad in deze serie is naar mening de strijd tussen de heidense Vikingen met hun Goden verering en het wat je zou verwachten meer beschaafde Christelijke geloof in de landen die ze op hun bezoeken willen plunderen. Echter is in de meeste gevallen niet echt sprake van beschaafde culturen, nog bij de Vikingen, de Saksen of de Galliërs en zie je de meest gruwelijke en meedogenloze gevechten en offer rituelen. Als je van avontuur houd en historisch geweld is dit zeker een serie die je moet zien en valt bij mij onder de top 5.
 24. Duken

  Narcos

  Over luxe problemen gesproken.... Dan heb je wel eng veel contanten liggen.
 25. Monkie

  Narcos

  Inderdaad. Ook wel goed dat het bij 3 seizoenen Narcos blijft. Vanaf het derde seizoen zag je qua verhaallijn ook dat ze afstapte van Pablo Escobar. Oorspronkelijk stond er een vierde seizoen gepland van Narcos. Omdat er een naamswijziging heeft plaatsgevonden, kun je eigenlijk niet spreken over een vierde seizoen. Wel over een nieuwe serie: Narcos: Mexico. Te zien vanaf 16 november.
 26. Drifter

  Narcos

  Fantastische Docu-serie, die je een heel realistische kijk geeft in de wereld van de Cocaïne en de jacht van de Amerikaanse DEA op Pablo en zijn bende. Het is ook bijna ongelooflijk om te zien wat een massa's geld hiermee verdiend wordt door die drugs baronnen, dat ze nauwelijks nog kunnen bedenken waar ze het moeten verstoppen.
 27.  
×