Jump to content

About This Club

Volg je een tv-serie en wil je hier graag iets over vertellen? Dan is 'De TV-Series Club' iets voor jou! Van het schrijven van een review, tot je mening geven over een bepaalde aflevering of seizoen. Het kan allemaal.

 1. What's new in this club
 2. Ziet er goed uit. Daar ga ik dit weekend eens een paar afleveringen van bekijken.
 3. Gaat op de watchlist. topic heeft de hunters als toevoeging gekregen van de series en films mogelijkheid.
 4. Ik ben erg nieuwsgierig naar deze serie , dus van de week alle afleveringen achterelkaar bekijken
 5. Hunters Amazon TV-serie Seizoen 1 (10 afleveringen) Van: David Weil. Met: Al Pacino, Logan Lerman, Josh Radnor, Jerrika Hinton, Kate Mulvany. Het is 1977. De nazi’s zijn terug en maken plannen om vanuit de VS het Vierde Rijk te stichten. Alleen een team van excentrieke nazi-jagers kan ze stoppen. Naast het tot de verbeelding sprekende concept heeft bedenker en showrunner David Weil nog meer troeven achter de hand: filmlegende Al Pacino in zijn allereerste vaste televisie-rol en de zegen van producent Jordan Peele (regisseur van de slimme succesfilms Get Out en Us). Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom Pacino op 79-jarige leeftijd deze serie heeft uitgekozen om met Hunters eindelijk zijn tv-debuut te maken. Weil geeft hem een smeuïge rol als miljonair Meyer Offerman, een Holocaust overlever die er alles aan doet om naar Amerika gevluchte nazi’s alsnog op te sporen en aan te pakken. Aanpakken is mild uitgedrukt; hier wordt keihard wraak genomen. In de eerste helft van het tiendelige seizoen krijgt de kijker een flinke portie grof geweld over zich uitgestort. Er worden bowlingballen tegen hoofden gebeukt en nekken doorboord. Geen serie voor de gevoelige kijker dus. Daartussenin zit nog de plotlijn met een FBI-agent die een eigen onderzoek doet naar een moord die mogelijk connectie heeft met de nazi’s. De leden van het team, de Hunters, krijgen elk een zeer gestileerde introductie, met eigen logo. Ze lijken weggeslopen uit exploitatiefilms uit de jaren zeventig en hebben elk een karakteristieke look: de stijlvolle Roxy Jones met haar geweldige afro, voormalig MI6-agent Sister Harriet in een nonnenkostuum. Alleen het hoofdpersonage, de jonge Jonah Heidelbaum (Logan Lerman), heeft nog weinig flair. Hij is gek op strips en Star Wars. Met zijn Joodse achtergrond heeft hij weinig connectie, al wordt hij al wel snel geconfronteerd met antisemitisme. De plot komt op gang met de moord op zijn oma, ook iemand die een concentratiekamp heeft overleefd. Offerman neemt hem onder zijn hoede en introduceert hem bij de Hunters. Het groentje worstelt nog met de ethiek van de situatie, maar veel ruimte voor diepe bespiegelingen is er niet. De nazi’s zijn ondertussen zo eendimensionaal dat ze ook niet eng worden. Pacino zit met een dik aangezet accent soms tegen parodie aan, maar hij gaat niet over het randje. De veteraan geeft het geheel het nodige gewicht mee en lijkt plezier in zijn rol te hebben. Eindelijk weer een serie met een scherp randje waar je geboeid naar blijft kijken.
 6. Nou, vandaag de eerste aflevering bekeken van de Disney Star Wars serie mandalorian. Nou ben ik starwars fan, al vind ik het jammer dat we wat overvloed zijn met films de afgelopen jaren, maar na de eerste aflevering smaakt het na meer. Deze serie ga ik lekker per week uitkijken. Ik ben alleen wel reuze benieuwd of de acteur achter het masker gezien wordt. Best sneu als je als hoofdpersoon van een grote serie zelf niet in beeld komt
 7. Hoi Peet2, Ik denk dat je op web.newzbin.org nog de meeste kans maakt, want die hebben op dit moment de oudste database naast Spotnet. Ik heb even wat oude Britse serie titels in de zoekmachine gezet en van de meeste series uit de jaren 70/80 zijn nog wel complete seizoenen te vinden in DVD5 formaat.
 8. Hallo, ik ben nieuw op dit forum en moet denk ik nog een hoop leren. Een vraag heb ik aan het forum en die is de volgende : is er een plek waar ik oude Engelse series kan ophalen. het aanbod op b.v. Spotnet is erg beperkt denk ik. groet, Peet2
 9. Er zal onder de leden van Duken.nl vast geen verkoper zitten, maar als je even Google gebruikt kan je voor DVD's meestal wel terecht bij Bol.com
 10. heeft iemand deze serie misschien te koop op dvd?
 11. ik las er toevallig gisteren over en na het zien van de trailer spreekt hij mij er aan. Staat op de to watch list
 12. Gisteravond heb ik de eerste twee afleveringen gezien, en ik moet zeggen dat het me tot nu toe niet tegenvalt. Wat vinden jullie van deze nieuwe serie van HBO?
 13. Leuke en goede startpost weer. Helaas ben ik van de starwars en heb ik nu geen ruimte meer voor een andere Galaxy serie
 14. Ik ben niet echt fan van deze serie, hoewel ik het volg om kunnen mee te praten in STO (Star Trek Online) omdat we daar ook missies hebben die over deze serie gaan, als trekkie. Er zijn een paar tegenstrijdigheden, zo is bij mijn weten nooit sprake geweest dat Kapitein Pike ooit zou de leiding gehad hebben op Discovery en ziet de brug van de Enterprise en heel anders uit in deze reeks dan in de films. Ik zeg niet dat deze serie slecht is maar voor een trekkie is het niet zo maar aan te nemen dat deze serie thuis hoort in de Star Trek reeks. Maar dat is mijn menig en ook van vele in STO en op het forum van STO, misschien kan het zijn omdat de serie gemaakt is door Netflix. Maar het grafische is wel prachtig gedaan.
 15. Deze serie is in september 2017 in première gegaan en het verhaal speelt zich af in de periode tussen Star Trek: Enterprise en Star Trek: The Original Series in het jaar 2256. De serie is geschreven en geproduceerd door Bryan Fuller en Alex Kurtzman voor CBS en wordt in Nederland uitgezonden door Netflix. Star Trek: Discovery is op vele fronten anders dan de voorgaande series waarbij opvallend is dat dit keer de kapitein eens niet centraal staat. Centraal in deze serie staat een vrouwelijke Starfleet officier genaamd Michael Burnham, die een enigszins traumatisch verleden kent. Haar ouders werden toen ze nog kind was gedood bij een Klingon aanval. Vervolgens kwam Michael op jonge leeftijd terecht op de planeet Vulcan, waar ze werd geadopteerd door Sarek en Amanda Grayson (de vader en moeder van Spock). Door haar bijzondere opvoeding heeft ze een unieke blik op het universum. Als volwassene wordt Michael de eerste officier op de U.S.S. Shenzhou. Na zeven jaar trouwe dienst komt hier echter een abrupt einde aan. Michael doet na een meningsverschil met haar kapitein namelijk een mislukte poging tot muiterij, waarna ze wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Enige tijd later wordt haar alsnog een tweede kans geboden. Ze komt terecht op de U.S.S. Discovery, onder het commando van de keiharde kapitein Gabriel Lorca. Op dit schip blijken experimenten gaande te zijn met een nieuw soort aandrijving. Het hernieuwde conflict tussen Starfleet en de Klingons speelt ondertussen een belangrijke rol in het verhaal. Een nieuwe Klingon leider, T'Kuvma, ziet zichzelf als de opvolger van Kahless en probeert de 24 Klingon Huizen te verenigen tegen hun gezamenlijke vijand. Al snel komt het tot een dodelijke confrontatie tussen de Klingon vloot en Starfleet. Dit is het begin van een oorlog. Als je een echte liefhebber bent van de Star Trek serie en Films mag je deze serie zeker niet missen, want het mag dan een periode bestrijken tussen de eerdere series in, de geavanceerde grafische technieken die gebruikt worden in de serie zijn zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Het tweede seizoen is in januari 2019 van start gegaan en een derde seizoen wordt verwacht in 2020. Trailer Seizoen 1: Trailer Seizoen 2:
 16. Ik heb de twee boards samengevoegd van de TV-series club zodat we één actiever board hebben. Bij overige clubs is dit ook uitgevoerd. Hoop dat je het ok vind @Monkie Alles valt nu in "https://www.duken.nl/forums/forum/75-discussies/"
 17. Hoogstwaarschijnlijk zijn de opnamen van seizoen 2 afgerond in December 2018 en Netflix heeft inmiddels de datum vrijgegeven van het tweede seizoen. De streamingdienst laat op Twitter weten dat de nieuwe afleveringen op 5 april al bekeken kunnen worden.
 18. Ook dit klinkt weer als een goede serie! Waar haal ik de tijd vandaan om ze eens rustig te kijken.
 19. Chilling Adventures of Sabrina is een Amerikaanse horrorserie van de zender Netflix. De serie ging in première in 2018 en seizoen 1 bestaat uit 11 afleveringen die elk ongeveer 57 minuten duren. Dit is een serie die onder Riverdale fans zeker aan zal slaan en is ook net als Riverdale gebaseerd op comic-boeken. Het verhaal is geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa. In Chilling Adventures of Sabrina is Sabrina de aan Satan beloofde dochter van een zwarte magiër en een gewone vrouw. Ze probeert een normaal leven te leiden maar krijgt te maken met kwade machten die het op haar en haar familie voorzien hebben. De serie is gevuld met hekserij, demonen, occulte praktijken, vloeken, praten over de Dark Lord en zelfs twee verschijningen van Satan zelf, duidelijk geïnspireerd door Baphomet, een afgod met een geitenkop, vrouwenlichaam en gespleten hoeven die door Tempeliers in het jaar 1300 werd aanbeden. Maar in de kern is dit een duister verhaal over een meisje dat worstelt met haar dubbele persoonlijkheid. Kortom, Chilling Adventures of Sabrina is een duistere upgrade van ´Sabrina The Teenage Witch´ en een geslaagde toevoeging aan de wereld van Archie Comics.
 20. vergeet de verscheidene films niet die op het personage jack ryan gebaseerd zijn. Zo uit mijn hoofd zijn dat er vijf of zes, onder andere "hunt for the red october".
 21. Ik zit eigenlijk te wachten op good omens, gebaseerd op een boek van terry pratchett en neil gaiman. Het gaat over het einde der tijden wat niet helemaal gaat zoals het zou moeten.
 22. Tom Clancy's Jack Ryan is een Amerikaanse thrillerserie van de zender Amazon, die in première ging in Augustus 2018 en op dit moment bestaat uit 1 seizoen van 8 afleveringen, die zo'n 50 minuten duren. Thomas Leo (Tom) Clancy jr. was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap en velen onder ons kennen vast wel zijn boeken die in grote getallen over de toonbank zijn gegaan. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn. De tv-serie Tom Clancy's Jack Ryan is niet direct gebaseerd op een specifiek boek, maar richt zich op de hedendaagse geopolitiek en terroristische dreigingen. Na een stormachtige carrière bij de mariniers heeft Jack Ryan besloten om het strijdveld in te ruilen voor een ergonomisch verantwoorde bureaustoel en een toetsenbord op het hoofdkantoor van de CIA. Jack is goed met cijfertjes. Zo goed, dat hij ontdekt dat er iemand in het Midden-Oosten enorme bakken geld door een online app aan het sluizen is. Nader onderzoek wijst uit dat er een nieuwe Bin Laden is opgestaan en dat het Westen zich ernstige zorgen moet maken. Musa Bin Suleiman, zoals de terrorist van dienst heet, werkt aan een meesterplan dat de hele wereld op zijn kop zal zetten en de klok tikt. Met frisse tegenzin poetst Jack het stof van zijn Glock 19 en stapt in het vliegtuig om in Jemen even wat dingen recht te zetten. Het is een spannende serie die verrassend gelaagd is en er zit lekker veel vaart in, zónder dat er in het verhaal hele rare bokkensprongen gemaakt worden. Ondanks al bestaande series in de zelfde trant zoals: Homeland, Deep State, Greyzone en The Looming Tower, wil ik deze serie toch aanraden omdat de dreiging zoals het westen die ervaart wordt uitgelicht, maar ook wat het doet met de Lokale bevolking in het Midden-Oosten. Trailer
 23. Ik zocht een algemeen topic over series. Die was er nog niet dus bij deze topic is bedoeld voor huis, tuin en keuken praat over series die je hebt gezien en waar je over wilt kletsen. er zijn topics gerelateerd over series, die gesprekken mogen daar. Dit houden we voor algemene kletskoek. gisteren begonnen aan de Netflix serie You Me Her. Aangeraden door een collega, afleveringen duren max 30 minuten en kijkt lekker snel weg. eerste twee afleveringen gezien, maar deze willen we wel verder proberen te kijken. Jammer dat de serie vanaf 12 jaar is. Dan blijft het waarschijnlijk allemaal erg braaf.
 24. The Americans Deze serie bestaat uit 6 seizoenen met in totaal 75 afleveringen en is gestart in 2013 en de laatste aflevering van seizoen 6 was op 30 Mei 2018 met de volgende hoofdrolspelers: Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich, Maximiliano Hernández, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Susan Misner, Annet Mahendru, Alison Wright The Americans is een Amerikaanse spionage dramaserie die uitgezonden werd op de Amerikaanse zender FX. De serie speelt zich af in de jaren tachtig met de Koude Oorlog als achtergrond en volgt de levens van Mischa en Nadezhda, die als weeskinderen gerekruteerd en opgeleid worden door de KGB, om vervolgens na een aantal jaren als jonge volwassen undercover agenten van de KGB naar Amerika te worden uitgezonden onder de namen Elizabeth en Philip Jennings. Ze bevinden zich al bijna 20 jaar in de Verenigde Staten en doen zich voor als een geboren en getogen Amerikaans gezin, compleet met twee kinderen, die een reisbureautje runnen. De tienerkinderen Paige en Henry weten niets van het spionage werk van hun ouders, net zomin als de bevriende buurman Stan Beeman, die pikant genoeg bij de FBI werkt. Seks lijkt hun voornaamste wapen, want de Jennings gaan menige relatie aan om informatie te krijgen en aan 'de Centrale' in Moskou door te briefen. Tijdens de zes seizoenen van de serie worstelt het koppel niet alleen met de dreiging van de FBI en de duistere missies die moedertje Rusland opdraagt, maar ook met de nogal uitdagende opvoeding van hun Amerikaanse kinderen. De serie oogt wat kil en kleurloos, maar je wordt al heel snel geboeid door de verschillende manieren van uitvoeren van hun undercover operaties, waarbij het schminken en gebruiken van pruiken een bijna dagelijkse aangelegenheid is. Tevens draait Elizabeth (Keri Russell) haar handen niet om voor een dodelijke uitschakeling van een tegenstander, wat haar personage en sexy rol boeiender maakt dan die van Philip (Matthew Rhys). Het is natuurlijk logisch dat richting seizoen 6, de puber leeftijd van de kinderen een rol mee gaat spelen en daar gaat naar mijn idee de spanning van deze serie wegzakken, want nu gaat de dochter Paige (Holly Taylor) voor een groot deel ook in de spionage rol kruipen en wordt het al moeilijker om nog langer geboeid te blijven.
 25. Welkom! Een 'TV-Series Club' wat kan ik daar precies doen? Denk bijvoorbeeld aan onderstaande: Welke series volg je? Plaats een top 3 (4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...) Gezellig praten over een serie. Een review schrijven over een seizoen die je hebt bekeken. Wil je een discussie aanmaken voor een bepaalde serie? Kijk dan eerst of deze nog niet bestaat. Zo niet, maak een discussie aan, kies een duidelijk onderwerp en geef vervolgens je mening.
 26.  
×
×
 • Create New...