Jump to content

 • Afbeelding ruisonderdrukking met automatische fotobewerking: Nero AI Denoiser

   Share


  Digitale fotografie heeft ongelofelijke stappen voorwaarts gemaakt, maar zelfs de beste camera's lijden soms onder een probleem dat zo oud is als fotografie zelf: beeldruis. Die korrelige verstoring, vaak omschreven als een 'peper-en-zout'-effect, duikt vooral op in foto's genomen bij weinig licht en kan de kwaliteit van een afbeelding aanzienlijk verminderen. Gelukkig biedt de moderne technologie innovatieve oplossingen, zoals de gratis online Nero AI Denoiser, wat ruisreductie door middel van kunstmatige intelligentie toegankelijk maakt voor iedereen, zonder de noodzaak van complexe software-installaties of registratie.

  ### Stap 1: Aan de slag gaan
  De Nero AI Denoiser onderscheidt zich als een buitengewoon gebruikersvriendelijke tool voor zowel amateurs als professionals. Door enkel je beeldbestand te uploaden via de browser, opent zich de deur naar geavanceerde AI-gedreven beeldverbetering. De ondersteuning van diverse beeldformaten, waaronder jpg, png, bmp, webp, en jfis, zorgt ervoor dat bijna alle digitale beelden opgeschoond kunnen worden van ongewenste ruis. Fotografen zullen blij zijn te weten dat optimaal resultaat vaak bereikt wordt met beelden met enige, maar niet excessieve, ruis. Na de upload geeft de interface nuttige informatie over de beeldgrootte, een belangrijke factor in de verwerkingssnelheid en de visualisatie van de resultaten. Eerst moet je de afbeelding naar de Nero AI-servers versturen. Daarom klik je op de knop Afbeelding uploaden. Je kunt ook een afbeeldingsbestand slepen naar het rechthoekige gebied waar de upload-knop staat. Volgens Nero werken foto’s met slechts een beetje ruis het beste. Nadat de afbeelding is geüpload, zie je de grootte in pixels en in MB. Klik op de knop Beginnen.

  nero-ai-image-denoiser-screenshot-1024x531.jpg

  ### Stap 2: Voorvertoning en aanpassingen
  Eenmaal de AI zijn werk heeft gedaan, presenteert Nero een voor-en-na weergave van je foto, zij aan zij. Dit moment is doorslaggevend; het biedt je de kans het subtiele evenwicht te beoordelen tussen ruisverwijdering en behoud van details. Op de voorvertoning is er een verticale indicatielijn die je kunt verslepen om een vergelijking te zien van de oorspronkelijke en aangepaste foto. Het weergavevenster is veel te klein om de ruis goed te kunnen beoordelen. Gelukkig vind je onderaan het zoomniveau. Met een schuifregelaar pas je de weergave aan. Om een goed beeld te krijgen, moet je tot 100% inzoomen. In die instelling komt één pixel van het afbeeldingsbestand overeen met één pixel van het beeldscherm van de computer. Via het pijltje naast de zoomknop kun je in één keer vergroten tot 100%. Deze instelling zorgt ervoor dat je de foto pixel per pixel zoals op je monitor kunt zien.

  denoiser-usage1.webp

  ### Stap 3: Volledige weergave
  Voor een nog gedetailleerdere beoordeling biedt Nero de optie om de afbeelding volledig scherm weer te geven. Het is als het verschil tussen een kijkje door een sleutelgat en het openen van een deur naar een galerij. Vind je die weergave nog te klein, klik dan op de knop Weergave op volledig scherm die rechtsboven in het miniatuur staat en vergroot dan de weergave naar 100%. Zodra je de kwaliteit van de ruisvermindering hebt gevalideerd, brengt een simpele druk op de 'Esc'-toets je terug naar de downloadpagina, waar je met een simpele klik op de knop Downloaden je gereinigde foto kunt opslaan.

  Door de kracht van AI biedt Nero AI Denoiser een indrukwekkend gemakkelijke en effectieve manier om de uitdaging van beeldruis aan te gaan, toegankelijk voor eenieder met een browser en internetverbinding. Het elimineren van ruis zonder merkbare verlies aan beelddetail of -kwaliteit tilt je fotografie naar een nieuw niveau, zonder dat je je hoeft te verdiepen in complexe bewerkingssoftware of je mooie momenten verloren laat gaan door de ongewenste sporen van ruis.


  Drifter
  • Gebruiksgemak: Gemiddeld Taal: Nederlands OS: Windows
  • Like 2
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.

  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  2 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...