Spring naar bijdragen

  • Wat is VPN split-tunneling

     Delen


    Welkom bij de handleiding voor het gebruik van Split-tunneling met een VPN verbinding. Met VPN split-tunneling kunt je gewenst verkeer van uw apparaat of app door de VPN leiden of juist niet.

    In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van VPN split-tunneling.

    Wat komt er aan bod deze handleiding?

    • Wat is VPN split-tunneling?
    • Gebruik van split-tunneling i.c.m. Private Internet Acces VPN

    Wat is VPN split-tunneling

    Split-tunneling is een van de functies, die je vaak bij VPN’s providers ziet, maar waarvan je misschien niet helemaal zeker weet hoe je dit op de juiste manier kunt gebruiken. Met een VPN met split-tunneling kunt je er bijvoorbeeld voor kiezen om Netflix zonder de VPN dienst te gebruiken en je Torrent of NZB client juist wel. Je kunt hiermee toegang behouden tot uw netwerkprinter terwijl e veilig internet en gebruik blijven maken van lokale netwerk oplossingen of gamediensten zoals Steam niet via de VPN applicatie te laten verlopen.

    split tunneling setup VPN

    Gebruik van split-tunneling i.c.m. Private Internet Access VPN

    Er zijn VPN diensten welke de Split-tunneling niet hebben. Gelukkig heeft Private Internet Access deze wel, veel leden waaronder ikzelf maak gebruik van deze VPN dienst. Een handleiding voor de installatie en het gebruik van PIA VPN vinden we hier. Als je nog geen VPN hebt kan je deze hier afnemen. Via deze link krijg je extra korting en 2 maanden gratis cadeau. :)

    Na de installatie kan je via de instellingen van de VPN applicatie kiezen voor de tab Netwerk. Hier is ook de Split tunnel optie beschikbaar. Deze kan je activeren.

    image.png

    Nu kun je aangeven op welke manier je de Split tunnel actief wilt hebben. Wil je al het internet verkeer standaard via de VPN dienst hebben lopen of wil je al het internet buiten je VPN provider om hebben? Ik kies er zelf voor om al het verkeer via de VPN dienst actief te hebben en eigen gekozen applicaties / IP adressen niet.

    image.png

    Hierna voeg ik de applicatie's toe welke niet van de VPN dienst gebruik hoeven te maken. In mijn voorbeeld gaat Spotify de VPN verbinding omzeilen zodat ik mijn muziek nog kan "casten" naar mijn lokale netwerk apparatuur zoals de Nest mini. Ook Steam (een game dienst) omzeilt mijn VPN connectie, dan heb ik een lage ping voor het online gamen. Het IP adres 192.168.1.100 is een lokale server welke ik hierdoor ook direct kan benaderen. :)

    image.png

    Al met al kan je dit naar wens instellen. Een hele fijne optie welke PIA VPN aanbied. Je kunt er zelf mee spelen, misschien vindt je het zelf juist handig dat al het verkeer standaard de VPN verbinding omzeilt maar dat je gaat downloaden je download programma's van torrents en Usenet juist toevoegt zodat deze wel de VPN verbinding moet gaan gebruiken.


    William1
    • Gebruiksgemak: Gemiddeld Snelheid: Gewoon Aanbod bestanden: Alles Taal: Nederlands, Engels, Anders OS: Windows, Mac, Android, iOS, Linux / overig Stream mogelijkheid: Ja
    • Leuk 3
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Hoi,

    Heb het geprobeerd, maar het werkt niet.  Bovendien is er ook een probleem met "Lastpass", ziet precies een vreemde computer.  Ook met media server PS3 (Playstation) doet het ook niet.  Nochtans de raad gevolgd uit jou handleiding.  Waarschijnlijk zal ik nog tergen dergelijke problemen aanlopen.  Maar goed kan het abonnement nog afzeggen ook nietwaar.

    Mvg,

    Deel deze opmerking


    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    48 minuten geleden zei Saltadoom:

    Hoi,

    Heb het geprobeerd, maar het werkt niet.  Bovendien is er ook een probleem met "Lastpass", ziet precies een vreemde computer.  Ook met media server PS3 (Playstation) doet het ook niet.  Nochtans de raad gevolgd uit jou handleiding.  Waarschijnlijk zal ik nog tergen dergelijke problemen aanlopen.  Maar goed kan het abonnement nog afzeggen ook nietwaar.

    Mvg,

    Dat klopt, lastpass ziet gelukkig dat je van een ander adres komt. Daarom is je VPN aan. Ook het bereiken van je PS3 op je netwerk kan standaard niet.  Tenslotte is je VPN adres actief. Welk programma maakt connectie met je PS3? Dan moet je die in je splittunnel toevoegen. 👍 

    Deel deze opmerking


    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Hoi,

    Bedankt voor de tip, zal nog eens uitproberen. Ik kon bij lastpass inloggen.

    Aan de andere kant heeft het een goed gevoel te weten dat nu de persoonlijke gegevens niet op straat komen te liggen.  Fijn dus.

    Mvg,

    Deel deze opmerking


    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Piraatje

    Geplaatst 18 uur geleden

    Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

    De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...