Spring naar bijdragen

  • Apple negeert Windows ondanks kritieke lekken in Quicktime

     Delen


    Wie QuickTime op Windows gebruikt, wordt aangeraden om de software te verwijderen. Ondanks de ontdekking van twee kritieke lekken, laat Apple de ondersteuning vallen.

    Beveiligingsbedrijf Trend Micro roept op om QuickTime op Windows onmiddellijk te verwijderen. Apple trekt de stekker uit de ondersteuning van de software, waardoor alvast twee kritieke lekken ongedicht blijven.

    De twee lekken (ZDI-16-241 en ZDI-16-242) werden ontdekt door het Zero Day Initiative van Trend Micro en stellen een hacker in staat om toegang te krijgen tot je computer, nadat je een kwaadaardig bestand hebt geopend.

    De kwetsbaarheden werden onmiddellijk gerapporteerd aan Apple. Die gaf echter te kennen dat het de lekken niet meer zou dichten omdat de ondersteuning voor QuickTime op Windows is stopgezet. Het bedrijf raadt – net als Trend Micro – aan om de software van je systeem te verwijderen.

    Trend Micro zegt momenteel geen weet te hebben van misbruik van de lekken in het wild, maar nu ze publiek zijn gemaakt zal dat misschien niet lang meer duren. Het bekend maken van lekken nadat de verantwoordelijke ontwikkelaar er niet in slaagt om ze binnen een bepaalde termijn te dichten, is een standaard gebruik in de securitywereld. Zo weten gebruikers dat ze niet meer beschermd zijn en kunnen ze zelf actie ondernemen.

    QuickTime sluit zich zo aan bij Windows XP en Java 6, software die niet langer ondersteund wordt maar wel nog altijd op een groot aantal systemen draait. Voor instructies over hoe je QuickTime van je systeem verwijdert, kan je op deze supportpagina van Apple terecht.

    Eigen opmerking (Trizomu): Hier zijn ook andere mogelijkheden natuurlijk waaronder de mogelijkheid die Windows zelf bied om bestanden/programma's te verwijderen, Ccleaner en Revo (mijn voorkeur omdat die echt dieper kan achterhalen of er nog iets anders is achter gebleven van het programma en ook de mogelijkheid bied om die achter gebleven bestanden te verwijdere). Wel wordt ook aangeraden om Ccleaner even over het register te laten gaan om daar te fouten te verwijderen en alle verkeerde ingangen te wissen.



    Trizomu
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Ai... Software welke ik vroeger veel gebruikte. Veel PC gebruikers hebben hem vast nog op computer geïnstalleerd staan.

    De installeren heren en dames, deze software is nu echt voorbij :(

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...