Jump to content

 • Belangrijke Wi-Fi 7 ondersteuning in Windows 11 mogelijk alleen na 24H2-update

   Share


  De ondersteuning van Wi-Fi 7 in Windows 11 lijkt veelbelovend te zijn, maar het is belangrijk om voor ogen te houden dat gebruikers mogelijk moeten wachten op de 24H2 update van het besturingssysteem, later dit jaar, voordat ze kunnen profiteren van de nieuwe draadloze standaard. Deze restrictie heeft de aandacht getrokken omdat het mogelijk de adoptie van Wi-Fi 7 vertraagt voor gebruikers die reikhalzend uitkijken naar verbeteringen op het gebied van internet connectiviteit.

  Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat zowel een geschikte netwerkadapter als een router noodzakelijk zijn om toegang te krijgen tot Wi-Fi 7-capaciteiten. Daarnaast speelt het besturingssysteem een cruciale rol. Met de invoering van Wi-Fi 7 vanaf Windows 11, versie 24H2, laat Microsoft zien dat het zich inspant om de nieuwste technologieën beschikbaar te maken voor haar gebruikers. Echter, op dit moment is het nog niet bekend of voorgaande Windows 11-versies via toekomstige updates ondersteuning zullen krijgen voor Wi-Fi 7.

  De verbeteringen die Wi-Fi 7 brengt, zijn aanzienlijk. Met een verdubbeling van de bandbreedte op de 6GHz-band tot 320MHz en de mogelijkheid tot multi-link operatie, die alle beschikbare frequentiebanden combineert, is het beloofde resultaat een veel snellere gegevensoverdracht. Hierdoor zullen gebruikers potentially van sneller en stabieler internetgebruik kunnen genieten, wat zeker een welkome ontwikkeling is in een tijd waarin de vraag naar hoogwaardige videostreaming en snel laden van inhoud alleen maar toeneemt. Daarbij zal de 4096QAM-modulatie een snelheidsverbetering van twintig procent bieden in vergelijking met zijn voorganger, wat wederom de gebruikerservaring voor het streamen van video's en andere media aanzienlijk kan verbeteren.

  Hoewel de specificatie dat Windows 10 op dit moment geen verwijzingen naar ondersteuning voor Wi-Fi 7 toont, laat dit ruimte voor speculatie over of en wanneer deze generatie van het besturingssysteem toegang zal krijven tot deze technologie. Het blijft  afwachten hoe Microsoft zijn ondersteuningsbeleid voor oudere versies zal navigeren als het gaat om de nieuwste draadloze communicatiestandaarden.

  Samenvattend, met de komst van Wi-Fi 7 in Windows 11 na de 24H2-update, positioneert Microsoft zichzelf opnieuw aan de voorhoede van technologische innovatie, door gebruikers toegang te bieden tot de laatste verbeteringen op het gebied van draadloze communicatie. Dit belooft niet alleen een boost voor de snelheid en stabiliteit van de internetverbinding, maar ook een verbeterde algemene gebruikerservaring, in het bijzonder voor diegenen die afhankelijk zijn van snelle en efficiënte dataoverdracht voor zowel werk als ontspanning.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  4 Users were Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...