Spring naar bijdragen

  • Belgische fiscus belast winst uit privéhandel bitcoin met 33 procent

     Delen


    De Belgische belastingdiensten gaan de winst uit de privéhandel in bitcoins met 33 procent belasten, zo blijkt uit een beslissing van de Federale Overheidsdienst Financiën. De inkomsten zijn dan belastbaar als 'diverse inkomsten' en niet als beroepsinkomsten.

    De winst die niet-professionele handelaars maken met de verkoop van bitcoins dient niet als beroepsinkomsten gezien te worden maar, vanwege het speculatieve karakter van de handel, als 'diverse inkomsten', is het oordeel van de Federale Overheidsdienst Financiën. De Tijd schrijft erover. Waren de inkomsten wel als beroepsinkomsten aangemerkt, dan hadden burgers die als privépersoon handelen met maximaal 50 procent belast kunnen worden. De FOD heeft het over bitcoin, maar spreekt ook over 'digitale munten', zodat aan te nemen valt dat de beslissing ook voor andere cryptovaluta geldt.

    De FOD nam de beslissing in een zaak over een student, die een applicatie had ontwikkeld voor het automatisch aan- en verkopen van bitcoins. Hier kreeg hij inkomsten uit, maar, volgens de FOD, had dit geen verband met beroepswerkzaamheden en had het geen professioneel karakter. "De door hem gebruikte applicatie heeft hij ontwikkeld als hobby en uit interesse in zijn studiedomein. De ontwikkeling van de applicatie had als doel te testen in hoeverre hij de theoretische kennis uit zijn gevolgde opleiding zou kunnen omzetten in een concrete toepassing", schrijft de FOD.



    Trizomu
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...