Spring naar bijdragen

  • Beste Antivirus Software 2021

     Delen


    Het hebben van goede antivirussoftware op je pc of laptop is enorm belangrijk. Het is de eerste stap om veilig online te kunnen zijn. De software is gemakkelijk te downloaden en zorgt ervoor dat cybercriminelen geen vrij spel hebben. 

    Cybercriminaliteit is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar het einddoel blijft doorgaans hetzelfde: jouw geld stelen. De dreigingen komen in allerlei vormen, maar malware, ransomware en Trojans zijn ontworpen om ofwel genoeg data te stelen of om jouw systeem om zeep te helpen zodat je veel geld neerlegt om dit ongedaan te maken. En dan zwijgen we nog over de stijgende hoeveelheid oplichters...

    We willen je niet noodzakelijk bang maken, en nu je zelf deze pagina hebt gevonden gaan we ervan uit dat je zelf weet hoe belangrijk virusbescherming is. Gelukkig bieden de beste antivirusbeschermers van 2021 een goede bescherming en voldoende extra functies om oplichters op een afstand te houden.

    We hebben een lijst opgesteld met beste antivirussoftware om je te beschermen tegen de nieuwste cyberdreigingen. Voor de beste antivirusprogramma's hoef je niet altijd een enorme smak geld neer te leggen. Je vind in deze lijst zowel goede betaalde als gratis opties

    Bitdefender antivirus

    1. Bitdefender Antivirus

    Rotsvaste, betrouwbare bescherming

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS
    Maximum aantal apparaten beschermd: 10
    Opvallende functies: Ransomware-bescherming en herstel, privacy tools, VPN, veilig betalen
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Uitstekende virusbescherming
    +Veel functies beschikbaar
    +Safepay bescherming tijdens het bankieren
    +Goede prijs-kwaliteitverhouding
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Kleine problemen met het opruimen van ransomware
     
    Bitdefender is de beste antivirussoftware die op dit moment beschikbaar is. In een hevig concurrerende markt wil dat zeker wat zeggen. Een belangrijke factor is de prijs; Bitdefender is vrij uitgebreid, maar dit zie je niet meteen terug in het prijskaartje. 
     
    In ons Bitdefender review is te lezen dat de antivirussoftware uitstekend werkt tegen malware. Bij enkele dreigingen van ransomware had het programma wel wat moeite. Nooit kwam onze beveiliging echter in het geding. Van AV Comparatives kreeg het eveneens een hoge waardering voor de stootkracht die het programma levert bij geavanceerde dreigingen.
     
    De enorme hoeveelheid functies van Bitdefender is indrukwekkend. Zelfs het instapniveau van Bitdefender Antivirus Plus biedt uitstekende webbeveiliging en eersteklas verdediging tegen phishing en kwaadaardige koppelingen in het algemeen.
     
    Je krijgt Safepay-bescherming voor online bankieren, wat in wezen een veilige browser is die jou van alle kanten beschermt. Er is ook een wachtwoordmanager aanwezig die zeer redelijk werkt, en een kwetsbaarheidsscanner die is verbeterd in de 2021-versie van Bitdefender Antivirus Plus. Daarnaast is er een VPN van goede kwaliteit aanwezig, zij het met een addertje onder het gras: een dagelijkse verkeerslimiet van 200MB. Toch kan het van pas komen voor incidenteel gebruik..
     
    Bitdefender is zeer gebruiksvriendelijk, met een gepolijste en goed uitgebalanceerde interface die even geschikt is voor volledige beginners in de antiviruswereld als voor experts die het een en het ander willen aanpassen.
     
    Het bedrijf biedt ook uitgebreidere opties, waarbij Bitdefender Internet Security al het bovenstaande biedt plus een firewall, een spamfilter van hoge kwaliteit en ouderlijk toezicht, plus privacy-extra's zoals maatregelen tegen webcam- en microfoonkaping.
     
    Bitdefender Total Security is het vlaggenschip van Bitdefender en wordt compleet geleverd met een reeks hulpprogramma's voor pc-onderhoud, evenals ondersteuning voor Android- en iOS-apparaten, en voor Windows- en Mac-computers. Welke versie van Bitdefender je ook kiest: je krijgt waar voor je geld. Vooral met Total Security als je veel verschillende apparaten hebt (of een gezin dat je online wil beschermen).

    Norton antivirus

    2. Norton AntiVirus

    Solide bescherming met handige functies

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS
    Maximum aantal beschermde apparaten: 5
    Opvallende functies: Slimme firewall, pc-onderhoudsfuncties, back-up tool met online opslag
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Tal van functies
    +Handige back-up tools
    +Indrukwekkende browserbescherming
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Relatief grote impact op prestaties vergeleken met de toprivalen
     
    Norton AntiVirus Plus is  sterke antivirussoftware van het beveiligingsbedrijf wat ooit doorging onder de noemer NortonLifeLock. Het beste aan Norton is zonder meer de lading aan functies die je krijgt, zelfs als je alleen het instappakket neemt. Ook de kwaliteit van de functies is zeerom over naar huis te schrijven.
     
    Onder de functies vinden we onder meer een zeer slimme firewall terug, welke echt een meerwaarde heeft wat betreft het controleren van je systeem, alsook een sterke browserbeveiliging om veilig op het web te kunnen surfen.
     
    Verder vinden we de nodige extra's terug die je lang niet bij elke antivirussoftware terugvindt. Zo is er een gebundelde back-up tool aanwezig die 2GB aan online opslag biedt (het is ook zeer gebruiksvriendelijk), en diverse handigheidjes om je pc te onderhouden.
     
    De centrale antivirusprogramma's waar het om draait werken goed, zo merkten we tijdens onze testperiodes. Ook onafhankelijke testlabs waren doorgaans te spreken over de prestaties (op een enkeling na positief). 
     
    Iets minder te spreken zijn we over het feit dat Norton nogal het nodige vraagt van onze apparatuur. In de AV-Comparatives-test bleek dat Norton ergens onderaan bungelt in de meest recente prestatietest vergeleken met de rivalen. Dat is teleurstellend, aangezien dit een vlak is waar Norton voorgaande jaren juist in excelleerde. 
     
    Toch zul je bij 'normaal' gebruik waarschijnlijk niet veel merken van de prestatievermindering. Bovendien krijg je een sterke set functies voor je geld wanneer je Norton AntiVirus Plus koopt.
     
    NortonLifeLock biedt daarnaast een aantal pakketten van een hoger niveau aan. Norton 360 Standard voegt een aantal handige extra functies toe, waaronder een geïntegreerde volledige VPN-dienst, meer back-up opslag (10GB) en monitoring van het dark web (voor sommige landen). Er zijn ook sterke mobiele apps voor Android en iOS.
     
    Als je dekking voor meer dan één apparaat nodig hebt, zal je moeten upgraden naar Norton 360 Deluxe. Deze optie biedt bescherming voor maximaal vijf apparaten, met nog meer back-up ruimte (50GB) en een geavanceerd systeem voor ouderlijk toezicht.

    Kaspersky AntiVirus

    3. Kaspersky Anti-Virus

    Een no-nonsense product met eerstegraads beveiliging

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS
    Maximum aantal beschermde apparaten: 10
    Opvallende functies: Automatische scans, anti-ransomsoftware, drive-by cryptominale infectiepreventie, vereenvoudigde beveiligingsmanagement
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Sterke antivirus beveiliging
    +Virusscans snel en makkelijk configureerbaar
    +Indrukwekkende anti-ransomware opties
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Niet ontzettend veel functies
     
    Kaspersky Anti-Virus is het instappakket voor Windows-pc's, waarmee je tot wel tien computers kunt beveiligingen. In het pakket zitten niet zo veel functies als bij menig concurrent, maar Kaspersky focust zich dan ook op de essentiële elementen. Gezien de hoge plek op deze lijst kun je raden dat Kaspersky dit dan ook goed voor elkaar heeft.
     
    De kerntaken van een antivirus programma zijn allemaal razend sterk bij Kaspersky. In de relevante tests eindigt de antivirussoftware altijd in de bovenste regionen of  zelfs helemaal bovenaan. In onze tests blijkt ook dat Kaspersky Anti-Virus ontzettend goed werkt tegen ransomware. Verder vernietigt de software de onbekende dreigingen vrijwel onmiddellijk en wist het bestanden die getroffen zijn door de ransomware volledig te herstellen. Kaspersky geniet ook het voordeel van enkele zelfbeschermingsroutines. 
     
    Er is niet veel nieuws geïntroduceerd door Kaspersky in het afgelopen jaar of zo, en dus is een nadeel hier dat - zoals we in het begin al zeiden - er niet een enorme hoeveelheid extra's aanwezig is.
     
    Enkele van die extra mogelijkheden zijn ook niet erg nuttig. Kaspersky's browserconfiguratie ondersteunt bijvoorbeeld alleen Internet Explorer (zelfs Edge niet, laat staan Chrome, wat verreweg de meest populaire browser is). Er is een gebundelde VPN, maar die is zeer beperkt (geen locatiekeuze, en een dagelijkse limiet van 200MB), hoewel het nog steeds van pas kan komen in een krappe situatie.
     
    Het goede nieuws is dat als het op extra's aankomt, de grotere pakketten interessantere functionaliteiten bundelen. Kaspersky Internet Security introduceert een slimme firewall (die jou bijna nooit lastig valt met vragen), een veilige browser en biedt dekking voor Macs en mobiele apparaten die draaien op Android of iOS.
     
    Kaspersky Total Security voegt daar nog meer aan toe, waaronder slim ouderlijk toezicht, een volwaardige password manager en geautomatiseerde lokale (of Dropbox-) back-ups. Dat zijn handige extra's, en aangezien Total Security meestal (met kortingen) niet veel meer kost dan Internet Security, is eerstgenoemde waarschijnlijk de slimmere koop van de twee.

    Trend Micro antivirus

    4. Trend Micro Antivirus

    Makkelijke en betrouwbare antivirus software

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS
    Maximum aantal beschermde apparaten: 10
    Opvallende functies: Ransomware-bescherming, hoge kwaliteit malafide URL's blokkeren, Pay Guard-bankierbescherming
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Betaalbare prijs
    +Makkelijk in gebruik
    +Goede bescherming
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Niet evenveel functies als rivalen-Beperkte opties
     
    Trend Micro Antivirus + Security is een capabel pakket dat makkelijk in gebruik is. Dat laatste komt vooral door het gebrek aan jargon wanneer je kijkt naar het omschrijven van de functies van elk programma. 
     
    Hoe goed is de software precies? Het biedt sterke beveiliging voor de reguliere taken, maar ook extraatjes zoals anti-ransomwaresoftware (Folder Shield) toont sterke resultaten.
     
    In het verleden hebben we al eens gemerkt dat Trend Micro's grootste zwakte ligt op het prestatievlak. De software vraagt nogal het nodige van je hardware, wat gevolgen heeft voor de algemene prestaties. Het goede nieuws is dat de software duidelijk stappen heeft gemaakt de afgelopen jaren. We merkten dat Antivirus+ Security slechts een gemiddelde impact had op onze pc (niet super, maar niet zo slecht als voorheen).
     
    Het volgende product in de lijn heet Trend Micro Internet Security en biedt enkele interessante extraatjes. Denk hierbij aan beveiliging voor sociale netwerken. Voor veel gebruikers loont het zich ook om nog een schepje erbovenop te doen, namelijk Trend Micro Maximum Security. Deze software biedt bescherming voor Mac en mobiele toestellen (maximaal tien), alsook voor Windows (plus een password manager en een veilige bestandskluis. Bovendien is er ook een VPN beschikbaar.

    Avira Antivirus

    5. Avira Antivirus

    Solide beveiligingsoptie

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS
    Maximum aantal beschermde apparaten: 25
    Opvallende functies: Pro-actieve anti-ransomwarefunctie, software-updater, tool voor bestandsreparatie, beveiliging voor bankzaken en online winkelen
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Hoge beveiligingsscores in tests
    +Makkelijk configureerbaar
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Gelimiteerde functies
     
    Avira staat waarschijnlijk het meest bekend om zijn gratis antivirusoptie (die tot de beste behoort), maar de premium pakketten zijn ook om over naar huis te schrijven - vooral als je bedenkt dat je voor een ongelooflijk scherpe prijs aan Avira Antivirus Pro kunt komen.
     
    Dat is de naam van Avira's instapniveau antivirus en het bevat alles wat je verwacht van een modern beveiligingsprogramma. Zo is er real-time scannen aanwezig op alles wat je downloadt, torrent, uit de cloud haalt en uploadt vanaf een USB, speciale verdediging tegen ransomware, en een bestandsvernietiger voor extra vertrouwelijkheid.
     
    De interface heeft voor 2021 een slimmere en frissere uitstraling gekregen, wat een leuk pluspunt is. De verscheidene functies, waaronder de gratis (maar beperkt tot 1GB per maand) VPN, zijn nu beter verwerkt in de gebruiksinterface.
     
    Het nadeel is wel dat de beoordelingen van de antivirussoftware van onafhankelijke testlabo's slechts middelmatig uitvallen. De app biedt echter wel een vrij degelijke bescherming.
     
    Door te upgraden naar het Internet Security of Prime-plan krijg je toegang tot meer functies, waaronder een wachtwoordmanager en de Pro-versie van Software Updater (wat voor automatische updates van jouw apps zorgt). Prime geeft je daar nog eens een onbeperkt gebruik van de VPN en mobiele ondersteuning bovenop.
     
    Voor de uiterst goedkope prijs waarvoor je nu Antivirus Plus kan krijgen, is het zeker een koopje. Je betaalt amper iets, waardoor het toch een interessante keuze is voor mensen die twijfelen. 

    Webroot SecureAnywhere AntiVirus

    6. Webroot SecureAnywhere Antivirus

    Het lichtste programma dat er bestaat

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac en Android
    Maximum aantal beschermde apparaten: 10
    Opvallende functies: Identiteitsbescherming, realtime anti-phishing, firewall monitor
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Veel functies
    +Gestroomlijnde app
    +Supersnelle virusscans
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Gelimiteerde onafhankelijke testdata
     
    Zo ongeveer alle antivirusprogramma's beweren dat het om 'lichtgewicht' software gaat, maar Webroot SecureAnywhere Antivirus is de enige die dit echt kan leveren. Installatie duurt een aantal seconden, de programmabestanden gebruiken nauwelijks 2MB van je harddrive, de RAM-voetafdruk is minimaal en er zijn geen grote updates die je internet zullen verorberen. 
     
    Als je dit in overweging neemt hoef je geen compromis te sluiten op functies, wat het nog indrukwekkender maakt. Samen met de kernbescherming, is er slimme gedragsmonitoring, accurate realtime anti-phishing, een firewall, verbeterde anti-ransomware en andere interessante bonussen.
     
    Verder biedt Webroot nog het SecureAnywhere Internet Security Plus-pakket aan. Dit pakket breidt de dekking uit van Windows- en Mac-pc's naar mobiele apparaten, en biedt ook een password manager (met dank aan LastPass) en dekking voor maximaal vijf apparaten (in plaats van drie).
     
    En aan de top van de pakketlijst staat Internet Security Complete, dat een automatische back-up tool (met 25GB cloud-opslag) en extra functies voor online privacy introduceert.
     
    Er is een hoop om van te houden bij SecureAnywhere AntiVirus en Webroot's 70-dagen-geld-terug-garantie wijst ook op vertrouwen in het product. Als je complexe systemen zat bent, dan is Webroot een waardige kanshebber voor jou.

    7. Avast Antivirus

    Een gebruiksvriendelijk en zeer goed uitgeruste oplossing

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS
    Maximum aantal beschermde apparaten: 10
    Opvallende functies: Ransomware Shield, Real Site DNS hijack-preventie, WiFi Inspector
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Heel veel functies+Op veel manieren aan te passen
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Kan je PC wat vertragen-Gemixte resultaten uit tests 
     
    Avasts Premium Security voegt een flinke lading functies toe aan het beroemde gratis antivirusaanbod van het bedrijf. Dit omvat - maar is niet beperkt tot - een effectief Ransomware Shield, zeer grondige anti-phishing bescherming, een veilige browser, password manager, bestandsvernietiger, en zelfs een Wi-Fi Inspector om te zoeken naar kwetsbaarheden in jouw netwerk. Het is zeker een aanbod wat in de smaak valt.
     
    Premium Security is ook in hoge mate configureerbaar, zelfs al in installatieproces, wat een groot voordeel is. En hoewel de antivirusmogelijkheden enigszins gemengde beoordelingen krijgen van de onafhankelijke testlaboratoria, zouden ze solide genoeg moeten zijn in de praktijk.
     
    Er is echter één probleem waar je zeker rekening mee moet houden, en dat heeft te maken met de prestaties: we merkten soms wat vertraging op in ons systeem wanneer we Avast draaiden.
     
    Avast Ultimate is een andere optie, waarmee je Premium beveiliging krijgt gebundeld met Avast's SecureLine VPN en enkele andere extra's. Als je de VPN erbij wil hebben (wat het tot een behoorlijk totaalaanbod vormt), dan is het Ultimate-pakket zeker het overwegen waard.

    Sophos antivirus

    8. Sophos Home

    Een goede keuze voor grootschalige beveiliging

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows en Mac
    Maximum aantal beschermde apparaten: 10
    Opvallende functies: AI-aangedreven gevaardetectie, geavanceerde ransomwarebeveiliging, Managementconsole
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Capabele antivirussoftware
    +Scherp geprijsd
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Gelimiteerde functies-Interface niet heel strak
     
    Sophos Home Premium dekt een indrukwekkend aantal van maximaal tien apparaten (Windows en Mac). Het is ontworpen met beginners in gedachten, wat geen slechte zaak is. De experts kunnen de interface echter 'te' simpel vinden, en teleurgesteld zijn dat er weinig aanpassingsmogelijkheden zijn.
     
    De UI is ook nogal onhandig in sommige opzichten. Dat gezegd hebbende, vinden we de console voor webbeheer een mooie optie voor iedereen die hun minder tech-vaardige familieleden willen helpen met beheren.
     
    Sophos biedt capabele antivirusbescherming en kwam goed door onze anti-ransomwaretests. Voor de geboden bescherming en gezien het plafond van tien apparaten is Sophos Home Premium een goede koop voor degenen die meerdere computers willen beschermen.

    ESET NOD32 Antivirus

    9. ESET Antivirus

    Expert-level antivirus voor de meer ervaren gebruiker

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows
    Maximum aantal beschermde apparaten: 5
    Opvallende functies: Ransomware Shield, UEFI Scanner, Exploit Blocker, cloud aangedreven scannen
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Zeer goed te configureren
    +Weinig impact op systeemprestaties
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Niet altijd de beste resultaten in tests-Niet voor beginners
     
    Als je antivirus software beoordeelt op de lengte van zijn functielijst, dan kanESET NOD32 Antivirus wat teleurstellend zijn. Er is echter ontzettend veel aanpasbaar, iets wat de geavanceerde gebruikers onder ons kunnen waarderen. 
     
    Verder is het gestroomlijnde programma erg prettig in gebruik. Er is nauwelijks sprake van een impact op de systeemprestaties. Het kan ook meedingen op een van de beste heuristische detectiesystemen die er zijn, evenals een aantal kwalitatieve URL-filters.
     
    Houd er wel rekening mee dat sommige onafhankelijke testlaboratoria enigszins verontrustende rapporten hebben geproduceerd, waaruit blijkt dat de bescherming van ESET een beetje wankel is. Er zijn ook genoeg testlabs die tot een veel positievere conclusie zijn gekomen.
     
    ESET heeft pakketten in het hogere segment in de vorm van ESET Internet Security en Smart Security Premium. Deze voegen een goede mix van functies toe, maar sommige van deze extra's zijn niet krachtig genoeg naar onze mening. Per saldo vertegenwoordigt NOD32 Antivirus het beste wat ESET te bieden heeft.

    McAfee antivirus

    10. McAfee Total Protection

    Degelijke antivirussoftware met een competitieve prijs

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, iOS, Android
    Maximum aantal beschermde apparaten: 10
    Opvallende functies: VPN, spamfilter, intelligente firewall
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Veel functies
    +VPN met ongelimiteerd gebruik
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Instapniveau enkel voor één apparaat-Antivirus
    -engine niet zo goed als concurrenten
     
    McAfee kiest voor een interessante benadering met zijn beveiligingsassortiment. al het aanbod is een variant van het kernproduct Total Protection, met als belangrijkste verschil dat er meer apparaten worden ondersteund op hogere niveaus. McAfee Total Protection Single Device is het antivirusproduct op instapniveau en zoals de naam al doet vermoeden, omvat het één apparaat.
     
    De software omvat een prijzenswaardig lichte systeemvoetafdruk, wat betekent dat McAfee niet veel van je pc vereist. Er worden een heleboel functies aangeboden, met name voor een basisproduct. Ze zijn niet allemaal van de hoogste kwaliteit, maar de prijs-kwaliteitverhouding is erg goed. Er is een intelligente firewall aanwezig, evenals een geïntegreerde (TunnelBear-aangedreven) VPN met onbeperkte data, een kwaliteitsspamfilter, veilige bestandskluis en enkele pc-versnellingsopties.
     
    Het grootste struikelblok hier is dat de antivirus-engine zelf niet de beste is die er is, hoewel sommige resultaten van onafhankelijke testlaboratoria beter uitkomen dan andere. Daarnaast wordt er slechts één apparaat beschermd met het basispakket.
    Als je dekking nodig hebt voor meerdere apparaten, moet je het Multi-Device-pakket nemen dat maximaal vijf apparaten ondersteunt, inclusief mobiele telefoons. Dan is er de McAfee Total Protection-familie die het geheel opvoert tot tien apparaten en verder vasthoudt aan een volwaardig systeem van ouderlijk toezicht. Dit laatste kan een verleidelijke keuze zijn voor mensen met kinderen die online veilig willen blijven. 

    Beste gratis antivirus downloads

    Betalen voor premium antivirussoftware betekent dat je meer functies krijgt zoals spamfilters, ouderlijk toezicht, systeem scans en geavanceerde firewalls. Dit maakt ze geschikter voor gebruikers die vol vermogen zoeken en een beetje extra beveiliging nodig hebben. Het is ook handig voor iedereen die wil dat hun systeem zo soepel als mogelijk verloopt.

    Het betekent ook dat je vervelende pop-ups uit de weg gaat die je proberen te verleiden om te upgraden naar de volledige versie. En, zoals je hierboven al ontdekte, zullen ze je geen rib uit je lijf kosten.

    In werkelijkheid kun je tegenwoordig gratis bescherming van topkwaliteit krijgen, met zo ongeveer elke leverancier die een gratis antivirus aanbiedt. Door dit te doen, krijgen ontwikkelaars meer toegang tot apparaten van wie ze gegevens kunnen verzamelen, en daarom hun kennis en beveiligingsplatformen kunnen verbeteren. Het is niet in hun belang om de hoeveelheid bescherming die de gratis versie biedt te verminderen.

    Windows is van ver gekomen als we het hebben over beveiliging, maar het is nog steeds eerlijk om te zeggen dat Windows 10's ingebouwde oplossing, Windows Defender, de laatste gratis antivirusapp is die je kunt vertrouwen om je systeem schoon te houden.

    Avira Free Antivirus

    1. Avira Free Antivirus

    De beste gratis antivirussoftware

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS
    Opvallende functies: Virusdetectie, phishing-protectie, ingebouwde VPN, systeemoptimalisatietools
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Kleine invloed op de prestatie van het systeem
    +Geweldige detectie waarderingen
    +Lange lijst aan features
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Veel pop-ups tijdens gebruik
     
    Avira Free Antivirus voor Windows blijft hoog scoren op het strenge testprogramma van de AV-Test. Het vernietigt 99,7 procent van de geteste dreigingen en het vergt over het algemeen niet veel van je hardware.
     
    Avira Free Antivirus heeft een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface, met een herontwerp en gooit minimale vals-positieven. De introductie van een gratis beveiligingssuite om optioneel ernaast te laten draaien, met ransomware en phishing-bescherming, maakt de deal nog aantrekkelijker. 
     
    In feite ziet de lijst met functies er uit als een volledig betaald premium pakket. Het voegt identiteitsbescherming toe, een password manager, anti-scam bescherming om phishing-pogingen te voorkomen, en zelfs een pc-cleaner om je systeem spik en span te houden.
     
    Als er één ding is dat we zouden veranderen, dan is het de hoeveelheid pop-ups en advertenties. Dat weerhoudt ons er echter niet van om Avira Free Antivirus op de eerste plaats te zetten.

    Bitdefender Antivirus Free

    2. Bitdefender Antivirus Free Edition

    Briljante gratis antivirus software

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android
    Opvallende functies: Phishing-bescherming, gedragsanalyse, automatisch scannen
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Snel scannen
    +Uitstekende virusdetectie
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Ervaren gebruikers willen wellicht meer controle
    -Scans kunnen niet ingepland worden
     
    Bitdefender Antivirus Free Edition bestaat in wezen uit het AV-gedeelte van het volledige product, met duidelijke, lichte en goed geconstrueerde scanmechanismen. Deze zijn universeel sneller dan het gemiddelde van de industrie en ongeëvenaarde virusdefinities betekenen dat Bitdefender terug aan de top is.

    De gratis versie dringt aan om hem te laten draaien op autopilot-modus en het mes snijdt aan twee kanten. Dit maakt het proces van virusmanagement makkelijk, maar neemt dit wel uit handen van de gebruiker. Hoewel we geneigd zijn om dit te vertrouwen, zijn er in het verleden situaties geweest waarin automatische systemen licht corrupt werden, zoals bij het incident een aantal jaar geleden toen Panda Antivirus zichzelf identificeerde als een virus en een groot aantal Windows-systemen sloot.

    De testen van AV-Test hebben echter wel een aantal fouten in de behandeling van zero-day bedreigingen aan het licht gebracht. 

    Kaspersky Free

    3. Kaspersky Free

    Extreem makkelijk in gebruik

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows
    Opvallende functies: Real-time scanning, anti-phishing, e-mail scannen, spyware-bescherming
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Nauwkeurige, betrouwbare antivirus techniek
    +Gebruiksvriendelijk
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Eenvoudige functie set-Beperkte technische ondersteuning
     
    De betaalde versie van Kaspersky's antivirussoftware bereikt regelmatig de top als het aankomt op beste virusbeschermingsoplossingen, en AV-Test gaf het wederom een hoog cijfer tijdens zijn nieuwste testronde.
     
    Zoals je zou verwachten is Kaspersky Free een verkleinde versie van het volledige programma, een tool die we heel fijn vinden. De gratis versie laat toegevoegde functies zoals privacybescherming en veilige betaling achterwege, en concentreert zich op krachtige gratis bescherming voor je pc zonder franjes. Het resultaat is een enorm eenvoudig te gebruiken en te navigeren stuk software die zorgt voor een effectieve bescherming tegen virussen.
     
    Kaspersky Free maakt het moeilijk voor virussen om doorheen te breken. En we vinden het heel prettig dat hij je niet constant lastig valt met notificaties om te upgraden naar de volledige versie.

    Avast AntiVirus Free

    4. Avast Free Antivirus

    Een flink verbeterde gratis antivirus suite

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android
    Opvallende functies: Virusdetectie, gaming-modus, password manager, malware-scanner
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Vertraagt je computer niet
    +Zeer goede virusbescherming
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Irritante privacy-instellingen
    -Bevat links naar betaalde onderdelen
     
    De nieuwste editie Avast Free Antivirus beschikt over een automatische gaming-modus die pop-ups kan dempen en het laden van het systeem vermindert zodra je een game opstart die veel vraagt van de processor. De interface heeft daarnaast een mooie herziening gekregen. Er is ook een password manager aanwezig, wat een onmiskenbaar goede toevoeging is aan je beveiligingsportfolio.
     
    De software scoort goed op AV-test. De malware-benchmark en blijft zich netjes verzetten tegen zero-day-aanvallen. Het uitgebreide detectienetwerk helpt blijkbaar goed. Minder indrukwekkend is het ietwat negatieve effect dat Avast heeft op het opstarten van software en het storende pop-up gedrag.

    3. Sophos Home

    5. Sophos Home

    De perfecte keuze voor een huis vol met pc's

    SPECIFICATIES
    Besturingssysteem: Windows, Mac
    Opvallende functies: Virusdetectie, phishing-bescherming, ouderlijk toezicht, beschermt tot tien pc's
     
    REDENEN OM TE KOPEN
    +Eenvoudig en niet opdringerig
    +Goede cloud-gebaseerde bediening van beschermde apparaten
     
    REDENEN OM TE VERMIJDEN
    -Je kunt geen scans inplannen
    -Beperkte bediening voor geavanceerde gebruikers
     
    Sophos Home noemt zichzelf "beveiliging op bedrijfsniveau" en doet net wat meer dan de meeste gratis antivirussoftware. Het is bovendien erg geschikt voor families.
     
    Je krijgt de standaard virusbescherming en een anti-malware-bescherming, samen met browser-tools zoals anti-phising en content control. Gecombineerd met een centraal management dat tot wel tien pc's kan beheren, betekent dit dat je effectief de browseropties van je kinderen kunt aanpassen.
     
    Hoewel AV-Test niet formeel de eigenschappen van Sophos heeft beoordeeld, biedt AV-Comparatives een goede beoordeling van zijn mogelijkheden.
     
    Hoewel Sophos Home altijd al desktop-notificaties toonde, was er geen premium versie van de software om een upgrade te stimuleren. Daar is vorig jaar verandering in gekomen met de lancering van Sophos Home Premium.
     
    Lees het Artikel op de website van TechRadar voor linkjes en beste deals.


    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Bitdefender is gestopt met aanbieden gratis antiviruspakket

    De gratis versie van Bitdefenders antivirussoftware is niet meer te downloaden en voor bestaande gebruikers stopt de ondersteuning op 30 juni 2022. Volgens de makers voldoet de gratis versie niet aan de eigen hoge standaarden.

    Op de pagina waar de gratis versie van Bitdefender was te downloaden, worden bezoekers nu doorverwezen naar een probeerversie van een betaalde versie. 'We richten ons met onze productontwikkeling op bescherming op meerdere platforms en daarom stoppen we met Bitdefender Antivirus Free Edition voor Windows', staat op de betreffende pagina.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...