Spring naar bijdragen

  • Beste gaming muis 2021: de beste gaming muizen die we getest hebben

     Delen


    De beste gaming muizen die je in 2021 kunt kopen

    best gaming mouse 

    Het kan een groot verschil maken welke muis je gebruikt tijdens je gamesessies. Je hebt niet alleen kleurvolle RGB-verlichting tot je beschikking, maar je muis helpt je ook om sneller en accurater te handelen in first-person shooters of andere scenarios. Het is naast de beste grafische kaart en beste processor een klein, maar belangrijk onderdeel om het meeste uit je gaming set-up te halen. Bovendien combineer je deze met het beste gaming toetsenbord.

    Het maakt niet uit of je een casual gamer bent of competitief bent. De beste gaming muis biedt net dat beetje meer. De beste muis voor gaming beschikt over een hoogwaardige sensor die een hogere DPI biedt. Daarnaast zijn er handige gaming functies aanwezig, zoals snelle reactietijden, programmeerbare knoppen, een aanpasbaar gewicht en een ergonomisch ontwerp voor langere gamesessies. 

    SteelSeries Rival 710 

    1. SteelSeries Rival 710

    De beste muis die er is

    DPI: 12.000 | Functies: OLED-scherm, aanpasbaar gewicht, haptische feedback, RGB-verlichting

    +Fantastic TrueMove 3-sensor
    +Modulair
    +Voelt goed in de hand
    -Prijzig
    -OLED-scherm en haptische feedback is een gimmick

    Als het aankomt op de beste gaming muis, is de balance tussen functies en prestaties bij de SteelSeries Rival 710 erg goed. Het is een beetje aan de prijzige kant, maar als je bedenkt dat je daarvoor een aanpasbaar OLED-scherm krijgt en haptische feedback, is de Rival 710 een uitstekende keuze voor je geld. Het heeft daarnaast een uitstekende bouwkwaliteit. Alles eraan is modulair, zelfs de sensor, dus je hoeft niet bang te zijn dat je niet over de laatste technologie beschikt.

    Razer Viper 8K

    2. Razer Viper 8K

    Maakt een groot verschil

    DPI: 20.000 | Functies: Razer Focus+ optische sensor, HyperPolling Technology,

    +8.000Hz pollingsnelheid
    +Tweehandig ontwerp
    -Aan de dure kant

    Als je competitieve en snelle games speelt, heb je een muis nodig die dit bij kan houden. Daar komt de Razer Viper 8K al snel om de hoek kijken. Het is een van de snelste en meest responsieve gaming muizen die er is, dankzij de pollingsnelheid van 8.000Hz en de <0,125ms klikvertraging. Het heeft een indrukwekkende uitstraling, is stevig gebouw en is daarnaast tweehandig te gebruiken. Je hebt een snelle monitor nodig om alles uit de muis te halen, maar als je op zoek bent naar een razendsnelle muis, hoef je niet verder te zoeken.

    Corsair Dark Core RGB Pro

    3. Corsair Dark Core RGB Pro Wireless

    Draadloos op zijn best

    DPI: 18.000 | Functies: 1ms draadloze snelheid, vervangbar grepen zijkant, hyper-polling tot 2.000Hz

    +Lage latency
    +Erg goede software
    -Bedraad wat lastiger te gebruiken
    -Palmgreep niet voor iedereen prettig
     
    Een indrukwekkende draadloze gaming muis is zelden te vinden. Vanwege de doorgaans hogere vertraging zijn draadloze muizen niet ideaal voor gaming als elke fractie van een seconde telt. De Corsair Dark Core RGB is daarom des te indrukwekkend, met een latency van 1ms. Het is een fantastische gaming muis. Dan hebben we het nog niet gehad over de zeer aanpasbare RGB-verlichting en de goede software. Het heeft alleen geen geweldige palmgreep, dus het is wellicht niet voor iedereen comfortabel.

    missing-image.svg

    4. SteelSeries Sensei Ten

    SteelSeries keert terug naar de Sensei-roots

    DPI: 50–18.000 | Functies: TrueMove Pro-sensor, 50G acceleratie, Tilt Tracking, tweehandig ontwerp

    +Tweehandig ontwerp
    +Profielen opslaan
    -Licht gewicht
    -Zijknoppen iets te makkelijk in te drukken
     
    De SteelSeries Sensei Ten heeft een mooie matte finish en is tweehandig te gebruiken. Het heeft een indrukwekkende sensor en je kunt profielen opslaan. De prestaties zijn daarnaast boter glad. Het is dan ook een van de beste gaming muizen die we getest hebben. De kers op de taart is de toevoeging van Tilt Tracking, waarbij je consistent en precies blijft volgen als je de muis optilt en beweegt. 

    Razer Basilisk X Hyperspeed

    5. Razer Basilisk X Hyperspeed

    Goede prestaties voor een draadloze muis

    DPI: Tot 16.000 | Functies: 450 IPS volgsnelheid, tot 40G acceleratie, HyperSpeed Wireless, 6 programmeerbare knoppen

    +Twee verbindingsmogelijkheden
    +Lange batterijduur
    -Geen bedrade mogelijkheid
    -Geen DPI-indicator
     
    Met een batterijduur tot wel 450 uur in Bluetooth-modus, is de Razer Basilisk X Hyperspeed een van de duurzaamste draadloze muizen op de markt. Het heeft echter meer te bieden dan slechts een lange levensduur. Het biedt uitstekende prestaties. De belangrijkste functie is echter HyperSpeed Wireless, wat de latency enorm verkort. Het is zo'n 25 procent sneller dan andere draadloze gaming muizen. 

    MSI GM30 Clutch

    6. MSI GM30 Clutch

    Betaalbare gaming muis

    DPI: tot 6.200 | Functies: Ergonomisch, Huano Blue Switches

    +Instelbare knoppen en RGB-verlichting
    +Comfortabele greep
    -Instellen van knoppen is verwarrend
    -Geen profielen
     
    Een middenklasse gaming muis die in verschillende situaties schittert. De MSI GM30 Clutch is een goede muis, met een lichtgewicht ontwerp en handige functies. Je kunt drie verschillende profielen toevoegen via de DragonCenter-app van MSI. Het is waarschijnlijk niet de beste muis voor snelle games als first-person shooters. Als je op zoek bent naar een betaalbare muis die geschikt is voor gaming, hoef je niet verder te zoeken.

    HP Omen Vector Wireless Mouse

    7. HP Omen Vector Wireless

    Goede prestaties en een lange batterijduur

    DPI: 16.000 | Functies: tot 180 uur batterij, snelladen, instelbare knoppen

    +Ongelofelijk snelle reactietijd
    +Geweldige batterijduur
    +Snelladen
    -Geen bluetooth

    De Omen Vector levert uitstekende prestaties, met een 1 ms pollingsnelheid. Het heeft een ongelofelijk lange batterijduur tot wel 180 uur en kan snelladen via USB-C. De muis is volledig opgeladen is 90 minuten. Er zijn niet veel extra functies aanwezig, maar het doet wat het belooft. Wat je wel zal missen is het gebrek aan een mogelijkheid om de muis via bluetooth te verbinden. Als je daar naar op zoek bent, is dit niet de beste gaming muis voor jou. 

    Razer Basilisk V2

    8. Razer Basilisk V2

    Koning van de middenklasse

    DPI: tot 20.000 | Functies: 11 programmeerbare knoppen, instelbar scrolweerstand, Razer Optical Mouse Switches, Razer Focus+ opstische sensor, Razer Speedflex-kabel

    +Genoeg instelbare knoppen
    +Gemakkelijk aan te passen met Razer Synapse
    -Aparte Chroma Studio-module voor verlichting
    -Aan de prijzige kant
     
    Een degelijke gaming muis met een redelijk prijskaartje. De Razer Basilisk V2 is de enige juiste keuze als je op zoek bent naar een middenklasse gaming muis. Het heeft 11 programmeerbare knoppen, de scrolweerstand is aan te passen op vijf verschillende niveaus en de Razer Speedflex-kabel is erg flexibel. Ook niet onbelangrijk: deze gaming muis is erg comfortabel.

    Roccat Kain 202 AIMO

    9. Roccat Kain 202 AIMO

    Een draadloze gaming muis van goede kwaliteit

    DPI: 16.000 | Functies: 50G accelaratie, aanpasbare lift-off distance

    +Goede batterijduur
    +Knopreactie is geweldig
    -Vrij weinig knoppen voor een gaming muis
    -Geen ruimte voor draadloze dongle
     
    De Kain 202 AIMO van Roccat is de perfecte muis voor gamers die het simpel willen houden. Er zijn geen draden en het gewicht is niet aanpasbaar. De 202 is gemakkelijk in te stellen, werkt erg goed en heeft een degelijke batterijduur. De sensitiviteit en fysieke feedback is goed. De muis voelt goed in gebruik, al is het niet de meest draagbare muis die er is

    Razer Deathadder V2

    10. Razer Deathadder V2

    Goede muis voor gaming en werk

    DPI: tot 20.000 | Functies: Razer Optical Mouse Switches, Razer Focus+ optische sensor, Razer Speedflex-kabel

    +Instelbare knoppen
    +Comfortabel design
    -Niet voor kleine handen
    -Geen aanpasbare scrolweerstand
     
    De Razer Deathadder V2 ziet eruit als een simpele muis met een simpel design, maar vergis je niet: dit is een van de beste gaming muizen die er is. Met een reactietijd van 0,2 ms, 650 IPS volgsnelheid, 8 programmeerbare knoppen en de Razer Speedflex-kabel. Het heeft een redelijk licht gewicht. Door het simpelere ontwerp past het ook erg goed in een thuiskantoor. Bovendien gaat de muis erg lang mee. 

    Hoe kies je de juiste gaming muis?

    Het vinden van de gaming muis van je dromen kan wat tijd en moeite kosten. Er is een hoop ingewikkeld jargon, waaronder termen als pollingsnelheid en DPI. Hoewel dit verschillende dingen zijn, wil je van beiden een zo hoog mogelijk getal.

    Voor nieuwkomers in de wereld van PC-gaming: als je de term DPI tegenkomt, is dat een afkorting voor ‘dots per inch’. Hoe hoger dit getal, hoe gevoeliger je muis als het ware is. Als je niet veel bureauruimte beschikbaar hebt, maar toch nauwkeurigheid en precisie wilt, kies dan voor de beste gamingmuis met een hogere DPI, die ook naar een lagere DPI kan schakelen, voor het geval je ooit een groter bureau in gebruik neemt.

    Ondertussen betekent een hoge pollingsnelheid dat je snellere reactietijden krijgt. De pollingsnelheid wordt gemeten in Hz en varieert meestal van 125 tot 1.000Hz. Dit laatste betekent dat de positie van de muis 1000 keer per seconde aan de computer wordt gemeld.

    Andere belangrijke factoren voor gamingmuizen zijn de ergonomie, vooral als je linkshandig bent, en RGB-verlichting. Want ie houdt er nu niet van lampjes?

    Voor Hyperlinkjes en prijzen zie het artikel op TechRadar



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...