Spring naar bijdragen

  • Black Friday 2021 Nederland en België: verwachtingen, tips, deals en meer

     Delen


    Het is weer bijna tijd voor Black Friday, het koopjesfestijn dat intussen is uitgegroeid tot een wereldwijd gegeven. Aanvankelijk duurde Black Friday ook daadwerkelijk een dag, maar door het grote succes spreken we nu van een Black Friday Weekend of zelfs een Black Friday Week. Naar jaarlijkse gewoonte staan wij klaar om jou te helpen bij je zoektocht naar de beste deals!

    Tijdens Black Friday geven zowat alle handelszaken tijdelijk korting op verschillende producten in hun aanbod. De technologiesector doet natuurlijk ook mee, dus als je nog op zoek zou zijn naar een nieuwe laptop of smartphone, dan is dit het uitgelezen moment. Overnachten voor de winkel is trouwens niet meer nodig, aangezien alle kortingen vandaag de dag ook van kracht zijn in webwinkels zoals die van Bol.com, Coolblue en MediaMarkt.

    Om Black Friday voor jou aangenamer te maken, geven we hieronder wat essentiële info, voorbereidingstips en vooruitzichten. Wanneer er interessante deals live gaan, voegen we die ook toe aan dit artikel.

    Black Friday 2021: datum

    Wat betreft essentiële info over Black Friday, is de datum veruit het belangrijkste om te weten. Neem dus even je agenda bij de hand en omcirkel vrijdag 26 november! Dat gezegd hebbende: de tijd dat Black Friday ook daadwerkelijk een dag duurde, is al lang verstreken. Zowat overal spreken we nu van een Black Friday Week. We verwachten dus dat de deals dit jaar van start gaan op maandag 22 november. Sommige verkopers starten zelfs al het weekend van tevoren met aanbiedingen!

    Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er maandag 29 november nog steeds koopjes te vinden. Dan is het namelijk Cyber Monday, wat volledig in het teken staat van techdeals. Meer over wat beide dagen zo uniek maakt, lees je in ons Black Friday versus Cyber Monday vergelijkingsartikel.

    Vorig jaar kozen de meeste retailers voor een volledige Black Friday Week en daarom verwachten we dit jaar hetzelfde. Naar jaarlijkse gewoonte houden wij Amazon, Bol.com, Coolblue en MediaMarkt extra goed in de gaten, omdat zij vaak de meeste/beste deals hebben.

    Black Friday deals: verwachtingen

    We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als het gaat om Black Friday deals, waardoor we enigszins kunnen raden wat er in 2021 in de aanbieding komt. 

    Vorig jaar zagen we een groot aanbod van smartwatches, smartphones en Apple-producten. De verwachting is dat dit tijdens Black Friday 2021 niet veel anders zal zijn. Let extra goed op voor iPhone 12- en Samsung Galaxy S21-deals. Beide smartphones zijn erg populair, maar ook al een tijdje op de markt. Zeker nu de iPhone 13-serie net op de markt is, kan iedereen die genoegen neemt met de iPhone 12 zomaar heel voordelig uit zijn dankzij Black Friday 2021.

    Dit jaar verwachten we ook extra veel kortingen zien bij de PS4 en Xbox One, aangezien hun opvolgers al bijna een jaar in de winkels liggen. Dit is dus hét moment voor retailers om hun resterende voorraad tegen bodemprijzen de deur uit te krijgen. Kortingen op de Playstation 5 en Xboxseries X verwachten we niet zo snel, aangezien de leverproblemen nog altijd aanhouden.

    Sinds jaar en dag zien we daarnaast massaal kortingen op televisies verschijnen tijdens Black Friday. Wil je een 4K tv kopen, maar houden de hoge prijzen je doorgaans tegen? Dan is dit het uitgelezen moment om op zoek te gaan naar het juiste model voor jou. 

    Verder verwachten we de nodige kortingen op Sonos-apparatuur. Vorig jaar strooide diverse retailers met flinke kortingen op heel veel Sonos-producten. Wie weet is de nieuwe Sonos Beam (Gen 2) wel al voor een scherpe prijs op te halen ergens.

    Over audio-apparaten gesproken: in 2021 zijn we overspoeld met nieuwe koptelefoons en oortjes. Ga er maar vanuit dat heel wat van deze producten worden aangeboden tegen scherpe prijzen. Ook oudere producten, zoals de Sony WH-1000XM3, verwachten we stiekem flinke kortingen voor.

    Tot slot verwachten we nog veel kortingen bij de Chromebooks. Deze kleine laptops met Chrome OS als alternatieve besturingssysteem zijn sowieso al erg goedkoop en worden op Black Friday nog goedkoper. Vorig jaar zagen we zelfs meerdere modellen zakken onder de 200 euro!

    Black Friday 2021: tips

    Onze eerste tip voor Black Friday is heel makkelijk: bereid je voor op een lading aan kortingen. Er zijn enorm veel deals te vinden met Black Friday, en je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Gelukkig zijn de boswachters van TechRadar in de buurt om je de weg te wijzen.

    Op TechRadar vind je namelijk naar aanloop van en tijdens Black Friday verschillende lijsten met de beste deals per productcategorie. Op die manier hoef jij geen twintig webshops te bezoeken om de beste deal voor jou te vinden, en kan je in onze overzichten zien welke acties er zijn.

    Onze tweede tip is in een bepaald opzicht even belangrijk als de eerste: stel zoveel mogelijk aankopen uit tot de Black Friday (Week) van start is. Als je eraan denkt om je smartphone te vervangen, eindelijk te investeren in een soundbar of wil overstappen naar een Android-smartphone, kun je het beste nog even wachten met kopen. Tijdens Black Friday is het een wirwar van nieuwe en oudere producten.  Koop dus geen gloednieuwe PS5-game met de gedachte "dat die toch niet in de aanbieding zal staan". In de jaren hiervoor hebben we vaak zat nieuwe games en andere producten al voorbij zien komen in de kortingslijstjes van Black Friday.

    Onze voorlopig laatste tip luidt als volgt: wees er snel bij. Een Black Friday Week geeft je meer tijd om te shoppen, maar vergeet niet: op = op. Als je maandag een leuke koptelefoon ziet en hem vrijdag pas wilt gaan te kopen, dan kan je kans al verkeken zijn. Vroeger kampeerden mensen (in de VS doorgaans) soms voor winkels om meteen bij openingstijd de beste deals weg te kapen. Online webshops hebben daar gelukkig verandering in gebracht. Vaak zijn de Black Friday deals vanaf middernacht meteen beschikbaar, dus hoef je niet te wachten tot de opening van de fysieke winkels de volgende ochtend.

    Bekijk ons uitgebreide Black Friday tip-artikel om je als een echte professional voor te bereiden.

    Om de laatste tips en beste deals mee te krijgen zal dit Artikel in aanloop naar Black Friday geopend moeten worden op de Website van TechRadar zelf.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    On 10/7/2021 at 9:50 AM, Diederik said:

    Black Friday bestaat eigenlijk niet in Nederland. De meeste winkels geven vooral 20% korting en daar kan je het mee doen.

    Exact, en onderzoek heeft eerder al uitgewezen dat prijzen in de weken voor Black Friday zelf omhoog gaan, dus van die 20% heb je maar een fractie aan "echte" korting.

    Al zijn er wel juweeltjes, heb mijn ps4 met alles er op en eraan gekocht op Black Friday, dat scheelde zeker 200 euro toen :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    1 minuut geleden zei Hurley:

    Exact, en onderzoek heeft eerder al uitgewezen dat prijzen in de weken voor Black Friday zelf omhoog gaan, dus van die 20% heb je maar een fractie aan "echte" korting.

    Al zijn er wel juweeltjes, heb mijn ps4 met alles er op en eraan gekocht op Black Friday, dat scheelde zeker 200 euro toen :)

    Klopt ze gooien de prijzen omhoog zoals bij Bol en Mediamarkt om er even zo een paar te noemen. Of ze maken iets heel goedkoop en dan is het ineens 2 maand niet leverbaar. Het enige waar ik goed in slaag is software kopen en dan met name plugins en vst's voor extreem lage prijzen maar ik moet er wel bij zeggen dat dit niet in alle gevallen zo is.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Gelukkig is niemand verplicht om tijdens deze dagen iets te kopen, maar als je dan toch van plan bent om een stukje elektronica te kopen kijk dan gewoon even wat het op dit moment kost en wacht dan af wat de prijs gaat doen op Black Friday en de dagen erna. Dus voor de genen die een iets minder negatieve mening hebben over deze dagen, houdt dit artikel dan even in de gaten op de Website van TechRadar zelf, waar een groot aantal goede koop tips geplaatst gaan worden als het zover is.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    20 hours ago, Skeletor said:

    Gelukkig is niemand verplicht om tijdens deze dagen iets te kopen, maar als je dan toch van plan bent om een stukje elektronica te kopen kijk dan gewoon even wat het op dit moment kost en wacht dan af wat de prijs gaat doen op Black Friday en de dagen erna. Dus voor de genen die een iets minder negatieve mening hebben over deze dagen, houdt dit artikel dan even in de gaten op de Website van TechRadar zelf, waar een groot aantal goede koop tips geplaatst gaan worden als het zover is.

    Probeerde je post niet af te zeiken hoor, maar snap dat alleen maar negatieve verhalen over Black Friday ook niet leuk zijn. Vandaar mijn goede verhaal nog over de PS4, je moet de echte deals er uit pakken ... die zijn er wel, voor wie goed zoekt :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...