Spring naar bijdragen

  • Brein dwingt leden torrentreleasegroup 2Lions Team te stoppen

     Delen


    Stichting Brein heeft een schikking getroffen met de Nederlandse leden van torrentreleasegroup 2Lions Team. De leden betalen de stichting tienduizenden euro's, en hebben naast het sluiten van de website ook hun torrentbestanden offline gehaald.

    Brein heeft via ex parte-beschikkingen voor elkaar gekregen dat drie leden van 2Lions Team stoppen met uploaden en een schikkingsbedrag van in totaal 67.500 euro betalen. De stichting is door eigen onderzoek achter de identiteit van de aliassen waarmee ze online bekend waren gekomen. Het gaat om een vrouw en twee mannen. De rechtbanken van Groningen en Noord-Holland legden dwangsommen van 2000 euro per dag op als in strijd met het inbreukverbod wordt gehandeld; de rechtbank van Den Haag zette dat op 200 euro per dag. Via internet wist Brein andere leden van de groep te bewegen te stoppen.

    Volgens Brein waren de leden verantwoordelijk voor het uploaden van 'duizenden titels' naar torrentsites als ThePirateBay, ExtraTorrent, Demonoid, 1337x en Ahashare. Bij Engelstalige films voegde de groep Nederlandse ondertiteling toe. De meeste torrents zouden inmiddels offline gehaald zijn.

    Daarnaast is op de website van 2Lions Team te lezen dat die site gesloten is. "Het 2Lions-team heeft zich de afgelopen jaren schuldig gemaakt aan het uploaden van duizenden torrents van onder andere (recente) films, TV-series, muziek en boeken", is op last van Brein op de site gezet.

    Via het forum van 2lions-team.cc communiceerden leden over de torrents, door middel van het plaatsen van reviews. Volgens Brein werden er geen rechtstreekse links op het forum aangeboden, maar konden de leden er de titels van films vinden zoals ze op torrentsites werden aangeboden.

    Een ex parte-verzoekschrift kan gebruikt worden om een rechter om een bepaalde handeling, zoals een verbod, te vragen. Het bijzondere daarbij is dat het niet nodig is om alle betrokken partijen te horen. Daarom kan de procedure sneller verlopen dan bijvoorbeeld een kort geding.



    Trizomu
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Oei... Ik las een schadevergoeding van 65.000 euro. :schok:

    Los of het goed of fout is, Brein zorgt er zo wel voor dat je als upload partij 2x achter je oren krabt om door te gaan. 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    BREIN dwingt tot betaling

    Afgelopen dinsdag stond BREIN in de Rechtbank Den Haag in een comparitie zitting tegenover een grote torrent uploader van het in 2016 opgerolde 2Lions releaseteam. De groep uploadde torrents op illegale websites als ThePirateBay, ExtraTorrent, Demonoid, 1337x en Ahashare, de torrents zijn destijds door de uploaders verwijderd. Tegen meerdere uploaders werden gerechtelijk exparte bevelen behaald en in totaal werd er voor 67.500 geschikt met de uploaders.

    De zitting van dinsdag had betrekking op de schikking met een van deze uploaders tegen wie in 2016 al een gerechtelijk bevel werd behaald de inbreuken te staken. De overeengekomen betaling bleef uit waardoor BREIN genoodzaakt was om de voormalig uploader tot betaling over te laten gaan middels een incassotraject.

    Ter zitting is overeengekomen dat het oorspronkelijke schikkingsbedrag dat met deze uploader overeen was gekomen wordt verhoogd met de proceskosten en de incassokosten. Hiermee is het te betalen schikkingsbedrag verdubbeld en heeft BREIN nu een executoriale titel waarmee nakoming van de afspraken kan worden afgedwongen.

    BREIN directeur Tim Kuik: “Sinds enige tijd werkt BREIN samen met een deurwaarders en incasso kantoor om niet betalende inbreukmakers achter de broek aan te zitten. Dit kan gaan om betalingen die in schikkingen overeen zijn gekomen of gerechtelijke bevelen. De resultaten zijn naar tevredenheid. Degenen die zich niet aan hun betalingsverplichtingen houden krijgen daar een extra rekening voor gepresenteerd.”

    Bron; BREIN

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Altijd blij en tevreden geweest indien ik iets van 2Lions Team binnenhaalde, of het nu een film of muziek was, het was steeds van prima kwaliteit. Spijtig dat het zover is kunnen komen, zeker omdat veel van mijn muziek kwam van Nederlandse uploaders.

    sad cry GIF by vrt

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    8 uur geleden zei William:

    :( Wat een boetes.. 😲, hoeveel hadden die jongens niet lopen uploaden? 

    Naast het verwijderen van zoveel mogelijk van hun geüploade torrents, kwamen de drie afzonderlijke uploaders (en twee andere teamleden) overeen BREIN elk 15.000 euro te betalen als onderdeel van een schikking. De 42-jarige man uit Zuid-Holland waar het nu in deze zaak om gaat had nog geen enkele aflossing gedaan in tegenstelling tot de anderen en moet nu vanaf Oktober van dit jaar maandelijks 100 Euro gaan betalen.

    Uit het rechtbankverslag moet het gaan om het uploaden van duizenden titels waaronder The Revenant met Leonardo DiCaprio en Nederlandse titels als Gooische Vrouwen 2, het nieuwe muziekalbum van Anouk Queen for A Day alsmede TV-series zoals The Walking Dead. Engelstalige films werden door de groep voorzien van ongeautoriseerde Nederlandse ondertitels vervaardigd door anderen uit de releasescene om de producten geschikt te maken voor de illegale Nederlandse markt. Sommige van de torrents voor die titels werden meer dan 470,000 keer gedownload

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder
    Op 24-6-2019 om 12:43 zei Drifter:

    maandelijks 100 Euro gaan betalen.

    Dat betekent dat ze de aankomende 12.5 jaar 100 euro moeten betalen. Poeh.... Dat is akelig lang.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...