Spring naar bijdragen

  • BREIN pakt uploads stripbladen en -boeken aan

     Delen


    Recent schikte BREIN met een persoon die een faciliterende rol speelde in de ongeautoriseerde digitalisering en ter beschikking stelling van stripbladen en -boeken, met name op usenet. Deze persoon hield een lijst bij van alle strips die zijn uitgebracht en verzamelde daar zoveel mogelijk digitale kopieën van. Deze ongeautoriseerde kopieën waren ook door hem en anderen naar het usenet geüpload. Daarbij ook de nieuwste uitgaven van populaire stripbladen en -boeken, ook als die niet alleen op papier maar tevens online legaal verkrijgbaar zijn.

    Niet alleen het ongeautoriseerd uploaden en downloaden van muziek, films, series en boeken is illegaal, dat geldt ook voor stripbladen en stripboeken. De makers en uitgevers lijden daardoor schade. Dit geldt niet alleen voor illegale uploads van complete verzamelingen maar ook wanneer dat een enkel werk betreft.

    Als je van strips houdt, koop je ze legaal. Punt uit. Illegale uploaders worden aangepakt.

                Albumsvan-hetjaar2019.thumb.png.a88909d5a638c699442958bb535c7ac9.png

    Begin dit jaar startte BREIN een onderzoek naar aanleiding van verschillende uploads op het usenet die verwezen naar de website van een verzamelaar met een lijst van alle complete en nog missende gedigitaliseerde stripboeken binnen diens archief. Lezers werden aangemoedigd mee te helpen met het aanvullen van missende delen. Inmiddels in totaal zo’n 128.000 waarvan er rond de 77.000 gedigitaliseerd zijn. Probleem is met name dat die in het verleden door deze verzamelaar online zijn gezet en dit tegenwoordig door anderen, althans onder andere aliassen, gebeurt zodat die door eindgebruikers illegaal kunnen worden gedownload.

    BREIN heeft deze verzamelaar aangesproken en met hem geschikt door middel van een onthoudingsverklaring met boetebeding en een tegemoetkoming in de kosten. Naar eigen zeggen is de man eind 2016 gestopt met illegaal uploaden naar aanleiding van de aankondiging van BREIN actief naar grote uploaders te gaan zoeken. Het aanvullen en uploaden van het archief is daarna door anderen overgenomen onder verwijzing naar de website van de verzamelaar. Dit is gestopt na sommatie van BREIN. Het onderzoek duurt voort.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...