Spring naar bijdragen

  • Brein sommeert Place2use.net te stoppen

     Delen


    Stichting Brein beticht Place2use van inbreuk op het auteursrecht, doordat Place2use direct naar illegale streams linkte op haar website. Bezoekers van Place2use konden tot voor kort tegen betaling toegang krijgen tot een divers aanbod aan films. Brein stelde een dwangsom van 2.000 euro per dag in het vooruitzicht als Place2use haar activiteiten niet zou staken.

    Place2use bood honderden hd-films aan die na betaling via livestream te zien waren. Ook konden bezoekers de films downloaden via de mediaspeler van de website. Volgens Brein had de site meer dan 8000 geregistreerde gebruikers en 2000 dagelijkse bezoekers. Door streams beschikbaar te stellen en direct te linken naar beschermde werken, is er volgens Brein sprake van inbreuk op het auteursrecht, zeker aangezien er  een winstoogmerk is en het feit dat de beheerders van Place2use zich bewust zouden zijn geweest van het illegale karakter van hun praktijken. Brein zegt dat Place2use geweten moet hebben dat het om illegale streams ging, omdat er onder meer films tussen zaten die nog in de bioscoop draaiden.

    Place2use is inmiddels niet meer online. De website gaat verder op een ander domein, en wordt alleen toegankelijk voor betalende leden. Naar eigen zeggen hebben de beheerders een boete van 50.000 euro ontvangen.



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Helemaal waar shadowmaster. Gelukkig zijn ze wel opnieuw gestart. Al vraag ik mij af hoe dat precies gedaan kan zijn ivm de boete van brein.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Dat klopt, voor mij was dat overigens best verwarrend aangezien de namen bijna hetzelfde zijn en de templates van de websites overeen komen. Maar goed, dat is ook weer leerzaam. :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Hohoho nu lijkt het net alsof hier alleen maar dommerikken zijn maar dat is niet helemaal het geval. we hebben het liever over starters :)

    Daarnaast is 2000 bezoekers per dag geen underground meer. 8000 leden ook niet, dat is ook helemaal niet het probleem. Het moet juist wat aangeven tegen de markt dat er 8000 betalende gebruikers zijn voor "illegale" diensten.

    De urls komen altijd wel naar boven. Is het niet linksom dan is het wel rechtsom. 

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...