Spring naar bijdragen

  • Brein treft schikking met uploaders van Nederlandse torrentsites

     Delen


    Brein heeft met acht verschillende uploaders een schikking getroffen, voor een bedrag van 60.000 euro in totaal. Het gaat om uploaders die betrokken waren bij een privétorrenttracker die voornamelijk bestemd was voor Nederlanders.

    Dat meldt TorrentFreak op basis van een bericht dat door de antipiraterijorganisatie online is gezet. De schikking is getroffen nadat de rechtbank van Zeeland-West-Brabant een onmiddellijke stop op het uploaden van content op de torrenttracker verordonneerde. In totaal hebben acht personen toegestemd met het betalen van een bedrag van in totaal 60.000 euro en het sluiten van de tracker. Een deel van dat bedrag kan nog worden kwijtgescholden als de uploaders zich onthouden van verdere auteursrechtschendingen.

    Om welke privétracker het precies gaat is niet bekendgemaakt, maar wel is duidelijk dat het om Nederlanders gaat. Zo werd er niet alleen bekend internationaal werk geüpload, maar ook Nederlandse films. Naast de torrenttracker werd er overigens ook nog een schikking getroffen met twee uploaders die via een ongelicenseerd internetradiostation muziek verspreidden.

    Brein heeft in de afgelopen tijd veel schikkingen getroffen met uploaders van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Zo moest een man vorige maand 7500 euro betalen aan Brein vanwege het uploaden van honderden tv-series op Usenet. De organisatie heeft te kennen gegeven dat het aanklagen van grote uploaders haar belangrijkste strategie is in de strijd tegen piraterij.



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Moderators

    Nou... er is veel over te zeggen. Maar Brein eindigt 2016 wel met een aantal keer in het nieuws met schikkingen die ze hebben "gewonnen". :schok:

    Reken maar dat er veel uploaders 2 of 3 keer achter de oren krabben om te denken of ze nog wel door kunnen gaan. En dat is volgens mij precies wat Brein ook wilt doorgeven. Dat lijkt ze goed te lukken. 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Moderators
    14 minuten geleden zei Gast Marco:

    Ook diverse fora zijn door brein uit de lucht gehaald, bijvoorbeeld het populaire BasF1 forum :(

    Alternatieven voor Basf1 vind je hier, wellicht heb je er nog wat aan. :o

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Tja.... Goede vraag. Het is mij niet geheel duidelijk hoe ze zijn achterhaald. Maar een goede vpn verbergt je wel. Het zou kunnen zijn dat ze via de privé tracker website op basis van gebruikersnaam en email adres achterhaald zijn.

    Bijvoorbeeld dat janniedeboer@mijnemail.nl de torrents als eerste plaatste. 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...