Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:
 • Brein wilt beginnen met waarschuwen torrent gebruikers

   Share


  BREIN gaat een nieuwe methode gebruiken bij de bestrijding van het illegaal downloaden en kijken. De stichting richt zij daarbij op frequente uploaders. 

  Stichting BREIN is als auteursrechtenwaakhond in Nederland actief bezig met de bestrijding van illegaal downloaden en illegaal kijken, bijvoorbeeld via IPTV. Het nieuwste project van BREIN is een voorlichtingsproject gericht op frequent of langdurig inbreukmakende uploaders van auteursrechtelijk beschermde werken zoals films, series en muziek. BREIN wil met dit voorlichtingstraject op 15 december beginnen. De auteursrechtenwaakhond gaat met speciaal gemaakte software op zoek naar Nederlandse IP-adressen waarvan meerdere malen uploads plaatsvinden van auteursrechtelijk beschermd materiaal die vooral op de Nederlandse markt gericht is.

  Internetaanbieders

  BREIN wil dat Nederlandse internetaanbieders – zoals Ziggo, KPN en T-Mobile – meewerken aan het versturen van een door BREIN opgestelde e-mail aan klanten van de betreffende internetaanbieder die door de auteursrechtenwaakhond zijn aangemerkt als frequentie uploader. BREIN dreigt dat als internetaanbieders niet meewerken aan het verzoek de e-mailadressen desnoods te vorderen zodat de stichting de waarschuwingsmail zelf kan versturen. Dit komt overeen met een verkapte manier om klantgegevens van internetaanbieders in handen te krijgen.

  Rechter

  Het lijkt een utopie dat internetaanbieders zonder slag of stoot aan het plan van BREIN gaan meewerken. NLconnect adviseert alle 25 aangesloten internetaanbieders niet mee te werken. In ieder geval NLconnect-lid Freedom Internet gaat de e-mail van  BREIN niet zelf naar klanten versturen. De twee grootste internetaanbieders van Nederland Ziggo en KPN hebben als standpunt dat alleen bij een gerechtelijk bevel klantgegevens aan derden worden afgestaan. Of hetzelfde beleid wordt gehanteerd bij een verzoek van BREIN om een bepaalde klant een waarschuwingsmail te sturen, ligt in de lijn van verwachting. Of deze actie van BREIN overigens veel effect heeft, kan worden afgevraagd. Zeker uploaders die bewust auteursrechtelijk beschermd gebruiken, maken vaak gebruiken van hulpmiddelen zoals VPN om hun identiteit te beschermen.

  Voorbeeldbrief

  Voorbeeldbrief BREIN  William
  • Like 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen. Je mag toch haast wel verwachten dat mensen die uploaden via torrents tegenwoordig allemaal wel achter een VPN zitten.

  Ook het stukje over het verwerken van de persoonsgegevens. Ze zeggen zelf dat er overleg is geweest met de Autoriteit Persoonsgegevens hierover en dat er geen vergunning nodig zou zijn. 

  Echter geeft De Autoriteit Persoonsgegevens aan dat er geen overleg heeft plaatsgevonden en dat het systeem niet is goedgekeurd omdat wegens tijdgebrek de vergunningaanvraag niet is behandeld. 

  Brein weet ook wel dat providers niet direct meewerken als er bij ze wordt aangeklopt. Ik vraag me dan af, is het dan niet beter dat Brein wacht totdat de AP de vergunningaanvraag in behandeling neemt en het systeem heef goedgekeurd.

  Edited by Monkie
  Link to comment
  Share on other sites

  • Moderators

  Ik ben ook erg benieuwd, de stevige downloader weet van de VPN verbinding en zal daarom geen brief kunnen ontvangen van Brein. Maar de buurman met een popcorn time kastje oid weet vaak niet eens hoe het allemaal werkt. Dit zijn vaak ook de mensen waarbij het IP adres altijd openbaar is en eventueel (als providers meewerken) een brief thuis ontvangen. 

  20 uur geleden zei Monkie:

  Echter geeft De Autoriteit Persoonsgegevens aan dat er geen overleg heeft plaatsgevonden en dat het systeem niet is goedgekeurd omdat wegens tijdgebrek de vergunningaanvraag niet is behandeld. 

  Dat is ook wel weer erg bijzonder.... 

  Link to comment
  Share on other sites

  • Moderators

  Dat geeft Brein niet aan, maar ik neem aan dat ze nu vooral richten op content vanuit de Nederlandse film industrie. Dat is ook de club die ze bedienen, maar deze geven soms ook Engelse Films uit.

  Link to comment
  Share on other sites

   

  Brein gaat het dus weer proberen en wil dus brieven te sturen met een foei. Je zou het bijna geloven, toch?

  Mocht er een provider zijn die hiermee akkoord gaat dan heeft Brein het voor elkaar en zal op jacht gaan. Sterker.....Brein heeft allang heel veel ip adressen verkregen in de loop der tijden. Geloof mij die zijn dan als eerste aan de beurt.

  Ik schat dat Brein er 10.000-den heeft verkregen op deze manier. Ja, u leest het goed! Het zal jullie verbazen als je bij grote public trackers een populair iets download dan zie je honderden Nederlands ip adressen, veelal Ziggo trouwens. 😂

   

  Voor de duidelijkheid :

   

  Is illegaal downloaden strafbaar?

  Nee.

  Illegaal downloaden is niet strafbaar. U kunt dus niet strafrechtelijk vervolgd worden voor het illegaal downloaden van muziek, films of games.

  Wel kunt u civielrechtelijk worden aangesproken vanwege de schade die de auteur lijdt vanwege uw download. Illegaal films, muziek of computerspellen downloaden is namelijk een schending van het auteursrecht en dit kan binnen het civiele recht gehandhaafd worden. Dat betekent dat de eigenaar van auteursrechtelijk beschermd materiaal een schadevergoeding kan eisen van degene die zijn of haar product illegaal heeft gedownload. Dit gaat dus via het civiele recht en heeft niets met het strafrecht te maken.

  Een handeling is namelijk pas strafbaar als er een verbod in het een wettelijke strafbepaling als zodanig strafbaar is gesteld. Illegaal muziek of films downloaden valt niet onder diefstal (de media wordt immers niet weggenomen, maar enkel gekopieerd). Het wetboek van strafrecht bevat verder geen artikelen die het illegaal films of muziek downloaden strafbaar 

   

  DFW is geen kleine speler. Hieronder de titels.

  https://www.bol.com/nl/c/films-en-series-dutch-filmworks/72195/N/3133/

   

  1 film was in het verleden al raak voor bijna 500 ip adressen. Was trouwens een B film. We praten ook over 1 public tracker, zal wel pirate bay zijn geweest.

   

  VPN wordt vaak genoemd maar wees verstandig neem een VPN aanbieder buiten de EU!

   https://hide.me/en/  bijv.  Waar je echt op moet letten is dat de VPN aanbieder niets te maken heeft met zgn. “Five Eyes” Landen.

  Of neem een seedbox, geen dedicated maar een shared. Seed box providers houden niets bij enkel data.

  Brein heeft als voorbeeld het systeem uit de UK genomen. Alleen is Brein anders ingericht en zal een stapje verder gaan met schikkingsvoorstellen.

  https://www.ispreview.co.uk/index.php/2019/07/get-it-right-copyright-holders-scrap-uk-isp-piracy-letters-scheme.html

   

   

   

   

   

   

  Link to comment
  Share on other sites

  Torrentfreak heeft het bovenstaande Nieuwsartikel wat dieper onder de loep genomen en komt tot de volgende conclusie;

  Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat dit gewoon weer een maniertje is om berichten naar BitTorrent-gebruikers te sturen in de hoop dat ze stoppen met het delen van content. Maar het is scherper en gerichter dan dat en zou als gevolg daarvan zijn doelen kunnen bereiken zonder toevlucht te nemen tot de bloedzuigende tactieken van zijn trollende tegenhangers.

  'Openheid' wordt zelden in verband gebracht met antipiraterij

  Ten eerste is BREIN volledig open over wat het van plan is, en zet zelfs vooraf de “spelregels” uiteen. Dat is vandaag de dag een zeldzaamheid, zo niet uniek.

  BREIN zegt bijvoorbeeld niet geïnteresseerd te zijn in zogenaamde 'hit & run'-downloaders, dat wil zeggen BitTorrent-gebruikers die een film downloaden en niet urenlang zitten te delen. Dit betekent dat BREIN niet geïnteresseerd is in de overgrote meerderheid van de piraten. In plaats daarvan zal de antipiraterijgroep zich richten op degenen die voor lange of frequente periodes content delen.

  Het is natuurlijk belangrijk om te erkennen dat deze productieve delers belangrijk zijn voor het ecosysteem, omdat zonder hen torrent zwermen veel minder gezond zullen zijn. Wat BREIN hier echter lijkt te doen, is een streep in het zand trekken. Om een analogie te maken met snelheidsovertredingen: degenen die zo nu en dan de limieten met een paar mijl per uur overschrijden, zullen onder de radar vliegen, maar aanhoudende, zware snelheidsduivels die steeds opgemerkt worden, kunnen doelwitten worden omdat ze het meeste risico vormen.

  Juridische maatregelen, maar geen auteursrecht-getrol

  Zelfs dan zullen degenen die de aandacht trekken, geen advocaten aan hun deur vinden. Mits ISP's meewerken, ontvangen ze een bericht met het verzoek te stoppen en wordt er ook geen enkele vorm van betaling geëist. Vergelijk dit met de auteursrecht trollen die een IP-adres in een zwerm een paar seconden opmerken en vervolgens een rechtszaak aanspannen om Duizenden aan schadevergoeding te eisen. Er is een enorm verschil.

  Het plan van BREIN heeft natuurlijk een potentiële prikkel in de staart. Voor hardnekkige lange termijn delers kan het een benadering betekenen voor een schikking in contanten of op zijn minst een formele overeenkomst om te stoppen. Maar BREIN zou dit volgens de huidige wetgeving al direct kunnen doen zonder enige kennisgeving.

  In plaats daarvan kiest het ervoor dit niet binnen een kader te doen dat lijkt te erkennen dat het focussen op kleine delers (de meerderheid) niet zo effectief zal zijn in het voorkomen van delen als het gericht focussen op hun bronnen.

  Casual Piraten met rust laten

  Nogmaals, er zullen mensen zijn die vinden dat elke vorm van handhaving onaanvaardbaar is en moet worden afgewezen. Dat is echter niet de manier waarop de dingen werken en BREIN heeft een taak, of mensen dat nu leuk vinden of niet. In plaats daarvan legt de antipiraterijgroep in feite zijn eigen zwakkere 'wetgeving' vast bovenop de bestaande wetten en is ze volledig transparant over in wie ze geïnteresseerd zijn en waarom ze voorzichtig moeten zijn.

  Als het schema werkt (en dat is nog steeds een grote als, zelfs als het van de grond komt), hoeft BREIN de kleine man helemaal niet lastig te vallen, dus hoe je het ook bekijkt, dat wordt zelden als een slechte zaak beschouwd. En zelfs als er meer belangrijke delers worden gepakt, zullen ze volop kansen hebben om weg te komen zonder 'beboet' te worden of voor de rechtbank te worden gesleept.

  Zoals handhaving tegen piraterij gaat, is dit dus een vrij gerichte en hulpbronnen vriendelijke regeling. Het is niet alleen gefocust, maar de regels zijn er ook voor iedereen, vooraf en met veel aandacht. Mensen vinden ze misschien niet leuk, maar als je ze bekijkt door het vergrootglas van sommige van de andere projecten die er tegenwoordig zijn, is het veel meer overwogen, beperkt (1.000 IP-adressen gericht per maand) en kan het zelfs enkele van zijn doelen bereiken, zonder gezichtsverlies te lijden.

  Bron: https://torrentfreak.com/breins-upcoming-anti-piracy-campaign-is-unusually-honest-and-focused-201230/

  PS; Bovenstaande is een Google Vertaling van het originele Nieuwsartikel met enkele correcties.

  Link to comment
  Share on other sites  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now

 • Latest nieuws

 • Willekeurig topic

 • Nu op het forum

  • Beste lezer,  Meer dan 20 jaar geleden in het mooie jaar 2002 ben ik ooit begonnen aan Duken.nl. Een website om bezoekers te leren downloaden; wat toen de tijd niet meer als normaal was en waarmee de internet providers zelfs hun diensten verkochten (Sneller films downloaden? Kom naar de snelste provider ABC). Als ik nu zie hoe mijn kinderen omgaan met content kijken is het bijzonder dat wij vandaag de dag nog bestaan. Nooit had ik kunnen bedenken dat Duken.nl zoveel jaren actief zou zijn op de wondere wereld van het internet maar dat is voornamelijk te danken aan de loyale leden, moderators en de fijne bezoekers. Helaas moeten aan sommige zaken binnen onze community ook een einde komen. De afgelopen jaren is het een bijzondere tijd geweest voor de “download-piraat”. Zo mag ik ons toch wel noemen? Met de komst van (soms) goede legale alternatieven en het (niet altijd vrijwillige) vertrek van grote download communties binnen het Torrent en NZB landschap is de wereld van het downloaden steeds kleiner geworden. Ook op Duken.nl is dit merkbaar, zeker in de bezoekers aantallen en activiteit binnen het forum. De activiteit op het forum groeide hier weer als er andere download community verdween maar hier bleken ook de meeste problemen uit te voort te komen. Of het komt door de veranderende internetcultuur, het feit dat we aan het verharden zijn en/ of niet meer lief voor elkaar.  Er worden op Duken.nl zaken geplaatsen welke uitroepen tot minder fijn gedrag en daar wil ik absoluut buiten blijven. Wij bestaan uit een bijzonder klein team waarbij ik altijd hebt gezegd dat Privé altijd voor gaat. Helaas betekende het wel dat er berichten langer bleven staan welke daar niet thuishoorde. Wat altijd problemen met zich meebracht. En nu? Er komt steeds minder voldoening uit de site en krijg met het drukke privé leven het niet voor elkaar om de juiste energie & tijd hierin te steken. Het lezen van de reacties, op tijd modderen of het plaatsen van nieuwe handleidingen en nieuws lukt mij helaas niet meer. De avonden achter de laptop duiken en politie agentje spelen past mij al helemaal niet. Je doet het uiteindelijk altijd fout….  Om de druk weg te halen worden er simpele maar harde aanpassing gedaan op Duken.nl. Laat ik eerst nog zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de mooie discussies en hulp die de leden onderling hebben gegeven over de afgelopen jaren. Los van het downloaden was het ook een plek waar leden vrienden hebben mogen maken en we in een ver verleden zelfs uitjes hadden.  Alle content blijft hier bestaan en leesbaar. Het reageren op forum berichten, artikelen, links, handleidingen etc. is niet meer mogelijk. Ook het aanmaken van nieuwe (privé) berichten of topics gaat niet meer. We stappen over in een “alleen lezen” stand. Rust… lijkt het toverwoord.  We begrijpen dat dit een teleurstelling zal zijn voor de vele leden die mooie bijdragen hebben geleverd en we kunnen iedereen verzekeren dat de beslissing niet ondoordacht is genomen. Het doet stiekem ook een beetje heleboel boel pijn.  Bedankt voor het lezen en ik hoop ook op jullie begrip. Blijf positief en maak er wat moois van en wie weet wat de toekomst nog brengt.   Het was een mooie vaart. Duken out. It’s time to kick ass and chew bubble gum...and I’m all outta gum.    Toon volledig nieuwsbericht  
  • Ik las net dat bericht op Filmpaleis ook. Echt balen. Hoop dat ze snel weer online zijn. Maar als brein hun gevonden heeft, hoe willen dat dan doen.
×
×
 • Create New...