Jump to content

 • Consument heeft weer keuze uit doorverkoopplatforms na toezegging Ticketmaster

   Share


  Ticketmaster, heeft stappen gezet om de flexibiliteit van hun dienstverlening in Nederland ta vergroten, dit door klanten vanaf nu de mogelijkheid te bieden om hun mobiele tickets door te verkopen via externe platformen. Deze beleidswijziging komt na een nauwkeurig onderzoek van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM), die gekeken heeft naar mogelijke belemmeringen voor consumenten bij de doorverkoop van tickets.

  Voorheen beperkte Ticketmaster de mogelijkheid voor doorverkoop van hun mobiele e-tickets uitsluitend tot hun eigen platform. Deze tickets zijn electronisch verbonden aan het Ticketmaster-account van de koper en vereisten dat ook ontvangende partijen een dergelijk account hadden voor transfer. Hoewel de ACM geen directe overtredingen constateerde in het beleid van Ticketmaster, heeft het ticketplatform toch toegezegd zijn beleid aan te passen. Deze aanpassing maakt het dus voor gebruikers van Ticketmaster mogelijk om hun aangekochte mobiele tickets te verkopen via een doorverkoopplatform van hun keuze, waarmeer klantvriendelijkheid en marktconcurrentie potentieel verbeteren.

  De ACM heeft Ticketmaster beschreven als een significant invloedrijke speler binnen de Nederlandse ticketverkoopmarkt. Het onderzoek was met name gericht op de beperkingen rond de doorverkoop van mobiele e-tickets, welke het uitsluitend mogelijk maakten deze tickets via Ticketmaster zelf te verkopen. Dit zou competitie op de markt van doorverkoop van tickets kunnen benadelen, wat uiteindelijk negatieve gevolgen kan hebben voor consumenten door hogere prijzen, minder gunstige voorwaarden en een afname in de kwaliteit van de service.

  Ticketmaster en zijn moederbedrijf Live Nation zijn kritisch bekeken, niet alleen in Nederland maar ook internationaal. Zo zou het Amerikaanse ministerie van Justitie overwegen juridische actie te ondernemen tegen Live Nation. Dit komt voort uit bezorgdheid dat hun handelingen na de fusie van Live Nation en Ticketmaster de marktconcurrentie zouden kunnen schaden. Daarnaast kreeg Ticketmaster te maken met boetes wegens digitaal machtsmisbruik, waarbij inloggegevens van concurrenten zonder toestemming werden gebruikt voor toegang tot hun systemen.

  Door deze beleidswijzigingen en de lopende aandacht van regulerende instanties wereldwijd lijkt Ticketmaster vastberaden zijn platform open en eerlijk te houden, ten gunste van zowel consumenten als de marktwerking op de ticketverkoopsector.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  9 Users were Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...