Spring naar bijdragen

  • Cyber-Politie van Oekraïne haalt massaal Piratensites uit de lucht

     Delen


    De Politie in Oekraïne heeft de sluiting aangekondigd van meer dan 56 piraterij websites, die naar verluidt in handen waren van dezelfde man. Ten minste zes werden er in januari al op zwart gezet, waardoor de handhaving lijkt te zijn toegenomen in het land. Oekraïne staat momenteel op de Priority Watch-list van de USTR (handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten), een situatie die Oekraïne zo snel mogelijk hoopt te veranderen.

    Oekraïne wordt al vele jaren bekritiseerd vanwege het gebrek aan actie tegen piraterijsites en over inbreuken in het algemeen. Het land heeft een bloeiende lokale piraterij, maar grote platforms met internationale betekenis worden ook in deze regio gehost, hetgeen weer klachten van auteursrechthouders heeft opgewekt, waaronder veel uit de Verenigde Staten.

    In het meest recente bericht van de Oekraïense regering wordt onthuld dat een 35 jarige man uit Kiev verdacht wordt het vermeende meesterbrein achter 56 piratensites te zijn, waaronder kinogo2019.com, kinobudka.net, onlineseriali.net en lostkino.net. Medewerkers van het Kiev Department of Cyberpolicies werkten samen met de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie van Oekraïne om de streaming-platforms te sluiten, samen met de servers die de illegale inhoud bevatten.

    Eerdere handhavingsacties in Januari waren nagenoeg vergelijkbaar. Na een klacht van de Oekraïense Anti-Piracy Association over sites die illegaal films en tv-shows verspreidden, startten politieambtenaren uit de westelijke stad Khmelnytskyi een strafrechtelijke procedure op grond van artikel 176 van het Wetboek van Strafrecht van Oekraïne, dat betrekking heeft op auteursrechten en naburige rechten, waarbij volgens informatie van de lokale cyberpolitie een 34-jarige man verdacht wordt van het besturen van een aantal piraten-streamingplatforms, waaronder kinot .me, krutor.org, kinogo-onlaine.net, rumedia.ws en gogfilm.me.

    Bij een andere actie in Januari richtte de Politie zich op een 25-jarige man in de regio Rivne, waarvan wordt beweerd dat hij de exploitant van HD-Mix.org is. De politie heeft zoekopdrachten uitgevoerd en apparatuur in beslag genomen en de site is momenteel niet beschikbaar. Alle verdachten worden in alle gevallen geconfronteerd met een mogelijke gevangenisstraf van zes jaar.

    Vanaf nu geven de uit de lucht gehaalde sites allemaal een waarschuwing van de Oekraïense cyberpolitie weer, waarbij staat dat de domeinen zijn geblokkeerd vanwege inbreuken op het auteursrecht, zoals wij dat ook wel kennen van websites die door BREIN uit de lucht zijn gehaald en met deze acties probeert Oekraïne de betrekkingen met de Verenigde Staten te verbeteren.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Het moge duidelijk zijn dat wanneer een land voor een groot deel afhankelijk is van de Handels betrekkingen met de Verenigde Staten, er van alles aan gedaan moet worden om een verstoring uit de weg te ruimen. :cry:

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...