Spring naar bijdragen

  • De verborgen 'proxyoorlog' tussen YouTube en Stream Rippers

     Delen


    Elke dag gebruiken miljoenen mensen YouTube-rippers, tools die vaak worden gebruikt om gratis muziek te downloaden. Insiders uit de muziekindustrie luiden de noodklok over deze bedreiging van piraterij, maar YouTube zelf is niet erg uitgesproken over de kwestie. Achter de schermen voert YouTube echter een voortdurende strijd om deze sites te blokkeren, een die ze nog niet winnen.

    youtube trieste foutHet is geen geheim dat de muziekindustrie stream-ripping ziet als de grootste bedreiging van piraterij .

    Hoewel er sites en services zijn voor veel platforms, zijn vooral de sites en services waarmee het publiek muziektracks van YouTube kan downloaden, problematisch.

    In de afgelopen jaren hebben grote muzieklabels juridische stappen ondernomen tegen verschillende belangrijke spelers. YouTube-MP3 werd stopgezet na een juridische strijd terwijl 2Conv en FLVto momenteel worden aangeklaagd. Tegelijkertijd lanceerden rechthebbenden een actieve campagne om deze sites uit de zoekresultaten van Google te verwijderen .

    Ondanks deze handhavingsmaatregelen blijven stream-rippers miljoenen gebruikers bedienen. Sterker nog, ze vechten actief terug achter de schermen.

    TorrentFreak sprak met de exploitant van verschillende YouTube-ripsites. Hoewel hij zijn identiteit liever privé houdt, in ieder geval voor het publiek, deelde hij een aantal interessante achtergrondinformatie over hoe stream-rippers worden bedreigd en hoe ze reageren.

    We beginnen met de handhavingsinspanningen die YouTube zelf onderneemt. Terwijl insiders uit de muziekindustrie het meest luidruchtig zijn over hun acties tegen piraterij, zit YouTube ook niet stil.

    Waarschuwingen van het juridische team van YouTube

    Het juridische team van YouTube benadert exploitanten van sites voor het rippen van streams rechtstreeks met kennisgeving van ophouden en ophouden. We hebben verschillende van deze e-mails gezien en de site-eigenaar die we hebben gesproken, heeft er onlangs ook een ontvangen.

    De e-mail bevat geen concrete juridische bedreigingen, maar het spoort de ontvanger aan om te voldoen aan de servicevoorwaarden en het beleid voor ontwikkelaars van YouTube, die ongeautoriseerd downloaden verbieden.

    "Indien van toepassing, moet u ook alle Inhoud verwijderen, inclusief gegevens die u mogelijk hebt verzameld in strijd met onze voorwaarden, ons beleid en toepasselijke wetten," merkt de e-mail op, waardoor operators zeven dagen de tijd krijgen om hieraan te voldoen.

    Deze verzoeken zijn niet nieuw. YouTube verstuurt al jaren soortgelijke berichten. In sommige gevallen is dit effectief, omdat kleinere sites gemakkelijk worden bedreigd en snel de handdoek in de ring gooien, maar andere gaan toch door.

    Voor zover we weten, onderneemt YouTube geen verdere actie tegen sites die hun waarschuwing negeren. Tenminste, niet voor de rechtbank. Maar er is meer. Sinds vorig jaar heeft de streamingdienst stilletjes zijn tegenmaatregelen tegen stream-rippers geïntensiveerd.

    Blokkering van het IP-adres van YouTube

    Afgelopen zomer begon de site actieve en agressieve maatregelen te nemen om IP-adressen te blokkeren die vaak worden gebruikt door stream-ripping-services om inhoud te downloaden. Onze bron beschrijft deze blokken als 'zuiveringen'.

    “Er zijn 2 soorten 'zuiveringen'. De eerste is aan de gang; als YouTube merkt dat er te veel verzoeken van één IP-adres komen, wordt dat IP-adres geblokkeerd. Het tweede type is de 'grote zuivering' die soms dagelijks gebeurt, en soms twee of drie keer per week ”, zegt hij.

    Door deze zuiveringen zijn verschillende sites gesloten, maar andere hebben zich aangepast. Ze begonnen te roteren door duizenden proxy's om de tegenmaatregelen van YouTube te omzeilen. Oude IP-adressen worden weggegooid en snel vervangen door nieuwe.

    Duizenden proxy's

    “Vroeger, nou ja, ongeveer een jaar geleden, kon je elk aantal verzoeken via een enkel IP-adres laten lopen. Nu is het zoveel ingewikkelder. We gebruiken tot 1.000 proxy's per week, dus het is geen gemakkelijk spel ”, zegt onze bron.

    YouTube heeft deze acties nooit in het openbaar uitgewerkt, maar met honderden, zo niet duizenden actieve stream-ripping-sites, lijkt het erop dat er achter de schermen een enorme blokkering plaatsvindt.

    Naast deze opruimingen verwijdert Google ook URL's uit zoekresultaten wanneer ze worden gerapporteerd door auteursrechthouders, zoals we eerder hebben vermeld. Dit is een frustrerende ervaring voor grotere site-exploitanten, die vaak moeten overschakelen naar nieuwe URL's.

    Verwijdering van zoekresultaten als voordeel

    Deze verhuizingen bieden echter ook kansen voor kleinere spelers, waaronder onze bron. Sommige zijn zelfs specifiek opgezet om te anticiperen op schrapping van grotere spelers.

    “Ik heb meer dan honderd sites en de meeste daarvan hebben te maken met YouTube MP3- en MP4-conversies. 90% van hen heeft geen verkeer en bestaat alleen om het verkeer van iemand anders over te nemen, voor het geval ze worden gesloten of geschrapt, ”zegt hij.

    Het runnen van meer sites is blijkbaar de normale praktijk. En toen sommige van de sites van onze bron het goed begonnen te doen, met meer dan 100.000 bezoekers per dag, begonnen anderen ze te kopiëren, voor het geval ze ook werden verwijderd.

    “Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we met alle verwijderingen en bedreigingen het beste veel sites konden hebben. Sommige sites zullen het goed doen, andere niet. Ik maak ook imitators van mijn eigen sites om er zeker van te zijn dat de imitators van anderen niet mijn bezoekers gaan stelen ”, zegt onze bron.

    anticir.jpg

    De verwijderingsverzoeken en verwijderingen gaan door, maar inmiddels zijn de meeste sites hierop voorbereid. De telefoniste met wie we hebben gesproken, houdt de inkomende kennisgevingen nauwlettend in de gaten, die worden gepubliceerd in de Lumen Database. Omdat het enkele dagen kan duren voordat deze zijn verwerkt, is het mogelijk om snel over te schakelen naar nieuwe URL's om verkeersverlies te voorkomen.

    Beperkte impact

    Over het algemeen gelooft onze bron niet dat verwijderingen van zoekresultaten een grote impact hebben. Hoewel sommige sites bezoekers hebben verloren, hebben andere nieuwe bezoekers gekregen. Het aantal mensen dat naar YouTube-rippers zocht, nam immers niet af.

    “Ik denk niet dat de verwijderingsverzoeken een impact hebben gehad op het algehele gebruik van mp3-rippers. Misschien voor een paar weken in het allereerste begin, als een grote site voor het eerst zou worden verwijderd van de lijst en een paar dagen zou besteden aan het uitzoeken wat er aan de hand was. En zelfs dan zou het alleen van invloed zijn op deze bepaalde verwijderde sites.

    "Google zou er altijd zijn om degenen die deze sites via de zoekmachine hebben bezocht te helpen met een lijst met nieuwe resultaten", voegt onze bron toe.

    Al met al is het intrigerend om te zien hoe stream-rippers zich hebben aangepast aan de tegenmaatregelen en hoe sommigen er zelfs van profiteren. Hoewel YouTube actie onderneemt, moeten ze nog een goede oplossing vinden om het probleem te beperken.

    We hebben contact opgenomen met YouTube / Google om meer informatie te vragen over de handhavingsinspanningen, maar het bedrijf heeft nog niet gereageerd. Misschien geeft het bedrijf er de voorkeur aan voorlopig stil te blijven en hun proxy-oorlog op de achtergrond voort te zetten.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...