Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up • Duizenden piraten bedrogen om valse 'Tenet'-torrents te downloaden

   Share


  De officiële première van Tenet heeft deze week veel mensen naar de bioscopen getrokken. Op piratensites is er ook veel belangstelling, aangezien duizenden mensen worden misleid om nepkopieën te downloaden. Piraten zijn echter niet de enigen die voor de gek worden gehouden, want Warner Bros. heeft ook zijn oog op nep-releases.

  grondbeginselOver de hele wereld hebben miljoenen mensen gewacht op de release van Christopher Nolans sci-fi-thriller ' Tenet '.

  De film zou aanvankelijk in juli worden uitgebracht, maar na verschillende pandemie-gerelateerde vertragingen verplaatste Warner Bros. de première naar eind augustus.

  Deze week ging Tenet officieel in première in verschillende landen, waaronder Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. Anderen, waaronder de VS, Rusland, Japan en China, zullen nog wat langer moeten wachten.

  Het lijdt weinig twijfel dat de blockbuster-titel de komende weken miljoenen mensen naar het grote scherm zal drijven. En zoals bij alle grote films, zal er ook een aanzienlijk publiek op piratensites zijn, vooral gezien de vertragingen in de release.

  Volgens een anti-piraterij-expert bevat Tenet's vrijlating alle ingrediënten voor een "perfecte storm tegen piraterij ".

  Deze voorspelling zette ons ertoe aan te kijken hoe Tenet het tegenwoordig doet op piratensites. Deze vraag is niet moeilijk te beantwoorden, aangezien er geen 'echte' illegale kopie van de film bestaat. In plaats daarvan worden sites overweldigd door valse Tenet-releases.

  Valse torrents zijn geen nieuw fenomeen. Vrijwel alle redelijk populaire films hebben er tenminste een paar. Gezien de brede interesse in Tenet hebben we echter voorzichtig besloten om het nader te bekijken.

  We hoefden niet ver te zoeken. De meeste torrent-sites en andere downloadportals hebben veel Tenet-kopieën. Dat is tenminste wat uploaders gebruikers doen geloven. Dit geldt ook voor The Pirate Bay, dat zo te zien kampt met een achterstand in moderatie.

  principe torrents

  De meeste doorgewinterde piraten weten hoe ze deze neppe torrents kunnen vermijden. Dat gezegd hebbende, trekken grote titels zoals Tenet vaak ook de aandacht van veel beginnende gebruikers, die ongetwijfeld teleurgesteld zullen zijn. En niet alleen omdat ze de film niet kunnen zien.

  Deze verdachte releases kunnen leiden tot allerlei soorten malware, virussen en erger. De twee die we hebben gedownload, leken relatief onschadelijk. Ze voegden een videobestand van 700 MB toe met een stilstaand beeld, waarin mensen werd gevraagd het leesmij-bestand te controleren.

  nepprincipe torrent

  Het leesmij-bericht zelf stuurt mensen naar een verdachte site die creditcardgegevens vraagt "voor verificatiedoeleinden". Dat aanbod hebben we uiteraard afgewezen.

  Over het algemeen worden deze nep-torrents gestimuleerd door nep-seeders. Hoewel we deze hier ook hebben gezien, lijken er ook duizenden 'echte' mensen te zijn die deze torrents delen. Deze zullen allemaal bitter teleurgesteld zijn.

  Piraten zijn niet de enigen die voor de gek worden gehouden door nep-illegale kopieën - Warner Bros. jaagt ook op spoken.

  In de afgelopen dagen heeft de filmstudio's anti-piraterij partner meerdere gestuurd takedown verzoeken targeting-URL's waarop illegaal Tenet kopieën zouden worden gedeeld. Deze links verwijzen vaak naar dezelfde nepbestanden.

  We gaan ervan uit dat Warner Bros. in dit geval beter is dan genezen, en dat is logisch. Dat is precies het tegenovergestelde van de strategie van de piraten, die eerder spijt hebben dan veilig.  Duken
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  • Administrators
  Op 2-9-2020 om 22:55 zei fixated:

  Het leuke is dat er nu al prima versies beschikbaar zijn. En ook al professionele ondertitels op het net.

  We slaan Warner Bros en meneer Kuik keihard om de oortjes.

  Inderdaad, maar dat zijn zoals ik lees op Torrentreactor allemaal cam versies. Geen mooie opnames nog.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Op 4-9-2020 om 13:32 zei Duken:

  Inderdaad, maar dat zijn zoals ik lees op Torrentreactor allemaal cam versies. Geen mooie opnames nog.

  een mooie opname van een film die in de bioscoop draait bestaat doorgaans ook niet. Waarbij de ondertitels wel afkomen van een profesisonal.

  Edited by fixated
  Link to comment
  Share on other sites

  • Administrators

  Ik denk ook dat je een film als Tenet op een goede resolutie moet zien met het juiste geluid. Dit is niet gemaakt voor een SD cam versie. 

  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...