Spring naar bijdragen

  • Eerste Ultra HD Blu-ray-film gekraakt en online gezet

     Delen


    Een gekraakte versie van de Ultra HD Blu-ray van Smurfs 2 is op de torrentsite IPTorrents en UltraHDclub verschenen. Het is volgens UltraHDclub de eerste illegale Ultra HD Blu-ray-film die online is gezet. Dat de film is gekraakt, duidt er volgens TorrentFreak op dat de beveiligingssoftware AACS 2.0 is omzeild, al durft de techsite dat niet met zekerheid te zeggen. De hack zou een 'doorbraak' zijn, want lange tijd werd gedacht dat het beveiligingsprogramma onkraakbaar was. 

    Onderdeel van de beveiliging is de eis van hdcp 2.2-ondersteuning en de aanwezigheid van een internetverbinding bij de eerste keer afspelen van een uhd-blu-ray, als de sleutel voor decryptie niet op de schijf zelf staat. TorrentFreak heeft een expert naar het bestand laten kijken, en die concludeerde dat het inderdaad om een gekopieerde Ultra HD Blu-ray gaat. Het bestand heeft een grootte van 53,30 GB.

    Andere partijen achtten de beveiliging wel te kraken, zoals de Chinese ontwikkelaar achter kopieersoftware DVDFab. Die zal daar zelf overigens niet aan meewerken; het bedrijf gaf vorig jaar aan zich aan de voorschriften van de AACS-LA te houden. Slysoft, maker van AnyDVD, gooide daarvoor al de handdoek in de ring, maar een bedrijf met de naam Redfox nam het stokje over.



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...