Spring naar bijdragen

  • Google Drive gebruikers kunnen nu een volledige back-up van hun bestanden maken op Apple M1 Macs

     Delen


    Apple-gebruikers die in het bezit zijn van een Mac met een M1-chip, hebben binnenkort toegang tot het volledige Google-aanbod. De resterende compatibiliteitsproblemen met Google Drive Backup en Sync heeft Google opgelost. Verder heeft Google ook bevestigd dat ondersteuning voor Google Drive File Stream vanaf april 2020 beschikbaar is.

    Google Backup en Sync werken met zowel Google Drive als Photos, maar was nog niet beschikbaar voor gebruikers die een Mac met een M1-chip hebben. In een Google Workspace-update die eerder deze maand werd gepubliceerd, staat te lezen dat dit specifieke probleem is opgelost. 

    “De resterende problemen met M1-chips zijn verholpen. Eerdere versies van Backup en Sync zorgde er bij sommige gebruikers voor dat deze niet meer werkte.'

    Binnenkort beschikbaar

    Naast de beschikbaarheid van Backup en Sync, heeft Google ook bevestigd dat gebruikers van een Mac met een M1-chip vanaf April 2021 onder een andere naam gebruik kunnen maken van Drive File Stream, de on-demand cloud service waarmee bestanden rechtsreeks naar een apparaat van gebruikers kunnen worden gestreamd.  

    Gebruikers van Drive File Stream zullen merken dat de naam naar verluidt vanaf versie 45.0 wordt aangepast naar 'Google Drive for desktop'. 

    Toen Apple had aangekondigd Intel chips te zullen vervangen voor M1-chips, waren er zorgen over mogelijke compatibiliteitsproblemen. Hoewel men tegen kinderziektes aanliep, komen app-ontwikkelaars meestal met geschikte oplossingen die werken op nieuwe Mac's.  



    Monkie
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...