Spring naar bijdragen

  • HBO bezwijkt onder druk van lekkende hackers

     Delen


    HBO heeft het even moeilijk. Nadat eerder al tot twee keer toe Game of Thrones scripts gelekt waren door de hackers en er ook nog intern mailverkeer is gestolen lijkt het er nu op dat HBO van plan is te gaan betalen. Het draait ook alleen maar om geld voor de hackers, zo vertelden ze zelf tegen Hollywood Reporter.

    De hackers lekten nu ook een email van HBO naar hen die aanbiedt om 250.000 dollar (in Bitcoin natuurlijk) over te maken als teken van goede wil. De televisiemaker heeft namelijk meer tijd nodig om de miljoenen die volgens de geruchten gevraagd zijn door de hackers om te zetten naar de digitale munteeinheid. Met de 'geste' van een kwart miljoen willen ze een week extra speling krijgen voordat er gelekt wordt uit de 1,5 Terabyte aan gegevens die de hackers hebben buitgemaakt.

    Tijd?

    Het zou natuurlijk kunnen dat HBO helemaal niet van plan is om te betalen en dat dit een tactiek is om de hackers even stil te houden. Hoe dan ook, doordat de hackers de email gelekt hebben ligt alles weer op straat. HBO wil natuurlijk niet reageren, maar als ze niet betalen zou dat vermoedelijk weer betekenen dat er scripts en misschien emails gelekt gaan worden.

    Het moet een angstbeeld zijn voor alle mediabedrijven in Hollywood: als blijkt dat er betaald is wordt iedereen die aan een succesvolle serie of film werkt opeens een doelwit. Hoe pijnlijk het ook zal zijn, het is alleszins een betere strategie om maar alles te laten lekken, want hoe veel schade dat ook doet, het is beter dan betalen en dan maar hopen dat het ook echt overgaat.



    William1
    • Verdrietig 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...