Spring naar bijdragen

  • Illegale Playstation-games verkopen? Dat kan je tienduizenden euro's kosten

     Delen


    Sony heeft een schadevergoeding van 16.800 dollar geëist van een man uit Californië. De man wordt verdacht van het verkopen van twee gekraakte Playstation 4-systemen, inclusief honderden spellen. Sony wil 800 dollar per systeem en 200 (!) dollar per spel terug.

    De man kon door het omzeilen van de interne beveiliging de Playstation vullen met illegaal gedownloade games. Vervolgens verkocht hij de tot de nok toe gevulde Playstations op de online marktplaats Ebay. In totaal gaat het om 76 games, wat volgens de rekenmethode van Sony zo’n 16.800 dollar waard is.

    Daarnaast maakte hij ook nog eens reclame voor zijn ‘diensten’. ,,Je kan stoppen met het betalen voor games. Pak je vrijheid terug’’, valt te lezen op de website van de hacker. Geïnteresseerden konden de man via die website contacteren. Sony vindt het overduidelijk dat de verdachte de wet heeft overtreden en sleepte hem voor het gerecht. Hij kwam echter niet opdagen, waarna Sony aan de rechter vroeg om een verstekvonnis uit te spreken. Daarmee wordt de schade-eis direct toegewezen. Wat de rechter gaat doen is nog onbekend.

    Overigens is het niet de eerste keer dat een man creatief is met een Playstation. Een 19-jarige Fransman slaagde erin om in een supermarkt slechts 9,29 euro te betalen voor een PlayStation 4. Hij legde de spelconsole op een weegschaal voor groenten en fruit, betaalde aan een zelfscankassa en wandelde naar buiten. Hij werd later wel gepakt en aangeklaagd.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...