Jump to content

 • Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord verdwijnt op Outlook: Microsoft rolt verbeterde beveiliging uit

   Share


  Microsoft voert een significante beveiligingsupdate door voor zijn Outlook-dienst. In het kader van het Secure Future Initiative zullen gebruikers geleidelijk worden verplicht om veiligere inlogmethoden te gebruiken, ter vervanging van de traditionele combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.

  De overstap naar Modern Authentication

  Per 16 september moeten niet-zakelijke gebruikers zijn overgestapt op de nieuwe inlogmethode, bekend als Modern Authentication. Deze methode maakt gebruik van extra backend-processen en tokens die een extra beveiligingslaag toevoegen, zonder dat gebruikers een ingewikkelder inlogproces ervaren. De nieuwe beveiligingsstandaard betekent echter dat Outlook in de toekomst niet langer goed zal functioneren met bepaalde third-party apps die deze moderne methode niet ondersteunen.

  Einde van de ondersteuning voor third-party apps en lichte webversies

  David Los, Software Program Manager bij Outlook, deelde recent de tijdlijn voor deze belangrijke overstap. Belangrijke data zijn onder meer:

  * 19 augustus: De lichtere webversie van Outlook zal vanaf deze datum niet langer toegankelijk zijn via verouderde browsers.
  * 30 juni: Ondersteuning voor third-party e-mail apps, zoals sommige versies van Gmail en aanverwante Google-kalenders, zal eindigen.

  Wat betekent dit voor de gebruiker?

  Volgens Los zullen gebruikers weinig merken van deze veranderingen: “Met moderne authenticatiemethoden passen we extra backend-processen/tokens toe die gebruikers misschien niet opmerken en die een extra beveiligingslaag toevoegen.” Deze wijzigingen zullen gelden voor gebruikers van Outlook, maar ook voor Hotmail- en Live.com-gebruikers.

  Kortom, Microsoft zet een belangrijke stap richting een veiligere gebruikersomgeving door de overstap naar Modern Authentication. Hierdoor wordt het traditionele gebruik van gebruikersnaam en wachtwoord vervangen door geavanceerdere beveiligingsmethoden, die bijdragen aan een verbeterde bescherming van persoonlijke gegevens en online veiligheid.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  1 User was Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...